VAJA Finland tunnetaan erityisesti kauniista ja linjakkaasta muotoilustaan, ja eettisesti valmistetut astiat syntyvät yrityksen omalla tehtaalla Porvoossa.

VAJA Finlandin tarina sai alkunsa loviisalaisen omakotitalon takapihalta. Henna Lamberg ja Fred Owren olivat tavanneet toisensa, rakastuneet ja päättäneet hankkia yhteisen kodin Helsingin vilinän sijasta idyllisestä pikkukaupungista.

Henna on ammatiltaan muotoilija ja Fred mallintekijä. Tuore pariskunta leikitteli ajatuksella mitä tapahtuisi, jos he yhdistäisivät voimansa myös muotoilun puolella. Uuden kodin pihapiirissä nökötti sopivasti pieni puuliiteri, josta Henna ja Fred päättivät remontoida itselleen yhteisen työtilan. Hiljalleen 30 neliömetrin keramiikkavajassa syntyi VAJA Finland, jonka leikkisiä astioita voi nykyään bongata tuon tuosta trendikahviloiden ja -ravintoloiden pöydistä.

Hennalle ja Fredille astioiden korkea laatu ja eettinen tuotanto ovat olleet alusta asti erityisen tärkeitä. Tuotantoketjun jokainen silmukka onkin ollut helppo pitää hyppysissä, sillä kaikki astiat suunnitellaan ja myös valmistetaan monesta isosta tuottajasta poiketen visusti Suomessa. Tämän ansiosta astioille on myönnetty myös Avainlippu-merkki.

Tähän päivään mennessä VAJA on kasvanut ulos alkuperäisestä loviisalaisvajasta, ja nykyisin keramiikkapaja sijaitsee Porvoossa työllistäen Hennan ja Fredin lisäksi joukon alan ammattilaisia – osin myös heidän vanhoja työkavereitaan uran varrelta. Keramiikan lisäksi VAJAn valikoimaan kuuluu myös leikkuulautoja, keittiötekstiilejä ja koristeita, joita somistavat astioistakin tutut kuviot.

Tutustu tuotteisiin ja osta omasi!

Tutustu VAJA Finlandin koko valikoimaan!