Itse kasvatetusta kukkaloistosta voi nauttia, vaikka esikasvatukseen ei ryhtisikään keväällä. Poimimme Kukkatarhurien valikoimasta viisi suloista kukkaa, joiden siemenet voit painaa suoraan kasvupaikalle. Hyödynnä etu: kun ostat Kukkatarhurien tuotteita yli 50 eurolla, saat kaupan päälle pussin Astra Rose -auringonkukansiemeniä. Etu on voimassa 19.11.2023 saakka.

Aurinkoa aamupäivään

Mikä olisikaan täydellisempi lisä kesäiseen brunssipöytään kuin kimppu itse kasvatettuja auringonkukkia? Kylvä auringonkukka White Liten siemenet 1 senttimetrin syvyyteen ja suojaa aluksi harsolla, jotta lämpö ja kosteus eivät pääse haihtumaan tai eläimet nauttimaan kukista ennen sinua.

Pehmeyttä kimppuun

Sirosudenporkkana Green Mist on suloinen kukka itsessään, mutta myös loistava lisä tuomaan runsautta kimppuun, sillä monet pienet kukat toimivat kuin taustamusiikkina näyttävämmille lajeille. Kylvä sirosudenporkkanan siemenet aivan maanpinnan tuntumaan ja suojaa myös harsolla.

Tummanpuhuva kaunotar

Koristeporkkana Purple Kisses on samanaikaisesti sekä herkkä että dramaattinen kukka, joka tuo syvyyttä loppukesän kukkakimppuihin – kotonaan violetti koristeporkkana on oranssien ja tummanpunaisten kukkien kanssa, mutta kokeile rohkeasti myös muita väriyhdistelmiä. Siemenet voi kylvää myös syksyllä, jolloin ne kukkivat aiemmin seuraavana kesänä.

Hiljaa hyvä tulee

Iso-olkikukka Whiten monet terälehdet tekevät kukasta runsaan. Jos haluat nauttia kukkasadosta mahdollisimman pian, on esikasvatus sisällä suositeltua. Kiireettömämmät viherpeukalot voivat kylvää iso-olkikukan siemenet ulos ja antaa ajan tehdä taikojaan.

Pöytävaraus pölyttäjille

Kuten listauksen muutkin lajit, myös ihanan muhkea isotsinnia Benary's Giant White on pölyttäjien mieleen. Isotsinnian siemenet voi esikasvattaa huhti-toukokuussa sisällä, mutta yöpakkasten loputtua siemenet pärjäävät myös kasvupaikalle kylvettynä. Benary's Giant White hyötyy latvomisesta noin 30 senttimetrin korkuisena.

Tutustu Kukkatarhurien koko valikoimaan & hyödynnä etu!

Kun ostat Kukkatarhurien tuotteita yli 50 eurolla, saat kaupan päälle pussin Astra Rose -auringonkukansiemeniä.

Etu on voimassa 13.–19.11.2023. Siemenpussi lisätään automaattisesti mukaan pakettiisi tehdessäsi ostoksia Kukkatarhurien valikoimasta. Huomioithan, että tuote ei tule näkyviin ostoskoriisi tai tilausvahvistukseen.
27.04.2023