Satokausikalenteri
Satokausikalenterin missiona on lisätä kasvisten kulutusta ja edistää ihmisten ja ympäristön hyvinvointia. Vuosittain ilmestyvästä kalenterista löydät kuukausittaiset satokausitärpit, jotka sisältävät yli 200 kaupoissa olevaa kasvista. Mukana on myös resepti-ideoita, säilytys- ja käsittelyvinkkejä sekä tunnistekuvat, joilla bongaat satokauden parhaat tuotteet kaupastasi. Lisäksi Satokausikalenteri on saanut rinnalleen muita satokausiteemaisia tuotteita, muun muassa keittiötekstiilejä ja keittokirjoja.
Ajatus kasvisten parhaisiin sesonkeihin keskittyneestä kalenterista syntyi Satokausikalenterin perustajan Samuli Karjulan omasta tarpeesta ja kiinnostuksesta. Kasvisten sesonkeihin perehtyminen johti nopeasti arjen oivalluksiin, jotka hän halusi jakaa myös muille. “Huomasimme jo lyhyessä ajassa kotimme ruokakulttuurin muuttuneen parempaan suuntaan. Miltei puolivahingossa ruokavalio monipuolistui, ruoanlaitto muuttui mielenkiintoisemmaksi, opimme arvostamaan ruoantuottajia ja kokeilemaan joka kuukausi jotain uutta makua tai väriä.”