Poimimme Meillä kotona -kauppojen valikoimasta viisi tämän hetken kiinnostavinta puutarhakirjaa. Mukana on niin perinnekasvien lumoa kuin tiukkaa asiaa pihasuunnittelusta.

Puutarhakirjat: 5 poimintaa

1. Loihdi pihaan neljän vuodenajan puutarha

Puutarhan kauniit vuodenajat -kirja opastaa luomaan omaan pihaan puutarhan, josta voit nauttia ympäri vuoden! Puutarhatoimittaja ja -runoilija Ellen Forsströmin teoksessa suunnitellaan puutarha rennolla otteella perusrakenteista ja toiminnoista kasvien valintaan saakka.

2. Elä täyttä kukkaiselämää!

Haaveiletko leikkokukkien kasvattamisesta? Uuden aallon luonnonmukaisen leikkoviljelyn kärkinimiin kuuluvan Milli Proustin From Seed to Bloom on täydellinen opas sinulle, jos haaveilet on puutarhaelämästä ja kukkien kasvattamisesta. Huomioithan, että kirja on englanninkielinen.

3. Aika laittaa piha kuntoon

Taltuta villiintynyt puutarha tai ota ikuisuusprojektista niskalenkki! Päivi Rahikan Pihasuunnittelijan ABC on perusteos jokaiselle, joka haluaa tehdä pihastaan toimivan, kauniin sekä omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin sopivan. Opus avustaa projektissa aina budjetin suunnittelusta onnistuneeseen lopputulokseen. Työvaiheet käydään läpi yksityiskohtaisin kuvin, suunnitelmin ja työohjein.

4. Rakastettujen perinnekasvien lumoa

Tunnetko suomalaisten puutarhojen perinnekasvit, kuten särkyneensydämen, varjoliljan ja salkoruusun? Ulla ja Pertti Salon Pihan perinnekasvit -kirja tutustuttaa vuosikymmeniä kukoistaneisiin kasveihin upein värikuvin vieden rakkaudella hoidettuihin puutarhoihin sekä vanhojen perinnemaisemien äärelle. Inspiraation lisäksi kirjasta löytyy selkeät hoito- ja viljelyohjeet eri lajeille, joista hyötyvät niin aloittelevat kotipuutarhurit kuin kokeneemmatkin viljelijät.

5. Opi lisää perennoista

Pentti Alangon Perennat on perusteos, joka soisi löytyvän jokaisen puutarhurin kotikirjastosta! Sivuilla esitellään valtava valikoima erilaisia perennoja harvinaisuuksia unohtamatta. Monivuotisten kukkien valikoima on niin laaja, että siitä löytyy kasveja paahteiseen, vähämultaiseen kivikkoon kuin puutarhan varjoisimpiin paikkoihin.

Tutustu koko puutarhakirjojen valikoimaan ja löydä omat suosikkisi!

04.07.2023