Poimimme Meillä kotona -kauppojen valikoimasta viisi tämän hetken kiinnostavinta puutarhakirjaa. Mukana on niin viljelyn lumoa kuin tiukkaa asiaa pihasuunnittelusta.

Puutarhakirjat: 5 poimintaa

1. Loihdi pihaan neljän vuodenajan puutarha

Puutarhan kauniit vuodenajat -kirja opastaa luomaan omaan pihaan puutarhan, josta voit nauttia ympäri vuoden! Puutarhatoimittaja ja -runoilija Ellen Forsströmin teoksessa suunnitellaan puutarha rennolla otteella perusrakenteista ja toiminnoista kasvien valintaan saakka.

13,45 € 26,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Anna ruusujen kiipeillä puihin ja niittykukkien hiipiä puutarhaasi. Rakenna oma paikkasi yhdessä luontoäidin kanssa. Kirja kannustaa rennompaan puutarhasuunnitteluun sekä harmoniaan luonto huomioiden.

Puutarhassa tapahtuu paljon toukokuusta elokuuhun, mutta muuten siellä on hiljaista. Tämä kirja opastaa rakentamaan puutarhan, josta voit nauttia ympäri vuoden, olipa sinulla pieni rivitalonurkkaus tai suuri kotipiha. Aloita luomalla selkeä perusrakenne, sijoita sinne haluamasi toiminnot ja lisää sitten oikeanlaisia kasveja. Ellen Forsström neuvoo, miten työskentelet luonnon kanssa, et sitä vastaan. Silloin puutarhasi on aina kaunis, ympäri vuoden – myös jouluaattona.

2. Poimi oman sadon hedelmät

Mitä jos toteuttaisit unelman omasta hyötypuutarhasta? Hurmaava hyötypuutarha ohjeistaa oman hyötypuutarhan perustamiseen, sadon hyödyntämiseen ja omavaraisempaan elämään. Hyvän mielen kirjassa kotoillaan, tehdään makumatkoja oman sadon tuotteista ja viljellään myös erikoisempiakin kasveja, kuten wasabia.

13,95 € 27,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Hyvän mielen kirjassa omavaraistellaan, tehdään makumatkoja hyötypuutarhaan ja kotoillaan 150-vuotiaassa talossa arjen pienistä askareista nauttien.

Jovelan askeettisten mukavuuksien talossa eletään omavaraistellen ja monipuolisen hyötypuutarhan sadoista nauttien. Uuteen suosioon nousseiden perinnehyötykasvien, kuten sikurin lisäksi puutarhassa kasvaa monenlaisia erikoisiakin kasveja ns. karkkiyrteistä tuliseen wasabiin.

Kirja tarjoaa vinkkejä ja ideoita oman hyötypuutarhan perustamiseen ja sen sadosta nauttimiseen sekä inspiraatioita omatoimisemmasta ja omavaraisemmasta elämästä haaveileville nykyajan ihmisille.

3. Aika laittaa piha kuntoon

Taltuta villiintynyt puutarha tai ota ikuisuusprojektista niskalenkki! Päivi Rahikan Pihasuunnittelijan ABC on perusteos jokaiselle, joka haluaa tehdä pihastaan toimivan, kauniin sekä omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin sopivan. Opus avustaa projektissa aina budjetin suunnittelusta onnistuneeseen lopputulokseen. Työvaiheet käydään läpi yksityiskohtaisin kuvin, suunnitelmin ja työohjein.

Tuote on poistunut.

4. Lava on teidän

Puuttuuko piha, johon perustaa puutarha? Lavatarhuri-kirjasta saat vinkkejä vaikka parvekkeella viljelemiseen, sillä monipuolisissa viljelylavoissa voi kasvattaa melkein mitä vain! Lavatarha on myös siitä kätevä, että siinä samaa kasvualustaa voi hyödyntää vuodesta toiseen. Lavatarhuri-kirjan avulla opit hyviksi havaitut viljelyniksit, jotka auttavat oman sadon kasvattamisessa.

14,50 € 29,00 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Haluaisitko viljellä omia kasviksia kotipihalla, mökillä tai parvekkeella, mutta perinteisen kasvimaan perustaminen ei onnistu? Viljelylavassa voit kasvattaa melkein mitä vain porkkanoista ja nauriista maissiin ja parsaan, vaikka maaperä olisi sitkeää savea tai kovaa kivikkoa.

Lavatarhurista löytyvät ohjeet niin viljelylavojen tekoon kuin eri kasvilajien viljelyyn lavassa. Luonnonmukaisessa lavatarhassa kasvualustasta huolehditaan siten, että samaa kasvualustaa voi käyttää vuodesta toiseen. Kirjassa ohjeistetaan erilaisten katteiden käyttöön, kasvualustan pieneliöstöstä huolehtimiseen ja luonnollisista raaka-aineista tehtyjen lannoitteiden ja torjunta-aineiden valmistamiseen. Luonnonmukaiset hoito-ohjeet ja hyviksi havaitut viljelyniksit auttavat onnistumaan oman sadon kasvattamisessa.

5. Lumoudu luomusta

Jos mielenkiintonasi on luomuruoka, on Luomutarhuri oikea opas sinulle. Kirjasta löydät monia tapoja viljellä vihanneksia – esimerkiksi metsäpuutarhassa tai lavatarhassa – ja samalla opit vaalimaan viljelysmaata eri tavoin. Saat myös vastauksia myös siihen, miten omalla toiminnalla onnistut pitämään parempaa huolta luonnon monimuotoisuudesta.

16,74 € 27,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Luomutarhuri kokoaa yksiin kansiin kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää luonnonmukaisen vihannestarhan perustamisesta ja hoidosta.

Vegaaninen viljely, syötävää tuottava metsäpuutarha tai luonnonmukainen lavatarha – Luomutarhurista löydät jokaiselle sopivan tavan viljellä omia vihanneksia, yrttejä ja syötäviä kukkia kotipihalla, palstalla tai parvekkeella. Samalla opit vaalimaan viljelysmaata, torjumaan rikkaruohoja ja tuholaisia lempein luomukeinoin sekä pitämään parempaa huolta luonnon monimuotoisuudesta.

Tutustu KIRJAn valikoimaan!