Sisustustarroilla luot seinillesi aivan uuden ilmeen helpommin kuin uskotkaan! Tarrojen kiinnittämisessä onnistuu myös aloittelija. Edes pienet virheet eivät haittaa, sillä seinätarran voi tarvittaessa irrottaa ja kiinnittää uudestaan.

Seinätarrojen asennus on mukavaa puuhaa, sillä niiden kiinnitykseen ei tarvita välttämättä lainkaan tarvikkeita. Sakset ja maalarinteippi ovat suurempien, maisemallisten tarrakokonaisuuksien kanssa mainio apu, mutta työkalupakkia ei tarvitse ottaa esille.

Ennen kuin aloitat seinätarrojen kiinnittämisen, varmista, että seinäpinta on puhdas ja tasainen, jotta tarrat on helppo kiinnittää. Epätasaiseen tai tekstuuriltaan rouheaan seinään tarrojen kiinnittäminen on haastavaa, jolloin lopputuloksesta ei välttämättä tule siistiä. Myöskään vastamaalattuun seinään tarroja ei kannata kiinnittää.

Seinätarrojen asentaminen – näin onnistut!

  1. Leikkaa tarrat irti arkeista niin, ettet irrota tarroja taustapaperista. Sommittele osista haluamasi kokonaisuus esimerkiksi lattialle ennen kuin kiinnität tarrat seinään. Voit myös suunnitella kokonaisuuden seinälle kiinnittämällä tarrat maalarinteipillä haluamillesi paikoille.
  2. Aloita seinätarrojen kiinnittäminen suurimmista elementeistä, jos asetelma koostuu useasta eri tarrasta. Irrota tarra varovasti taustapaperista. Huomioi erityisesti kapeat kohdat ja jyrkät kulmat.
  3. Asettele tarra ensin seinälle käsin kevyesti painelemalla. Kun tarra on siististi oikealla paikallaan, kiinnitä tarra huolellisesti koko pinta-alaltaan reunoja myöten.
  4. Jatka tarrojen kiinnittämistä sommitelmasi mukaan. Jos tarra menee vahingossa vinoon, väärälle paikalle tai kuprulle, voit irrottaa tarran varovasti seinästä ja kiinnittää sen uudelleen.
  5. Varmista lopuksi, että tarrat ovat kiinnittyneet seinään kunnolla, erityisesti reunoistaan.

Kurkkaa myös nämä vinkit!

  • Mikäli tarrat kiinnitetään samaan linjaan, voit merkitä apulinjan seinään esimerkiksi maalarinteipillä. Näin elementit on helpompi saada oikeille paikoilleen kiinnitysvaiheessa.
  • Voit myös merkitä esimerkiksi puiden runkojen oikeat paikat seinään pienillä apumerkeillä, jotta saat sommitelman pääelementit sopiville etäisyyksille toisiinsa nähden.
  • Tarrat irtoavat seinästä tuoreeltaan helposti. Jos liima kuitenkin tuntuu kiinnittyvän seinään turhan tiukkaan, voit helpottaa tarrojen irrottamista lämmittämällä niitä hetken hiustenkuivaajalla.
02.06.2023