Lintujen laulua, auringonpaistetta ja kaikenkattavaa vehreyttä – on viimein kesä! Kurkkaa ideat ja vietä ihana vuodenaika ulkona, oli kyseessä sitten piha taikka parveke.

Pellosta pöytään

Omien hyötykasvien kasvattamisessa on jotain äärimmäisen tyydyttävää, ja kesä on tietenkin tämän puuhan huippusesonkia. Ei kannata murehtia, jos omaa kotipihaa tai mökkiä ei ole, sillä esimerkiksi lavatarhan perustaminen onnistuu myös parvekkeella. Heidi Haapalahden, Suvi Lehtosen ja Teija Tuiskun opuksesta löydät perusteelliset ohjeet niin itse viljelylavojen tekoon kuin viljelemiseen. Eikö olisikin ihana ajatus laittaa lounas itse kasvatetuista kasviksista?

14,50 € 29,00 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Haluaisitko viljellä omia kasviksia kotipihalla, mökillä tai parvekkeella, mutta perinteisen kasvimaan perustaminen ei onnistu? Viljelylavassa voit kasvattaa melkein mitä vain porkkanoista ja nauriista maissiin ja parsaan, vaikka maaperä olisi sitkeää savea tai kovaa kivikkoa.

Lavatarhurista löytyvät ohjeet niin viljelylavojen tekoon kuin eri kasvilajien viljelyyn lavassa. Luonnonmukaisessa lavatarhassa kasvualustasta huolehditaan siten, että samaa kasvualustaa voi käyttää vuodesta toiseen. Kirjassa ohjeistetaan erilaisten katteiden käyttöön, kasvualustan pieneliöstöstä huolehtimiseen ja luonnollisista raaka-aineista tehtyjen lannoitteiden ja torjunta-aineiden valmistamiseen. Luonnonmukaiset hoito-ohjeet ja hyviksi havaitut viljelyniksit auttavat onnistumaan oman sadon kasvattamisessa.


Pölyttäjien pidot

Myös kukkien kasvattaminen itse on ihanaa kesätekemistä. Vaikka useimmat kukat voi esikasvattaa jo aikaisemmin keväällä, voi monet kukat myös suorakylvää silloin, kun yöpakkaset ovat loppuneet. Tällä tavalla kukkasadosta pääsee nauttimaan kesän lopulla. Erilaisten kukkalajikkeiden avulla on hauska leikkiä pihasuunnittelijaa: millainen istutus ja millaiset lajikkeet olisivat sinun mieleesi?

Kätevään esivalmisteluun

Viherpeukaloille soil blocker on huomattava apu jo aikaisin keväällä. Soil blocker prässää mullan sopiviksi kasvupaakuiksi, ja näiden paakkujen ansiosta esikasvatukset mahtuvat pienempään tilaan, ja taimien juurista kasvaa terveempiä. Soil blocker poistaa myös erillisten taimipottien tarpeen!

87,00 €
Kauppias: Kukkatarhurit
Toimituskulut: 6,50 €
Toimitusaika: 2–5 arkipäivää
Kuvaus

Soil blocker mullistaa taimikasvatuksen! Soil blockerin myötä pääset eroon ohuista hajoilevista muoviruukuista, niiden pesemisestä sekä säilömisestä. Taimet saa mahtumaan paljon pienemmälle alalle.

Soil Blocker prässää kasvualustan käyttövalmiiksi kuutioiksi. Tässä setissä on mukana sekä Micro 20 sekä Mini 4 Soil Blockerit. Soil Blocker Micro 20 luo 20 pientä kuutiota, joihin on helppo kylvää yksi siemen kuhunkin - ikään kuin yksittäisiin kennoihin. Meidän kokemuksen mukaan Soil Blocker -kuutioiden sekä pinnalle ripotellun vermikuliitin ansiosta itävyysprosentti on ollut usein jopa 100 %. Pienten micro-kokoisten kuutioiden kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana, etteivät ne pääse kuivahtamaan. Päivittäinen tarkkailu ja kastelu on paikallaan, tai mikäli esikasvatuspaikka on kuuma ja aurinkoinen, saattaa kastelulle olla tarvetta jopa aamuin illoin. Kuutioiden alla voi käyttää hyvin vaikka sushirasioita tai muita kannellisia einespakkauksia, jolloin saat kätevästi itämisvaiheeseen pienen kasvihuoneen.

Taimet saavat kasvaa pienissä micro kuutioissa niin kauan, kunnes on aika joko koulia tai istuttaa ne suoraan maahan. Mikäli taimet kaipaavat koulintaa, tulee Soil Blocker Mini 4 vuoroon. Mini 4 tekee yhdellä kertaa neljä suurempaa multakuutiota, joihin voit prässätä valmiin paikan micro-kokoiselle kuutiolle. Kouliminen nopeutuu merkittävästi, kun pikkukuutio vain asetetaan omaan kuoppaansa isompaan kuutioon. Mini 4 -kokoisia kuutioita voi käyttää hyvin myös siemenkylvöihin. Esimerkiksi tsinniat, hajuherneet ja auringonkukat pitävät erityisesti tästä koosta. Setissä on mukana myös lisäosa, jolla soil blockeihin saa tehtyä hieman syvemmän kuopan suuremmille siemenille.

Soil Blockerin kanssa käytetään yleensä itse sekoitettua kasvualustaa, mutta kuutioiden tekeminen onnistuu myös valmiista pussimullasta. Ennen prässäämistä multa pitää kuitenkin seuloa ja siivota suurimmista roskista, jotta kuutioiden teko onnistuu vaivatta. Lähetämme tuotteen mukana muutaman erilaisen reseptin hyväksi todetuista kasvualustoista, jotka pitävät kuutiot paremmin kasassa, kuin valmis kasvualusta.

Soil Blockerin hyötyjä

 • Esikasvatettavat taimet mahtuvat todella pieneen tilaan. Mikäli käytät kasvilamppuja, et tarvitse niitä yhtä montaa kuin kennoissa kasvatettaessa.
 • Itämättä jääneet kuutiot on helppo napata pois, eivätkä ne siten vie turhaa tilaa.
 • Et tarvitse enää muovisia esikasvatustuotteita, vältyt niiden pesulta ja säilömiseltä.
 • Vähentää juurien kiertymistä taimipaakun ympärille. Juuren saavuttaessa kuution sivun, se lopettaa kasvun ja keskittyy haaromaan juuristoa taimipaakun sisällä ja taimista tulee terveempiä (air pruning).
 • Kouliminen on helppoa, kun taimet ovat valmiiksi omissa, erillisissä paakuissaan. Niitä ei tarvitse kaivaa kennoista tai erotella toisistaan, mikä usein aiheuttaa stressiä pienille taimille.
 • Tuote on edullinen ja huoltovapaa.

Soil Blocker Micro 20 ja Mini 4

 • Micro 20: Yhdellä prässäyksellä 20 kpl 18 mm x 18 mm multakuutiota, joissa on pieni kuoppa siemenelle
 • Mini 4: Yhdellä prässäyksellä 4 kpl 5 cm x 5 cm multakuutiota
 • 4 kpl lisäosa, joilla teet valmiit paikat micro -kokoisille multakuutioille
 • 4 kpl lisäosa, joilla teet syvemmät kuopat siemenille
 • Kestävä tuote vuosiksi eteenpäin
 • Tuotteen valmistaa englantilainen perheyritys

  Tää päivä ollaan vaan

  Kesällä on ihanaa myös hengähtää ja nostaa jalat pöydälle. Terassin sisustamisessa kannattaa pitää mielessä se, millaiseen tarkoitukseen paikkaa kalustaa – esimerkiksi kesän rennoimmassa ajanviettopaikassa Lumikenkä-tuolit näyttävät hyvältä, ja kaunis Frida-nojatuoli on silmiä hivelevä löhötuoli. Viimeistele terassin sisustus kasveilla ja aurinkokennovalaisimilla.

  357,30 € 397,00 €
  Kauppias: Parolan Rottinki
  Toimituskulut: ILMAINEN TOIMITUS
  Toimitusaika: 2–6 arkipäivää
  Kuvaus

  Korkea Lumikenkä on ajaton ja kevyt rottinkituoli. Kaunis ja kestävä, käsityönä valmistettu tuoli sopii niin terassille kuin sisätiloihinkin.

  Kalusteet valmistetaan parhaimmasta raaka-aineesta ja viimeistellään aina laadukkaasti. Rottinkikalusteet ovat kestäviä ja sietävät hyvin lämpötilavaihteluita, joten kylmyyskään ei ole ongelma. Tuolin pintaan ei saisi päästä kertymään vettä tai lunta, joten parhaimmillaan rottingista valmistetut kalusteet ovat sisätiloissa sekä lasitetuilla tai katetuilla terasseilla ja parvekkeilla. Mikään ei estä rottinkikalusteen käyttöä vaikkapa pihamaalla, sillä rottinkikaluste on kevyt nostaa suojaan päivän päätteeksi.

  Lumikenkä kuuluu aitoihin ja alkuperäisiin Parolan Rottingin tuoleihin. Yrityksen perustaja Aulis Herranen on luonut Lumikengälle sen ikonisen muodon jo 1970-luvulla. Toisen legendaarisen klassikon, Simpukka-rottinkituolin, tavoin Lumikenkä kantaa olemuksessaan aikakautensa parhaita traditiota, ja Aulis Herranen on luovana suunnittelijana muotoillut perinteisen tuolin oman näkemyksensä mukaisesti. Lumikenkä on oiva esimerkki siitä, miten klassikot eivät synny sattumalta ja miten vasta aika todistaa niiden elinvoiman. Nykytuotannon aidot Parolan Rottingin kalusteet tunnistat metallisesta Parolan-laatasta.

  Lumikenkä-rottinkituoli on tyylikäs yksinään, sen alun pitäenkin korkea istumismukavuus nousee uudelle tasolle, kun sen kumppaniksi hankkii rahin. Lumikenkä viihtyy myös joukossa: siitä on helppo muodostaa istuinryhmä, kun sarjaan kuuluu matalan tuolin lisäksi Matala Lumikenkä tuoli, rottinkinen keinutuoli ja sohva sekä lasten tuoli. Klassista Lumikenkä-pöytää on kaksi kokoa, ja molemmissa niissä on lasikansi. Eloisaa vaihtelevuutta istuinryhmään saa myös yhdistämällä tuolin eri värivaihtoehtoja. Lumikengän syliin sopii hyvin myös erillinen, pehmeyttä ja mukavuutta tuova istuinpatja tai -tyyny, joiden kuosi- ja värivaihtoehdoilla voi yleisilmettä muunnella.

  Korkeaan Lumikenkä-tuoliin on saatavilla Suomessa kierrätysmateriaalista valmistettu Parolan® Lempeä kokoverhoilu.

  Lumikengän syliin sopii hyvin myös erillinen, pehmeyttä ja mukavuutta tuova istuinpatja tai Parolan® Lempeä kantikas istuintyyny, joiden kuosi- ja värivaihtoehdoilla voi yleisilmettä muunnella.

  Käyttö

  Rottinkirakastaan kannattaa kohdella samalla lempeydellä kuin isoäitiä: istahda sen syliin lempeästi ja jättää heittäytymiset, pomppimiset, pyörimiset ja kiipeilyt toisaalle. Pehmusteet suojaavat pinnoja hyvin ja lisäävät samalla istumamukavuutta. Suositeltava painoraja riippukeinulle ja muille rottinkituoleillemme on 100 kg. Tuotetta voi käyttää myös ulkona, mutta kannattaa varoa, ettei se kastu tai kuivu liikaa.

  Hoito

  Kevyitä rottinkikalusteita on helppo siirtää ja oikein käytettynä ne kestävät lapsille ja lastenlapsillekin. Rottinkikalusteet kannattaa säännöllisesti imuroida ja tarvittaessa pyyhkäistä kostealla.

  Värivaihtoehdot: Antiikinruskea, Luonnonvärinen, Valkoinen

  Tuotteen koko:

  • Korkeus: 116cm
  • Korkeus käsinojien yläosaan: 82cm
  • Leveys: 77cm
  • Syvyys: 79cm
  • Istuinkorkeus: 42cm
  • Istuinsyvyys: 48cm
  • Paino: 6,2 kg
  Väri

  1.250,00 €
  Kauppias: Boknäs
  Toimituskulut: 30,00 €
  Toimitusaika: 10–20 arkipäivää
  Kuvaus

  Frida-nojatuolissa on erottuva muotoilu tilavalla selkänojalla, pyöreällä rungolla ja naruista punotulla istuimella. Tämä nojatuoli tarjoaa maksimaalisen mukavuuden säilyttäen samalla ilmavan ilmeen, joka on kaunis joka suunnasta katsottuna.

  Tiikkipuinen tuoli sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön.

  Runko: tiikki
  Punos: polypropeeni, sävy Dune White

  Korkeus: 80 cm
  Syvyys: 81 cm
  Leveys: 91 cm
  Istuinkorkeus: 39 cm

  Kesäkeittiön kulmakivet

  Sanotaan, että ruoka maistuu ulkona paremmalta. Kuka tietää, mutta onhan ulkotiloissa kokkaaminen ja syöminen ihanaa! Kesän kahvitteluja varten kannattaa varata pressopannu ja sopivan suuri tarjotin astioiden ja herkkujen kantamiseen. Itse ruoanlaittoon ovat laadukkaat leikkuualustat, paistinpannut ja grillaustarvikkeet lähes välttämättömiä. Kurkkaa myös grillimestarille täydellinen kastikekulho ja -sivellin!