Sienet houkuttelevat jälleen metsään. Hyvien varusteiden kanssa saalista on kivaa ja huoletonta keräillä.

1. Turvallisilla mättäillä

Metsällä on erityisen paljon hyötyä hyvästä sienikirjasta. Vaikka kantarellin jo tunnistaisi, monen muun sienen kanssa voi mennä sormi suuhun. Kaiken lisäksi syötävillä sienillä on saman näköisiä serkkuja, jotka ovat myrkyllisiä! Muumimamman sienikirja tarjoaa myös kokeneelle sienestäjälle mielenkiintoista tietoa muun muassa vähemmän tunnetuista lajeista.

24,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Kuvankaunis sienikirja on kiehtova kurkistus metsiimme ja niissä piileskelevien rihmastojen ja itiöemien ihmeelliseen maailmaan.

Muumimamman sienikirjassa on kiinnostavaa tietoa ja klassisen kauniit piirroskuvat lähes sadasta Suomessa yleisestä sienestä. Tutuiksi tulevat runsaslukuiset haperot, rakastetut rouskut ja monenkirjavat kääväkkäät, kuin myös herkulliset vahakkaat ja valmuskat sekä salaperäiset mustesienet.

Kirjassa käydään läpi sienentunnistuksen perusteet, joiden avulla jokainen voi oppia keräämään ruokasieniä turvallisesti ja löytämään parhaat apajat. Tarkkojen lajikuvausten lisäksi kirja tarjoaa jännittävää tietoa sienten roolista ja tärkeistä tehtävistä luonnon rikkaassa monimuotoisuudessa.

Sienioppaana toimivan Katariina Heilalan tekstit ja Anni Pöyhtärin nelivärikuvat kulkevat kirjan sivuilla rinnatusten Toven Janssonin alkuperäisten piirrosten ja luontoaiheisten sitaattien kanssa.

Hemulin kasviosta sanottua: "Ihan huikea opus Suomen kasveista!" @tiianlukupaivakirja

Nuuskamuikkusen kalakirjasta sanottua: "Paras ja kaunein kalakirja ikinä!" @omakirjamansikka

Pikku Myyn Ötökkäkirjasta sanottua: ”Tämä teos kannattaa lukea riippumatta siitä, oletko ötökkäintoilija vai et, sillä viimeistään kirjan lukemisen jälkeen ötökkäinnostus iskee!” @ötökkäakatemia

2. Siistiä jälkeä

Nyt on luotu mainio versio sieniveitsestä! HEIROLin veitsi on paitsi kaunis myös kätevä. Terän voi kääntää tyylikkään tummanruskean, aaltoilevasti muotoillun puuvarren sisään, jolloin veitsi mahtuu kätevästi taskuun ja on turvallinen kuljettaa. Ripustuslenkki ja mitta-asteikkokin siitä löytyy!

13,95 €
Kauppias: HEIROL
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 1–5 arkipäivää
Kuvaus

Heirolin veitsi on sieniretkellä ehdoton varuste: veitsen kotelon voi ripustaa vyölle, terä taittuu turvallisesti, veitsessä on ripustuslenkki, ja harjaspäällä voi sienet puhdistaa jo metsässä.

3. Koppa täyteen

Kun sienikori on näin nätti, melkein jo pelkästään sen takia tekee mieli metsään! Matalareunainen sienikori ei tule tielle metsässä kyykkiessä. Jos taas toisaalta ei jaksa tai pääsekään sieniretkelle, korissa voi säilyttää kotonakin vaikka mitä.

47,00 €
Kauppias: Annansilmät-Aitta
Toimituskulut: 6,95 €
Toimitusaika: 3–5 arkipäivää
Kuvaus

Soikea sienikori, pitkä mutta matala malli. Iso määrä sieniä ei liiskaannu toistensa alle, kun ne saadaan laitettua tasaisesti pohjalle. Mitat noin 47 x 36 x 15 cm (L x S x K).

+ Villaa alle

Pieni pala pehmeää tekee hyvää metsän kovissa oloissa, ja sellaisen tarjoaa Design Paletin Vuosirengas-retkialunen. Lämmittävä alunen on valmistettu kotimaisesta, huovutetusta lampaanvillasta. Näppärän retkivarusteen voi yhtä hyvin rullata tai taitella kyytiin.

 

30,00 €
Kauppias: Design Palet
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 5–15 arkipäivää
Kuvaus

Kotimaisesta lampaanvillasta huovutettu Vuosirengas-retkialunen on suunniteltu helposti mukaan otettavaksi luontoretkille ja nuotion äärelle.

Villan hyvät ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa istuinalusessa, sillä se lämmittää eikä syty helposti nuotion kipinästä. Villa myös hylkii likaa ja on pestävissä. Kostealla sammalmättäällä tai kalliolla alusella on mukavan lämmin istua.

Alusen voi rullata tai taitella, jolloin se menee pieneen tilaan.

Vuosirengas-retkialuset painetaan käsin Design Paletin työhuoneella Vantaalla.

Halkaisija: 35 cm

Paksuus: 3 mm