Ikääntynyttä taloa kannattaa kunnostaa vaalien. Kurkkaa kirjapoiminnat ja klikkaa suosikkisi kotimatkalle!

Perinteitä kunnioittaen

Perinnemestarin rintamamiestalo pureutuu nimensä mukaisesti rakastettujen puutalojen materiaaleihin, historiaan ja kunnostamiseen. Selkeästi ja inspiroivasti kuvitettu teos johdattaa remontoijaa kohti kotia, joka on turvallinen, toimiva ja ennen kaikkea kaunis.

30,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Onko oma tupa ja perunamaa sinunkin haaveissasi? Tunnetko jo vadelmapensaiden ja syreenien suviöisen tuoksun? Syyhyävätkö sormesi päästä kunnostamaan vanhasta uutta? Siinä tapauksessa tuleva kotisi on rintamamiestalo, jossa yhdistyvät asumisen käytännöllisyys ja oman pihapiirin idylli.

Runsaasti kuvitetussa Perinnemestarin rintamamiestalossa taustoitetaan mm. talotyypin historiaa, rakenteita, materiaaleja ja huonejakoa. Asianmukaisella lisäeristämisellä, ikkunoiden kunnostamisella ja pintojen uusimisella jo parhaat päivänsä nähneestä talovanhuksesta ehostuu lopulta kaunis, turvallinen ja viihtyisä ekokoti.

Ainutlaatuista asumista

Suvi ja Sebastian Segercrantzin Kunnosta & sisusta puutalo keskittyy kaikenlaisiin puutaloihin. Kirja lähestyy aihepiiriä kahdeksan esimerkkitapauksen kautta – teos tarkastelee esimerkiksi vanhan juna-aseman, torpan, huvilan ja maatilan päärakennuksen muodonmuutoksia yksityiskohtaisten tietojen ja ohjeiden kera.

16,74 € 27,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Lähde mukaan seikkailuun, jossa kunnostetaan ja sisustetaan vanhoista puutaloista unelmien koteja.

Kirja esittelee kahdeksan uniikkia kohdetta – torpasta huvilaan ja juna-asemasta maatilan päärakennukseen – jotka on rakennettu 1870–1960-luvuilla. Vuosikymmenten saatossa rapistuneet talot ovat syntyneet taitavien tekijöiden käsissä uudelleen. Kirjassa lähdetään liikkeelle remontin alkutilanteesta, käydään läpi tehdyt muutokset ja näytetään tunnelmallinen lopputulos upein kuvin. Mukana on paljon uskomattomia ennen ja jälkeen -kuvia ja kekseliäitä yksityiskohtia. Omasta puutalosta haaveilevan avuksi kirjaan on lisäksi koottu vanhan talon korjausohjeita. Ne sisältävät helppotajuisia neuvoja kahdeksaan remontin tärkeään osa-alueeseen, kuten oikeaoppiseen eristämiseen, sekä ikkunoiden ja ulkoverhouksen kunnostamiseen. Mukana on myös kiinnostavaa historiatietoa. Pelasta arvokas vanha talo onnistuneella remontilla ja nauti ainutlaatuisesta kodista.

Tiivis tietopaketti

Talotohtori on remontoijan oikea käsi. Perusteellinen tietokirja pohjustaa juurta jaksaen erilaisia materiaaleja ja työtapoja, ja pelastaa remontoijan huonon suunnittelun sekä huolimattoman rakentamisen tieltä. Kun tietää mitä tekee, saataa säästää myös remppakuluissa!

30,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Tiivis ja perusteellinen tietokirja jokaiselle rakentamisesta, asumisesta ja elinympäristöstä kiinnostuneelle tee se itse -rakentajalle. Kirja vastaa mm. kysymyksiin materiaaleista, rakenteista, työmenetelmistä, vaurioista ja korjaustavoista.

Talotohtori käsittelee kaikkia tärkeimpiä rakennusmateriaaleja: luonnonkiveä, savea, tiiltä, laastia, betonia, muita kivimateriaaleja, puuta sekä perinteisiä maaliaineita - myös näiden kaikkien vaurioita ja vaurioiden korjausta. Kokonaisia rakenteita ja työtapoja käsitellään silloin kun ne ovat olennaisesti sidoksissa tiettyyn materiaaliin. Virheellinen suunnittelu, huolimaton rakentaminen ja hoitamattomuus tuottavat tarpeettomia kustannuksia, sairaita asuntoja ja rumaa ympäristöä. Talotohtorin neuvot auttavat välttämään näitä vakavia virheitä ja ohjaavat terveeseen asumiseen ekologisia arvoja kunnioittaen. Kirjan oivat niksit huomioon ottaen rakentaja säästää runsaasti kuluissa ja pääsee huomattavasti parempaan lopputulokseen. Mukana on myös historiallisia katsauksia unohdetuista rakennustavoista, materiaaleista ja korjaustavoista. Tieto-Finlandia -ehdokas Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinto 1998

Tutustu KIRJAn koko valikoimaan!