Pieniin neliöihin muuttavalle nuorelle kannattaa hankkia hyötytavaraa, jota on myös ilo pitää esillä. Näistä ideoista löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

10 lahjaideaa omaan kotiin muuttavalle nuorelle

1. Näppärää säilytystä

Pienessä kodissa epäjärjestys näkyy herkästi. Everyday Designin sangalliset juutti- tai paperikassit on kätevä asettaa kierrätystelineisiin, jolloin esimerkiksi postit, panttipullot ja vaikka pahviroskat pysyvät järjestyksessä. Huomaa, että kahden telineen väliin voi sujauttaa kolmannenkin säilytyskassin!

2. Hyvää ruokaa pikkurahalla

Opiskelijabudjetti ei ehkä veny luksukseen, mutta ruoan ei silti tarvitse olla ankeaa. Sen todistaa Hanna Olvenmarkin Annos eurolla – hyvää ruokaa sinulle, lompakollesi ja maapallolle. Keittokirjaan on koottu yli 50 täysipainoista kasvisruokaohjetta, joiden tekeminen maksaa noin euron annokselta.

14,50 € 24,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Terveellisen ruoan ei tarvitse olla kallista tai monimutkaista. Tähän keittokirjaan on koottu yli 50 täysipainoista kasvisruokaohjetta, joiden tekeminen maksaa noin euron annokselta.

Kirja on jaoteltu pääruokiin, evääksi sopiviin aterioihin sekä niitä täydentäviin lisukkeisiin, sämpylöihin, levitteisiin, välipaloihin ja aamiaisiin. Se vinkkaa myös mitä kannattaa aina pitää ruokakomerossa sekä miten suunnitella viikon ateriat, laatia toimiva ostoslista ja vähentää ruokahävikki minimiin. Lisäksi kirjassa on ruokalistat 30 euron viikkoihin eri vuodenaikoina ja ostoslistat niiden varalle. Suurin osa ohjeista on vegaanisia ja siten erittäin edullisia ja ilmastoystävällisiä.

3. Keittiöpyyhkeitä ei ole koskaan liikaa

Keittiöpyyhe kuuluu jokaisen kyökin vakiovarustukseen, ja hampusta valmistettu pyyhe vain paranee käytössä! Käsipyyhe myös kuivuu nopeasti ja pysyy siten raikkaana pitkään. HEMPEAn laadukkaat tuotteet on ommeltu Suomessa. 50 x 50 cm -kokoisista pyyhkeistä löytyy kolme eri värivaihtoehtoa: harmaa, beige sekä valkoinen.

29,00 €
Kauppias: Hempea
Toimituskulut: ILMAINEN TOIMITUS
Toimitusaika: 7 arkipäivää, tilauksesta valmistettavat tuotteet 1–3 viikkoa
Kuvaus

Pieni hamppupyyhe on yksinkertaisen kaunis ja toimiva niin keittiössä kuin kylpyhuoneessa kasvo- tai käsipyyhkeenä. Värjäämättömän hampun sävy saattaa hieman vaihdella kangaserien välillä.

Materiaali: 100 % hamppu
Koko: 50 x 50 cm
Kankaan vahvuus: n. 200 g/m2

Hoito-ohje:
 • Suosituslämpötila pesulle 40 °C. Hamppu kestää pesun myös 60 °C, mutta peseytyy hyvin alhaisemmassakin lämpötilassa.
 • Valkaisevaa pesuainetta, huuhteluainetta tai rumpukuivausta ei suositella. Pyykkietikkaa voi käyttää.
 • Pese samansävyisten kanssa. Tuotteesta voi irrota nukkaa ensimmäisillä pesukerroilla.
 • Silitys kosteana kuumalla (3 pistettä).

Luonnonsävyinen beige tuote kutistuu korkeintaan 5%, mikä on huomioitu tuotteen koossa. Muut sävyt esikutistettu kankaan värjäyksen yhteydessä.

HEMPEA tuotteet pehmenevät ja paranevat käytössä. Valmistettu Suomessa.

Väri

4. Akkujen lataamiseen

Ylellisestä luonnonkuidusta valmistettu torkkupeitto on ihana lahja nuorelle, joka kääriytyy mielellään viikon päätteeksi sohvalle latautumaan. HEMPEAn hampputorkkupeitto on kooltaan 140 x 180 cm, ja jos jäätelöä tipahtaa viltille, sen voi heittää jopa 60 celsiusasteen pesuun.

169,00 €
Kauppias: Hempea
Toimituskulut: ILMAINEN TOIMITUS
Toimitusaika: 7 arkipäivää, tilauksesta valmistettavat tuotteet 1–3 viikkoa
Kuvaus

Ihanan paksu ja painava torkkupeitto lempeisiin lepohetkiin. Hamppuvohvelikankaasta valmistettu on kaunis makuuhuoneessa sängyn päällä tai olohuoneessa torkkupeittona. Sävynä on luonnollinen ja moneen tyyliin sopiva hiekka.

Materiaali: 100 % hamppu, alkuperä Romania
Koko: 140 x 180 cm

Hoito-ohje:
 • Suosituslämpötila pesulle 40 °C. Hamppu kestää pesun myös 60 °C, mutta peseytyy hyvin alhaisemmassakin lämpötilassa.
 • Valkaisevaa pesuainetta, huuhteluainetta tai rumpukuivausta ei suositella. Pyykkietikkaa voi käyttää.
 • Pese samansävyisten kanssa. Tuotteesta voi irrota nukkaa ensimmäisillä pesukerroilla.
 • Silitys kosteana kuumalla (3 pistettä).

HEMPEA-tuotteet pehmenevät ja paranevat käytössä. Valmistettu Suomessa.

5. Tarjoilut käden ulottuville

Nosse Ceramicsin HEIROLille valmistamassa tarjoiluvadissa on ihastuttavan orgaaninen muoto, joka saa kattauksen näyttämään elegantilta. Ympäristöystävällisestä kivitavarasta valmistettu Svelte-vati kulkee nuoren mukana ensiasunnosta siihen seuraavaankin kotiin.

35,20 €
Kauppias: HEIROL
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 1–5 arkipäivää
Kuvaus

Jokainen astia kertoo oman tarinansa. Jokainen kappale on ainutlaatuinen, käsintehty.

Svelten luonnonmukaiset muodot tuovat tasapainoa ajanmukaisen muotoilun sekä perinteisen tyylin välillä tuoden nykyaikaisen tunnelman kattaukseesi. Astian yksinkertaiset, mutta kuitenkin elegantit muodot, mahdollistavat astioiden monikäyttöisyyden, toimien ihanasti myös muiden astioiden kanssa.

Nossen astiat valmistetaan ympäristöystävällisestä kivitavarasta. Tuotannossa hyötykäytetään kaikki ylijäämämateriaali, astioiden lasitus tehdään kierrätetystä lasista ja tuotannossa käytetty vesi otetaan talteen ja käytetään uudelleen.

Nosse Ceramics on valmistajana sitoutunut noudattamaan zero waste-tuotantotapaa.

Kaikki sarjan astiat soveltuvat kotitalouskäytössä tiskikoneeseen, uuniin (max 240 °C) sekä mikroon.

Nosse Ceramics for HEIROL <3 >>
Tutustu Nosse Ceramicsin valmistukseen ja kestävään kehitykseen >>

6. Kauhaise kunnolla

Pastakauha on yksi niistä keittiövälineistä, joka helposti unohtuu uuden kodin ostoslistalta. Nappaa tilanteesta koppi ja anna nuorelle kestävä kauha, jolle varmasti tulee opiskeluaikoina käyttöä. Kätevää pastakauhaa voi käyttää vaikka salaattilusikkanakin.

22,90 €
Kauppias: HEIROL
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 1–5 arkipäivää
Kuvaus

Heirol Steely -sarjan laadukas spagettikauha on käytännöllinen apuri salaatin tai pastan ystävälle.

7. Laatupannu kaikkeen kokkailuun

Kun välineet ovat heti itsenäisen elämän alkutaipaleella kunnossa, ruoanlaitto ei ala tuntua pakkopullalta. 28-senttimetrisellä paistinpannulla nuori kokkaa kätevästi (ja kustannustehokkaasti) moneksi päiväksi ruokaa yhdellä kerralla. Täsmälahja nuorelle, innokkaalle kokille siis!

Tuote on poistunut.

8. Pehmoiset unet laatulakanoissa

Laadukkaiden lakanoiden väliin on ihana kellahtaa pitkän päivän jälkeen. Xeralivingin ympäristöystävällinen ja kestävä pellavapussilakana miellyttävää tiedostavaa nuorta varmasti. Nappiyksityiskohdilla koristeltua Carla-pussilakanaa saa kahdessa eri värissä ja koossa.

149,90 €
Kauppias: Xeraliving
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 1–5 arkipäivää
Kuvaus

Erinomainen lämmön- ja kosteudensiirtokyky tekevät pellavasta täydellisen materiaalin vuodevaatteisiin. Pellavalakanat tuntuvat kesällä viileältä ja talvella lämpimältä.

Pussilakanan yläkulmissa on aukot käsille peiton asettelun helpottamiseksi. Alareuna on avoin; kulmasaumat ovat pussilakanan heikoin kohta, minkä vuoksi ne on tietoisesti jätetty pois ja korvattu kauniilla, ekologisilla kierrätyspaperipohjaisilla napeilla, jotka ulottuvat koko päädyn matkalle.

Vinkki: Jätä päiväpeitto rohkeasti pois ja anna pellavalakanoiden näkyä myös päivällä! Pellavalakanoilla luot rennon viimeistellyn ilmeen.

Väri
Koko

9. Itse tuunatun kassin kanssa ostoksille

Kotivinkin Kitty-tarvikepaketista nuori saa tarvikkeet reilun kaupan kangaskassin kirjailuun. Tässä kassissa kulkevat kätevästi mukana niin ruokaostokset, jumppakamppeet kuin kirjaston kirjatkin.

33,68 € 44,90 €
Toimituskulut: ILMAINEN TOIMITUS
Toimitusaika: 3–7 arkipäivää
Kuvaus

Kotivinkin Kitty-tarvikepaketin avulla kirjot Anna Kilpeläisen suunnitteleman upean Yhteys-kuvion kassiin. Pakkaus sisältää kaiken tarvittavan: saat laadukkaat välineet, materiaalit sekä huolellisesti tehdyt kuvalliset ohjeet kauniissa Kitty-pakkauksessa.

Ohje on aloittelijaystävällinen, eli se sopii myös niille, jotka eivät ole aiemmin kirjoneet.

Työ kirjotaan kassiin, joka on esipainettu, mikä helpottaa kirjomista. Kirjonta keskittyy kassin keskelle. Tämän käsityöpaketin avulla saat itsellesi näyttävän ja takuulla erottuvan ihanan kassin, jota haluat käyttää ja säilyttää pitkään.

Kirjontatarvikepaketti sisältää:

 • Reilun Kaupan ekokassin esipainetulla kuviolla (koko noin 38 × 42 cm, pitkät hihnat)
 • DMC-kirjontalangat, kuusi eri väriä
 • Bohin-kirjontakehyksen 18,5 cm
 • kirjontaneulan
 • selkeän ohjevihkon.

10. Tukevalla pohjalla

Puinen leikkuulauta on asia, jonka soisi löytyvän jokaisesta kodista. Laadukas puinen leikkuulauta antaa jykevän pohjan kaikenlaiselle pilkkomiselle, mutta muistuta nuorta, että puisen leikkuulaudan kannattaa antaa kuivua pystyasennossa.

109,00 €
Kauppias: HEIROL
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 1–5 arkipäivää
Kuvaus

Upea 4,5 cm paksu puinen leikkuulauta vaativallekin ruoanlaittajalle. Puiset leikkuulaudat ovat pitkäikäisiä ja hygieenisia.