Pieniin neliöihin muuttavalle nuorelle kannattaa hankkia hyötytavaraa, jota on myös ilo pitää esillä. Näistä ideoista löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

10 lahjaideaa omaan kotiin muuttavalle nuorelle

1. Näppärää säilytystä

Pienessä kodissa epäjärjestys näkyy herkästi. Everyday Designin sangalliset juutti- tai paperikassit on kätevä asettaa kierrätystelineisiin, jolloin esimerkiksi postit, panttipullot ja vaikka pahviroskat pysyvät järjestyksessä. Huomaa, että kahden telineen väliin voi sujauttaa kolmannenkin säilytyskassin!

2. Hyvää ruokaa pikkurahalla

Opiskelijabudjetti ei ehkä veny luksukseen, mutta ruoan ei silti tarvitse olla ankeaa. Sen todistaa Hanna Olvenmarkin Annos eurolla – hyvää ruokaa sinulle, lompakollesi ja maapallolle. Keittokirjaan on koottu yli 50 täysipainoista kasvisruokaohjetta, joiden tekeminen maksaa noin euron annokselta.

3. Keittiöpyyhkeitä ei ole koskaan liikaa

Keittiöpyyhe kuuluu jokaisen kyökin vakiovarustukseen, ja hampusta valmistettu pyyhe vain paranee käytössä! Käsipyyhe myös kuivuu nopeasti ja pysyy siten raikkaana pitkään. HEMPEAn laadukkaat tuotteet on ommeltu Suomessa. 50 x 50 cm -kokoisista pyyhkeistä löytyy kolme eri värivaihtoehtoa: harmaa, beige sekä valkoinen.

4. Akkujen lataamiseen

Ylellisestä luonnonkuidusta valmistettu torkkupeitto on ihana lahja nuorelle, joka kääriytyy mielellään viikon päätteeksi sohvalle latautumaan. HEMPEAn hampputorkkupeitto on kooltaan 140 x 180 cm, ja jos jäätelöä tipahtaa viltille, sen voi heittää jopa 60 celsiusasteen pesuun.

5. Tarjoilut käden ulottuville

Nosse Ceramicsin HEIROLille valmistamassa tarjoiluvadissa on ihastuttavan orgaaninen muoto, joka saa kattauksen näyttämään elegantilta. Ympäristöystävällisestä kivitavarasta valmistettu Svelte-vati kulkee nuoren mukana ensiasunnosta siihen seuraavaankin kotiin.

6. Kauhaise kunnolla

Pastakauha on yksi niistä keittiövälineistä, joka helposti unohtuu uuden kodin ostoslistalta. Nappaa tilanteesta koppi ja anna nuorelle kestävä kauha, jolle varmasti tulee opiskeluaikoina käyttöä. Kätevää pastakauhaa voi käyttää vaikka salaattilusikkanakin.

7. Laatupannu kaikkeen kokkailuun

Kun välineet ovat heti itsenäisen elämän alkutaipaleella kunnossa, ruoanlaitto ei ala tuntua pakkopullalta. 28-senttimetrisellä paistinpannulla nuori kokkaa kätevästi (ja kustannustehokkaasti) moneksi päiväksi ruokaa yhdellä kerralla. Täsmälahja nuorelle, innokkaalle kokille siis!

8. Pehmoiset unet laatulakanoissa

Laadukkaiden lakanoiden väliin on ihana kellahtaa pitkän päivän jälkeen. Xeralivingin ympäristöystävällinen ja kestävä pellavapussilakana miellyttävää tiedostavaa nuorta varmasti. Nappiyksityiskohdilla koristeltua Carla-pussilakanaa saa kahdessa eri värissä ja koossa.

9. Itse tuunatun kassin kanssa ostoksille

Kotivinkin Kitty-tarvikepaketista nuori saa tarvikkeet reilun kaupan kangaskassin kirjailuun. Tässä kassissa kulkevat kätevästi mukana niin ruokaostokset, jumppakamppeet kuin kirjaston kirjatkin.

10. Tukevalla pohjalla

Puinen leikkuulauta on asia, jonka soisi löytyvän jokaisesta kodista. Pyökistä valmistetussa leikkuulaudassa on kolo, joten sen saa näppärästi roikkumaan vaikka seinäkoukkuun. Muistuta nuorta, että puisen leikkuulaudan kannattaa antaa kuivua pystyasennossa.

02.08.2023