Imurointipuuteri raikasti hikiset kengät ja siivoussaippuaraasteella ikkunat kirkastuivat helposti. Siivoussaippuapala taas kadotti öljyläikän kuin taikaiskusta, samoin parketin mustikkatahran.

1. Pehmolelun ja treenikenkien tuoksu raikkaaksi imurointipuuterilla

Candle Light Storyn kotimainen imurointipuuteri lupaa raikastaa tekstiilit, kuten sohvan, tyynyt, kengät ja auton verhoilut. Jauhe on valmistettu luonnollisista aineksista: ruokasoodasta, merisuolasta ja eri tuoksuisista eteerisistä öljyistä.

Tiedän heti, mihin testaan puuteria: lapseni jättipehmoleluun, jota ei voi pestä koneessa. Puistelen pehmon ensin parvekkeella pölyistä ja ripottelen sitten valkoista jauhetta sen turkille. Puuterin seassa näkyy kuivattuja sitruunankuoren paloja, ja tuoksu on sitruksinen. Puolen tunnin päästä imuroin puuterin pois ja tamppaan varovasti pehmoa, jotta kaikki jauhe irtoaa. Aiemmin pehmo haisi tunkkaiselta, nyt se tuoksuu raikkaammalta. Sitruksen haistaa, muttei liikaa, ja lapsi hyväksyy laiskiaisen mukisematta kainaloonsa. Teen saman käsittelyn onnistuneesti haiseville juoksukengilleni.

Imurointipuuteri on hyvä vaihtoehto tekstiileille, jotka tarvitsevat raikastusta mutta joita ei voi laittaa pesukoneeseen tai pyyhkiä kostealla. Näkyvää likaa puuteri ei toki poista. Vedelle aroille kengille tuote tuntuu erityisen kätevältä, ja seuraavaksi aion ripotella puuteria nahkaisiin toimistoavokkaisiini.

11,90 €
Kauppias: Candle Light Story
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 2–5 arkipäivää 
Kuvaus

Imurointipuuteri raikastaa kodin tekstiilit, muun muassa matot, tyynyt, sohvat, kengät, lemmikkien makuualustat ja auton verhoilun.

Ripottele imurointipuuteria pussista suoraan tai sormin tekstiilipinnalle. Anna vaikuttaa 20-30 min tai yön yli ja imuroi pois. Poistaa tunkkaista hajua ja raikastaa kohteen. Myös lemmikkien irtokarvat irtoavat esimerkiksi sohvasta helpommin. Raikastaa myös imurin poistoilman ja itse imurin.

Tuoksut ovat 100 prosenttisia eteerisiä öljyjä. Tuoksuvaihtoehdot ovat Moroccan Mint with Eucalyptus, Andalusian Lemon with Lemongrass, French Rosemary with Pine sekä Provencian Lavender with Tea Tree.

Kotimainen ja luonnollinen siivoussuihke samoista tuoksumaailmoista kruunaa siivouspäiväsi!

Tuoksu

2. Hämmentävän hyvä siivoussaippua

Kookosrasvapohjainen siivoussaippua lupaa irrottaa tehokkaasti likaa ja erityisesti rasvatahroja, ja se sopii koko kodin siivoamiseen. Saippuan kerrotaan olevan ihanteellinen esimerkiksi keraamisille liesitasoille, hanoille sekä kromi- ja rosteripinnoille, koska se ei jätä raitoja pintoihin. Siivoamisen lisäksi saippuaa voi käyttää tekstiilien tahranpoistoon ja mattojen pesuun.

Mattamusta keittiö on jokaisen tahroja pelkäävän painajainen, ja siivousliina onkin jatkuvassa käytössä erityisesti kokkaillessa. Tästä huolimatta taso oli ruoanlaiton lomassa päässyt imaisemaan itseensä pienen mutta sitäkin sinnikkäämmän öljytahran, johon käsitiski- ja yleispuhdistusaineet eivät tepsineet. Tahra oli ja pysyi – siihen saakka, kunnes käyttöön tuli siivoussaippua. En ollut uskoa silmiäni, kun läikkä katosi. Yhtä maagisesti hävisi myös vaaleaa parkettilattiaa komistanut mustikkatahra.

Vaikka ajatus palasaippuasta ei tuntunut suihkemuotoisiin siivoustuotteisiin verrattuna kovin näppärältä, on se käytössä nerokas, sillä saippuaa on helppo annostella haluttu määrä hankaamalla kosteaa liinaa tai sientä sitä vasten. Tämän jälkeen saippua vaahdotetaan kostuttamalla siivousväline tilkalla vettä. Ja sitten ei muuta kuin siivoamaan! Mainitsemisen arvoista on myös se, ettei saippua kirvele talven kuivattamalla iholla tai ärsytä käsiä entisestään.

15,90 €
Kauppias: Candle Light Story
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 2–5 arkipäivää 
Kuvaus

Siivoussaippua on Suomessa käsityönä valmistettu siivousaine jolla puhdistat kotisi tehokkaasti ja luonnollisesti, aina keittiöstä kylpyhuoneeseen.

Hiero kostutettua siivousliinaa tai -sientä kevyesti siivoussaippuan pintaan, vaahdota ja puhdista pinnat. Ihanteellinen esimerkiksi keraamisille liesitasoille, hanoille, kromi- ja rosteripinnoille, koska saippua ei jätä raitoja pintoihin. Puhdistaa tehokkaasti pinttyneen lian sekä rasvalian. Voidaan myös hieroa vaatteille suoraan tahroihin ja antaa vaikuttaa hetki ennen konepesua. Siivoussaippua soveltuu myös käytettäväksi kodin ulkopuolella, muun muassa paljun pesuun, puutarhakalusteille, mattopyykille ja harrastusvälineille. Voidaan myös raastaa ruokalusikallisen verran, liottaa lämpimään veteen ja käyttää siivoussuihkeena. Erittäin riittoisa, luonnollinen ja tehokas puhdistaja. Siivoussaippuaa voit ostaa myös raasteena.

Miten siivoussaippua eroaa tavallisesta iholle tarkoitetusta saippuasta?

Iholle tarkoitettuihin saippuoihin jää ylirasvoituksen ansiosta saippuoimatonta rasvaa, mikä tekee niistä hellävaraisia ja hoitavia iholle. Siivoussaippuaa ei ylirasvoiteta, vaan kaikki rasva saippuoituu lipeän* kanssa tehden siitä riittoisan, kovan ja erittäin tehokkaan puhdistussaippuan. Siksi siivoussaippuaa ei suositella käytettäväksi ihon puhdistukseen. Siivoussaippua ei kuitenkaan ole iholle ja hengitettynä haitallista, kuten useat voimakkaita kemikaaleja sisältävät puhdistusaineet.

* Lipeä yhdessä kookosrasvan kanssa saippuoituu, eli muuttuu saippuaksi eikä valmiissa saippuassa ole enää lipeää jäljellä.

Tuoksu

3. Ikkunat kirkastuivat ilman pesuaineen huuhtelua siivoussaippuaraasteen avulla

Siivoussaippuaa on saatavilla myös raasteena. Raaste sekoitetaan veteen, ja liuoksella voi pestä kotona lähes mitä vain kovia pintoja lattioista ikkunoihin ja saunan lauteisiin. Pakkauksessa vinkataan, että siivoussaippuaraaste sopii myös pyykinpesuun.

Testaan raastetta pölyn samentamiin ja rasvaisten sormenjälkien tahraamiin ikkunoihin. Mittaan sitä ohjeen mukaan kaksi ruokalusikallista viiteen litraan vettä ja sekoittelen pienen hetken. Parin minuutin kuluttua raaste on liuennut. Raasteessa on aika voimakas laventelin tuoksu, mutta liuoksena se on mukavan mieto.

Pesen ikkunat liuokseen kastetulla rätillä ja kuivaan lastalla. Sormenjäljet lähtevät sen kummemmin hinkkaamatta. Lopputulos on kirkas, eikä pelkällä vedellä pyyhkimistä tarvitse tehdä.

12,90 €
Kauppias: Candle Light Story
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 2–5 arkipäivää 
Kuvaus

Ekologinen siivoussaippuaraaste soveltuu käytettäväksi moneen kohteeseen kotisi puhdistuksessa. Se sopii lähes kaikkien kovien pintojen puhdistukseen. Pussissa on raastetta 100g.

Raaste soveltuu erinomaisesti kodin yleispesuun, kuten lattioiden puhdistus ja ikkunoiden pesu ja saunan pesu. Lisää 1-2rkl saippuaraastetta 5 litraan vettä ja käytä sellaisenaan.

Voit valmistaa siitä myös siivousuihkeen lisäämällä suihkepulloon 1-3tl saippuaraastetta ja noin puoli litraa lämmintä vettä. Suihke säilyy 1-2 viikkoa. Ei vaadi pois huuhtelua.

Niin siivoussaippua kuin tämä raastekin on tarkoitettu nimenomaan kodin puhdistamiseen, ei käsisaippuaksi. Se on emäksinen ja siksi se on erinomainen esimerkiksi rasvaiselle lialle. Siivoussaippua ei kerrytä pesuainejäämiä kotisi pinnoille, vaan on tehokas, luonnollinen ja riittoisa puhdistusaine.

Siivoussaippuaraasteen tuoksuvaihtoehdot ovat Moroccan Mint, Andalusian Lemon, French Rosemary sekä Provencian Lavender.

Tuoksut

Candle Light Story – rakkaudesta puhtaaseen kotiin

Candle Light Storyn tuotteet ovat syntyneet yrittäjä Annina Rosenströmin omasta tarpeesta siivota turvallisilla tuotteilla, jotka silti puhdistavat koko kodin tehokkaasti. Valikoimasta löydät muun muassa pyykkietikat, siivoussaippuat, siivoussuihkeet ja imurointipuuterit.

Ennen Candle Light Storyn perustamista Annina työskenteli siivousalan yrittäjänä lähes kymmenen vuoden ajan. Jatkuvan altistuksen vuoksi vahvat kemikaalit alkoivat hiljalleen aiheuttaa hänelle fyysisiä oireita. Samoihin aikoihin Annina oli kiinnostunut luonnollisemmista siivousvaihtoehdoista ja päätti kokeilla niiden valmistusta itse. ”Rakastuin tuotteisiin omassa arjessani, sillä oli ihanaa voida siivota kotona ilman päänsärkyä ja hengenahdistusta. Tämän saman halusin välittää muillekin”, Annina kertoo.

Tuotteet on kehitetty yhdessä pesuainealalla työskentelevän kemistin kanssa, ja ne valmistetaan pientuotantona Candle Light Storyn omalla pajalla. ”Turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, ja siksi tuotteet ovat hellävaraisia niin käyttäjälleen kuin luonnolle.”