Imurointipuuteri raikasti hikiset kengät ja siivoussaippuaraasteella ikkunat kirkastuivat helposti. Siivoussaippuapala taas kadotti öljyläikän kuin taikaiskusta, samoin parketin mustikkatahran. Testasimme Candle Light Storyn kotimaiset ja luonnolliset siivousaineet, jotka voit tilata Meillä kotona -kaupoista.

1. Pehmolelun ja treenikenkien tuoksu raikkaaksi imurointipuuterilla

Candle Light Storyn kotimainen imurointipuuteri lupaa raikastaa tekstiilit, kuten sohvan, tyynyt, kengät ja auton verhoilut. Jauhe on valmistettu luonnollisista aineksista: ruokasoodasta, merisuolasta ja eri tuoksuisista eteerisistä öljyistä.

Tiedän heti, mihin testaan puuteria: lapseni jättipehmoleluun, jota ei voi pestä koneessa. Puistelen pehmon ensin parvekkeella pölyistä ja ripottelen sitten valkoista jauhetta sen turkille. Puuterin seassa näkyy kuivattuja sitruunankuoren paloja, ja tuoksu on sitruksinen. Puolen tunnin päästä imuroin puuterin pois ja tamppaan varovasti pehmoa, jotta kaikki jauhe irtoaa. Aiemmin pehmo haisi tunkkaiselta, nyt se tuoksuu raikkaammalta. Sitruksen haistaa, muttei liikaa, ja lapsi hyväksyy laiskiaisen mukisematta kainaloonsa. Teen saman käsittelyn onnistuneesti haiseville juoksukengilleni.

Imurointipuuteri on hyvä vaihtoehto tekstiileille, jotka tarvitsevat raikastusta mutta joita ei voi laittaa pesukoneeseen tai pyyhkiä kostealla. Näkyvää likaa puuteri ei toki poista. Vedelle aroille kengille tuote tuntuu erityisen kätevältä, ja seuraavaksi aion ripotella puuteria nahkaisiin toimistoavokkaisiini.

2. Hämmentävän hyvä siivoussaippua

Kookosrasvapohjainen siivoussaippua lupaa irrottaa tehokkaasti likaa ja erityisesti rasvatahroja, ja se sopii koko kodin siivoamiseen. Saippuan kerrotaan olevan ihanteellinen esimerkiksi keraamisille liesitasoille, hanoille sekä kromi- ja rosteripinnoille, koska se ei jätä raitoja pintoihin. Siivoamisen lisäksi saippuaa voi käyttää tekstiilien tahranpoistoon ja mattojen pesuun.

Mattamusta keittiö on jokaisen tahroja pelkäävän painajainen, ja siivousliina onkin jatkuvassa käytössä erityisesti kokkaillessa. Tästä huolimatta taso oli ruoanlaiton lomassa päässyt imaisemaan itseensä pienen mutta sitäkin sinnikkäämmän öljytahran, johon käsitiski- ja yleispuhdistusaineet eivät tepsineet. Tahra oli ja pysyi – siihen saakka, kunnes käyttöön tuli siivoussaippua. En ollut uskoa silmiäni, kun läikkä katosi. Yhtä maagisesti hävisi myös vaaleaa parkettilattiaa komistanut mustikkatahra.

Vaikka ajatus palasaippuasta ei tuntunut suihkemuotoisiin siivoustuotteisiin verrattuna kovin näppärältä, on se käytössä nerokas, sillä saippuaa on helppo annostella haluttu määrä hankaamalla kosteaa liinaa tai sientä sitä vasten. Tämän jälkeen saippua vaahdotetaan kostuttamalla siivousväline tilkalla vettä. Ja sitten ei muuta kuin siivoamaan! Mainitsemisen arvoista on myös se, ettei saippua kirvele talven kuivattamalla iholla tai ärsytä käsiä entisestään.

3. Ikkunat kirkastuivat ilman pesuaineen huuhtelua siivoussaippuaraasteen avulla

Siivoussaippuaa on saatavilla myös raasteena. Raaste sekoitetaan veteen, ja liuoksella voi pestä kotona lähes mitä vain kovia pintoja lattioista ikkunoihin ja saunan lauteisiin. Pakkauksessa vinkataan, että siivoussaippuaraaste sopii myös pyykinpesuun.

Testaan raastetta pölyn samentamiin ja rasvaisten sormenjälkien tahraamiin ikkunoihin. Mittaan sitä ohjeen mukaan kaksi ruokalusikallista viiteen litraan vettä ja sekoittelen pienen hetken. Parin minuutin kuluttua raaste on liuennut. Raasteessa on aika voimakas laventelin tuoksu, mutta liuoksena se on mukavan mieto.

Pesen ikkunat liuokseen kastetulla rätillä ja kuivaan lastalla. Sormenjäljet lähtevät sen kummemmin hinkkaamatta. Lopputulos on kirkas, eikä pelkällä vedellä pyyhkimistä tarvitse tehdä.

Candle Light Story – rakkaudesta puhtaaseen kotiin

Candle Light Storyn tuotteet ovat syntyneet yrittäjä Annina Rosenströmin omasta tarpeesta siivota turvallisilla tuotteilla, jotka silti puhdistavat koko kodin tehokkaasti. Valikoimasta löydät muun muassa pyykkietikat, siivoussaippuat, siivoussuihkeet ja imurointipuuterit.

Ennen Candle Light Storyn perustamista Annina työskenteli siivousalan yrittäjänä lähes kymmenen vuoden ajan. Jatkuvan altistuksen vuoksi vahvat kemikaalit alkoivat hiljalleen aiheuttaa hänelle fyysisiä oireita. Samoihin aikoihin Annina oli kiinnostunut luonnollisemmista siivousvaihtoehdoista ja päätti kokeilla niiden valmistusta itse. ”Rakastuin tuotteisiin omassa arjessani, sillä oli ihanaa voida siivota kotona ilman päänsärkyä ja hengenahdistusta. Tämän saman halusin välittää muillekin”, Annina kertoo.

Tuotteet on kehitetty yhdessä pesuainealalla työskentelevän kemistin kanssa, ja ne valmistetaan pientuotantona Candle Light Storyn omalla pajalla. ”Turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, ja siksi tuotteet ovat hellävaraisia niin käyttäjälleen kuin luonnolle.”

Kurkkaa Candle Light Storyn koko valikoima

28.03.2023