Sisustustoimittajamme Anna Aromaa on vakituinen kesävieras tuttaviensa kesäpaikoissa, koska hänellä ei ole omaa kesämökkiä. Katso poiminnat ja tilaa Annan suosittelemat mökkituliaiset helposti Meillä kotona -kaupoista.

Mökkituliaiset: 5 ideaa

1. Ekologinen yrttisaippua

Yrteiltä tuoksuva nestesaippua on helppo ja edullinen tuliainen, joka ilahduttaa aina mökkiläisiä – saippuaa kun kuluu kesämökillä saunoessa ja puuhastellessa paljon. SEES Companyn suomalainen teepuu-rosmariininestesaippua (500 ml) on pakattu kauniiseen tummaan pumppupulloon. Saippua on myös biohajoava ja vegaaninen.

24,90 €
Kauppias: SEES Company
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 1–3 arkipäivää
Kuvaus

SEES Companyn biohajoava nestesaippua No. 2 on valmistettu ilman keinotekoisia tuoksuaineita hyödyntäen aitojen eteeristen öljyjen tuoksuja. Saippua ei kuormita luontoa, mutta on silti tehokas pesuaine päivittäiseen käsienpesuun poistaen tehokkaasti pöpöt ja epämiellyttävät hajut.

Teepuun ja rosmariinin eteeriset öljyt on valittu saippuaan niiden ominaisuuksien perusteella. Kun luonnostaan antibakteerinen teepuu poistaa tehokkaasti lian ja bakteerit, rosmariinin tuoksu rauhoittaa jännittynyttä mieltä. Näiden yhdistelmä saa käyttäjän mielen rentoutumaan ja tuo voimaa keskelle arjen kiireitä.

Suomessa valmistettu, vegaaninen ja biohajoava nestesaippua sisältää ihoa kostetuttavaa glyseriniä eikä kuivata ahkerankaan käsienpesijän ihoa. Tuote ei sisällä parabeenejä, väriaineita eikä eläinperäisiä raaka-aineita.

Saatavilla kaksi eri kokoa: 300 ml ja 500 ml.

2. Vastustamaton Lyyti-jakkara

Kuka voi vastustaa hienopuuseppä Jari Karppisen valmistamaa Lyyti-jakkaraa, jonka esikuvana on hänen mummonsa 100 vuotta vanha lypsyjakkara? En minä ainakaan, sillä jakkara soveltuu niin monenlaiseen käyttöön: Lyytin päällä on hyvä istuskella terassilla tai takan ääressä, mutta lisäksi se on juuri sopivan kokoinen yöpöydäksi tai saunan pukutilan laskutasoksi. Lyytiä saa monissa eri väreissä, mutta suosikkini on pintakäsittelemätön versio. Sen kauniisti esillä olevat puunsyyt muistuttavat jakkaran alkuperästä.

99,00 €
Kauppias: Karppinen
Toimituskulut: 8,90 €
Toimitusaika: 3–10 arkipäivää
Kuvaus

Kotimaisesta männystä valmistettu Lyyti-jakkara edustaa suomalaista puusepäntyötä ja perinnedesignia parhaimmillaan! Pintakäsittelemättömän mallin voit itse maalata haluamasi sävyiseksi kalustemaalilla.

Sympaattiselle Lyytille löytyy kotoa monta käyttötarkoitusta: se sopii jakkaraksi niin eteiseen, lastenhuoneeseen, takan eteen kuin terassillekin. Istuimen lisäksi se toimii myös hyvin tukevana korokkeena, rahina tai kukkapöytänä – mahdollisuuksia on yhtä monta kuin Lyyti-jakkaroitakin! Koska Lyytille löytyy aina paikka, se on myös loistava lahjaidea tai tuliainen.

Laaja värivalikoima takaa Lyytin sopivuuden tilaan kuin tilaan: saat siitä niin hurmaavan väripilkun kaupunkikotiin kuin luottoapurin ja silmänilon mökille. Kestävä jakkara on maalattu sisäkäyttöön tarkoitetulla huonekalumaalilla, mutta Lyyti pärjää poutasäällä myös ulkona sekä katetuissa tiloissa sateelta suojassa.

Huomioithan, että Lyyti-jakkaran pinta on tarkoituksella hieman epätasainen ja ”ajan kolhima”. Lyyti syntyi 100-vuotta vanhan lypsyjakkaran innoittamana, joten patina on tärkeä osa jakkaran designia. Puupinnan kolhut tehdään hienopuuseppä Jari Karppisen kehittämän niin kutsutun patinointimankelin avulla. Patinointimankelissa vanhaan Upon mankeliin on jyrsitty puulevyn mentävä aukko, jonka kautta puulevyt kulkevat ennen kuin niitä lähdetään työstämään jakkaran muotoon.

Materiaali: suomalainen mänty

Mitat:

  • Korkeus: 30 cm
  • Leveys: 41 cm
  • Syvyys: 23 cm

Paino: 2 kg

3. Aito hamppupyyhe

Kesämökillä ei ole koskaan liikaa käsipyyhkeitä, ja siksi niitä kannattaakin viedä tuliaisiksi. Pehmoiseen hamppuvohvelipyyhkeeseen on mukava kuivata kasvot ja kädet. HEMPEAn Pielpa-pyyhkeet ovat värjäämättömiä ja sopivat mainosti myös herkkähipiäisille. Materiaali vain paranee pesujen myötä, joten sille on helppo povata pitkää ikää.

32,00 €
Kauppias: Hempea
Toimituskulut: ILMAINEN TOIMITUS
Toimitusaika: 7 arkipäivää, tilauksesta valmistettavat tuotteet 1–3 viikkoa
Kuvaus

Kuohkean pehmeä ja paksu hamppuvohvelipyyhe soveltuu täydellisesti käsi- ja kasvopyyhkeeksi. Materiaalina käytetty hamppuvohveli vain paranee pesusta toiseen. Sävynä on kaunis ja luonnollinen hiekka.

Hamppu on materiaalina antibakteerinen, ja värjäämätön kangas on lempeä herkällekin iholle. Pyyhkessä on ripustulenkki.

Materiaali: 100 % hamppu, alkuperä Romania
Koko: 40 x 60 cm

Hoito-ohje:
  • Suosituslämpötila pesulle 40 °C. Hamppu kestää pesun myös 60 °C, mutta peseytyy hyvin alhaisemmassakin lämpötilassa.
  • Valkaisevaa pesuainetta, huuhteluainetta tai rumpukuivausta ei suositella. Pyykkietikkaa voi käyttää.
  • Pese samansävyisten kanssa. Tuotteesta voi irrota nukkaa ensimmäisillä pesukerroilla.
  • Silitys kosteana kuumalla (3 pistettä).

HEMPEA tuotteet pehmenevät ja paranevat käytössä. Valmistettu Suomessa.

4. Nostalginen mutteripannu

Varmista, että saat mökillä kunnon kahvit. Mutteripannu ilahduttaa kahvinystäviä ja monipuolistaa kahvitteluhetkiä, jos mökillä on tavallisesti käytössä pelkästään perinteinen keitin. Mutteripannulla valmistat täyteläistä ja aromikasta kahvia, jota voit nauttia espressona tai käyttää pohjana maitokahville. Bialettin Moka Express on alkuperäinen mutteripannu, jonka Alfonso Bialetti keksi vuonna 1933. Muista ottaa mukaan myös paketti pannuun sopivaa kahvia!

69,00 €
Kauppias: HEIROL
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 1–5 arkipäivää
Kuvaus

Bialetti Moka Express, alkuperäinen mutteripannu. Mutteripannulla valmistat täyteläistä kahvia, jota voit nauttia espressona tai käyttää pohjana maitokahveille. Koe italialainen tapa valmistaa maukasta kahvia Bialetti Moka Express -mutteripannulla, jonka Alfonso Bialetti keksi vuonna 1933.

VALMISTETTU ITALIASSA

Moka Express -mutteripannut valmistetaan Italiassa ja niiden laatua on parannettu patentoitulla varoventtiilillä, joka tekee pannun puhdistamisesta helppoa ja turvallista, sekä ergonomisella kahvan muotoilulla. Moka Express on saatavilla useassa eri koossa ja se sopii kaikille liesille, myös induktioliedelle, jos sitä käytetään Bialetti-induktioalustan kanssa (myydään erikseen).

EKOLOGINEN TAPA VALMISTAA KAHVIA

Bialetti Moka Expressin käyttö on 100 % ekologinen tapa valmistaa kahvisi; keitin ei tuota jätettä, se on valmistettu kestävästä materiaalista, sen puhdistus ei tarvitse pesuaineita, ja Moka Express on ajaton esine.

OIKEA MÄÄRÄ ESPRESSOKUPPEJA

Yksinkertainen mitta: 1 kuppi vastaa n. 0,6 dl (2oz) espressoa.

Moka Express on saatavana monessa koossa; 1 kuppi (0,6 dl espressoa), 3 kuppi (1,8 dl espressoa), 6 kuppi (3,6 dl espressoa), 9 kuppi (5,4 dl espressoa) ja 12 kuppi (7,2 dl espressoa).

5. Pippurinen pärekori

Pieni pärekori sopii suomalaisen hirsimökin hattuhyllylle kuin Reino-tossut räsymatolle. Kyläkaupalla musta pärekori kerää taatusti katseet, ja voipa koppaan sujauttaa tarvittaessa myös toilettipussukan saunomista varten. Annansilmät-Aitan Ruudukko-sankakori on valmistettu kosteudenkestävästä ekopäreestä, joten se käy hyvin myös sieni- ja marjakoriksi. Korin kantokahva on nahkaa.

29,90 €
Kauppias: Annansilmät-Aitta
Toimituskulut: 6,95 €
Toimitusaika: 3–5 arkipäivää
Kuvaus

Tyylikäs kori sopii moneen tarkoitukseen, vaikkapa sienimetsälle, piknikille tai sisustukseen säilyttimeksi. Käsin punotun korin materiaalina on kevyt ja kosteutta kestävä ekopäre. Sangat ovat nahkaa. Kopan koko n. 17 x 17 x 17 cm.

Katso lisää ideoita mökkituliaisiksi täältä!