Sisustustoimittajamme Anna Aromaa on vakituinen kesävieras tuttaviensa kesäpaikoissa, koska hänellä ei ole omaa kesämökkiä. Katso poiminnat ja tilaa Annan suosittelemat mökkituliaiset helposti Meillä kotona -kaupoista.

Mökkituliaiset: 5 ideaa

1. Ekologinen yrttisaippua

Yrteiltä tuoksuva nestesaippua on helppo ja edullinen tuliainen, joka ilahduttaa aina mökkiläisiä – saippuaa kun kuluu kesämökillä saunoessa ja puuhastellessa paljon. SEES Companyn suomalainen teepuu-rosmariininestesaippua (500 ml) on pakattu kauniiseen tummaan pumppupulloon. Saippua on myös biohajoava ja vegaaninen.

Vinkki!

Olemme koonneet SEES Companyn tuotteista mökkituliaispaketin, joka sisältää saippuan lisäksi suositun tiskiaine-sprayn, saunapesun sekä ihoöljyn.

2. Vastustamaton Lyyti-jakkara

Kuka voi vastustaa hienopuuseppä Jari Karppisen valmistamaa Lyyti-jakkaraa, jonka esikuvana on hänen mummonsa 100 vuotta vanha lypsyjakkara? En minä ainakaan, sillä jakkara soveltuu niin monenlaiseen käyttöön: Lyytin päällä on hyvä istuskella terassilla tai takan ääressä, mutta lisäksi se on juuri sopivan kokoinen yöpöydäksi tai saunan pukutilan laskutasoksi. Lyytiä saa monissa eri väreissä, mutta suosikkini on pintakäsittelemätön versio. Sen kauniisti esillä olevat puunsyyt muistuttavat jakkaran alkuperästä.

3. Aito hamppupyyhe

Kesämökillä ei ole koskaan liikaa käsipyyhkeitä, ja siksi niitä kannattaakin viedä tuliaisiksi. Pehmoiseen hamppuvohvelipyyhkeeseen on mukava kuivata kasvot ja kädet. HEMPEAn Pielpa-pyyhkeet ovat värjäämättömiä ja sopivat mainosti myös herkkähipiäisille. Materiaali vain paranee pesujen myötä, joten sille on helppo povata pitkää ikää.

4. Nostalginen mutteripannu

Varmista, että saat mökillä kunnon kahvit. Mutteripannu ilahduttaa kahvinystäviä ja monipuolistaa kahvitteluhetkiä, jos mökillä on tavallisesti käytössä pelkästään perinteinen keitin. Mutteripannulla valmistat täyteläistä ja aromikasta kahvia, jota voit nauttia espressona tai käyttää pohjana maitokahville. Bialettin Moka Express on alkuperäinen mutteripannu, jonka Alfonso Bialetti keksi vuonna 1933. Muista ottaa mukaan myös paketti pannuun sopivaa kahvia!

5. Pippurinen pärekori

Pieni pärekori sopii suomalaisen hirsimökin hattuhyllylle kuin Reino-tossut räsymatolle. Kyläkaupalla musta pärekori kerää taatusti katseet, ja voipa koppaan sujauttaa tarvittaessa myös toilettipussukan saunomista varten. Annansilmät-Aitan Ruudukko-sankakori on valmistettu kosteudenkestävästä ekopäreestä, joten se käy hyvin myös sieni- ja marjakoriksi. Korin kantokahva on nahkaa.

Katso lisää ideoita mökkituliaisiksi täältä!

14.06.2023