Satokausikalenteri ei ole pelkkä almanakka, vaan sujuvamman arjen työkalu, joka auttaa tekemään parempia päätöksiä ruokakaupassa. Heitä hyvästit kuiville mandariineille, mauttomille tomaateille ja korkeille kilohinnoille!

Tiesitkö, että valtaosa suomalaisten syömistä kasviksista koostuu vain alle kymmenestä vaihtoehdosta? Satokausikalenteri tekee kasvisten monipuolisemmasta hyödyntämisestä helppoa, sillä kätevän kalenterin avulla suosit maukkaimmillaan ja edullisimmillaan olevia sesongin herkkuja.

Satokausikalenteri on ihastuttanut kodeissa jo kymmenen vuotta. Vuoden 2024 painokseen on lisätty joka kuulle sopivia reseptejä, jotka innostavat entisestään hyödyntämään kauden kasviksia ja hedelmiä – kenenpä tammikuuta ei esimerkiksi mehevä veriappelsiini-oliiviöljykakku piristäisi? Kalenteri sisältää yli 200 kasviksen kotimaiset ja ulkomaiset sesongit kuukausittain, jolloin niiden hiilijalanjälkikin on pienimmillään. Löydät vuoden 2024 Satokausikalenterista myös tietoa esimerkiksi villiyrteistä, marjoista ja kotimaisista ruokakaloista.

Ruoan sesonkiajattelu on järkiteko, joka on hyväksi niin lompakolle kuin ympäristöllekin. Nauti ravinteikkaasta, herkullisesta ja värikkäästä ruoasta Satokausikalenterin kanssa!

Seinälle ripustettavaa Satokausikalenteria saa niin perinteisenä kuin viiden sarakkeen perheversionakin. Kalenteri on valmistettu Suomessa vastuullisesti tuotetusta paperista.

Osta vuoden 2024 Satokausikalenteri tästä

24,90 €
Kauppias: Satokausikalenteri
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 1–5 arkipäivää
Kuvaus

Vuoden 2024 Satokausikalenteri:

  • Maailman paras työkalu kasvisten syömisen lisäämiseen! Satokausikalenterin avulla löydät ruokakaupastasi maukkaimmat, edullisimmat ja tuoreimmat kasvikset ympäri vuoden. Samalla syöt monipuolisemmin ja säästät rahaa.
  • Satokausikalenteri sisältää yli 200 kasviksen kotimaiset ja ulkomaiset sesongit kuukausittain tunnistekuvineen, säilytys- ja käsittelyvinkkien kera.
  • Löydät jokaiselle kuukaudelle suunnitellut satokauden reseptit ja tietoiskut kauden parhaista raaka-aineista.
  • Satokausikalenterista on saatavilla kaksi eri mallia: perinteinen almanakka ja perhekalenteri.
  • Kasvistietouden lisäksi löydät Satokausikalenterista perustiedot, kuten nimipäivät, juhlapyhät, liputuspäivät ja kuunkierron, sekä tilaa omille muistiinpanoille.
  • 2024 on Satokausikalenterin kymmenes juhlavuosi – kalentereita on myyty yhteensä jo yli 100 000 kappaletta.
  • Kalenteri on painettu Suomessa vastuullisesti hoidetuista metsistä tuotetulle paperille, jolla on EU-ympäristömerkki ja PEFC™-sertifikaatti.
  • 84 sivua. Mitat suljettuna 21 x 29,7 x 0,6 cm (A4), paino 280 g.
  • Satokausikalenteri on saatavilla myös perheversiona!

Haluaisitko syödä päivittäin enemmän kasviksia? Tarttuuko kaupasta mukaan aina samat tuotteet, ja kaipaisit vaihtelua arkiruokaan? Tuntuuko kasvisten lisääminen ruokavalioon vaikealta ja kalliilta? Huippusuosittu Satokausikalenteri on “seinälle ripustettava tietokirja”, jonka avulla löydät kaupasta maukkaimmat, edullisimmat ja tuoreimmat kasvikset ympäri vuoden. Satokausikalenteri maksaa itsensä takaisin jo muutamalla kauppareissulla puhumattakaan muista sen tuomista hyödyistä sinulle, perheellesi ja ympäristölle. Se on takuulla hyödyllinen ja ilahduttava lahja myös läheisillesi!

Satokausiajattelu auttaa sinua kokeilemaan kuukausittain uusia makuja ja värejä. Kun hankit kasvikset Satokausikalenterin suositusten mukaan, tulee ruokavalioosi väistämättä vaihtelua ja monipuolisuutta. Suosimalla sesonkeja päädyt automaattisesti kokeilemaan uusia kasviksia ja opettelemaan niiden monipuolisempaa käyttöä. Kalenterista löytyy jokaiselle kuukaudelle kolme reseptiä, joiden avulla uudet kasvikset siirtyvät ruokapöytään vaivattomasti.

Satokausikalenterin takasivuille on listattu yli kahdensadan Suomessa kaupoissa tarjolla olevan kasviksen kotimaiset ja ulkomaiset sesongit kuukausittain, tunnistekuvat, säilytys- ja käsittelyvinkit sekä FODMAP-ohjeistus herkkävatsaisille. Mukana ovat paitsi hedelmät, juurekset, vihannekset, marjat, sipulit, kaalit, palkokasvit ja villiyrtit, myös suomalaisen hunajan ja kotimaisten ruokakalojen sesongit.

Almanakasta on saatavilla kaksi erilaista vaihtoehtoa. Perinteisessä almanakassa on omat laatikot kullekin päivälle. Perhekalenterista löytyy kultakin päivältä viisi saraketta, eli omat laatikot jokaiselle perheenjäsenelle. Tietosisältö on kalentereissa sama.

Tutustu valikoimaan: Satokausikalenteri