Lämmin ja kutsuva villa on täydellinen materiaali vilttiin, sillä oikealla hoidolla sen käyttöikää voi pidentää yhä uudelleen ja uudelleen. Nappaa talteen neuvot, joilla hoivaat villatekstiiliä. Hyödynnä etu ja tilaa Pidätin tuotteet alennettuun hintaan 26.11.2023 saakka.

Villaviltin hoito – 5 vinkkiä

  1. Helppohoitoiselle villalle puhdistukseksi riittää usein tuuletus. Kun ilmankosteus on korkealla, villakuitu turpoaa, jolloin se poistaa itsestään sekä likaa että hajuja.
  2. Koska villa hylkii itse likaa, tekstiili ei tarvitse turhaa pesua. Jos villaviltille tulee tahra, pyyhkäise se nihkeällä liinalla, jotta tahra ei imeydy kuituun ja värjää villaa.
  3. Tarkista pesuohjeesta, voiko viltin vesipestä. Jos voi, käytä nestemäistä pesuainetta, kuivaa pesun jälkeen kevyesti puristelemalla ja aseta viltti sitten vaakatasoon kuivumaan.
  4. Villa ei pidä hankauksesta. Jos viltti on nyppyyntynyt, poista nypyt saksilla tai villakammalla.
  5. Villa haluaa hengittää, joten säilytys paperipussiin viikattuna on esimerkiksi ilmatiivistä pussia suotavampi valinta. Tuholaisten, esimerkiksi vaatekoin tapauksessa ilmatiivis pussi tai laatikko on väliaikaisessa säilytyksessä parempi vaihtoehto.

04.10.2023