Joululahja on parhaimmillaan sellainen, että se helpottaa elämää – tästä syystä lujat, pitkäikäiset ja kauniit keittiövälineet ovat usein toivottuja muistamisia.

Liedeltä pöytään

Mitä vähemmän tiskejä, sen parempi. Tämä tarjoilupaistinpannu päästää kokkaajan hieman helpommalla, sillä salonkikelpoinen pannu on suorastaan ilo asettaa ruokapöytään tarjoiluastian sijasta. Paistinpannun tarttumaton pinnoite takaa sen, että esimerkiksi paellan himoittu socarrat eli rapea pohja syntyy vaivatta. Ja ei kun syömään!

Kotikeittiön sous chef

Veitsi on se keittiöväline, josta ei kannata tinkiä: laadukkaita veitsiä voi ylläpitää teroittamalla, jolloin ne ovat paitsi pitkäikäisiä myös turvallisia käyttää. Japanilaisesta veitsiteräksestä valmistettu kokkiveitsi on todellinen työjuhta, sillä koon ja muotoilun ansiosta se sopii mainiosti keittiön yleisveitseksi. Pro Balance -sarjan erikoisuus piilee kahvassa, jonka voi säätää omaan käteen sopivaksi veitsen mukana tulevilla painoilla.

Haudutellaan rauhassa

Etenkin talvikuukaudet ovat keittojen, erilaisten patojen ja hitaasti haudutettujen ruokien aikaa. Neljän litran Big Ear Pro on emalipinnoitettu valurautapata, johon on näppärä laittaa muhimista rakastavat raaka-aineet porisemaan. Tästä lahjasta voi riittää iloa jopa eliniäksi.

Oikoreitti

Tiedätkö sen tunteen, kun kattila pitäisi valuttaa, mutta siivilää tai lävikköä ei löydy mistään? Se on turhan tuttu hetki monelle meistä. Lävikkökansikattilan ansiosta pastat ja potut eivät enää keity ylikypsiksi, kun kattilan kanteen on rakennettu valutusreiät valmiiksi. Näppärän kokoinen kattila sopii kaikille liesille, joten lahjan saajan kanssa ei tarvitse käydä kummallista liesikeskustelua ennen joululahjan ostoa.

La vita è bella

Okei, aika harva ihminen tekee pastaa alusta asti itse, mutta pastakoneen tarkoitus ei varsinkaan kotikeittiöissä ole olla se kaikista useimmin käytetty laite. Pastakone on loistava lahjaidea nautiskelijalle ja intohimoiselle kotikokille, sillä pelkästään sen läsnäolo keittiössä muistuttaa ruoan, syömisen, yhdessäolon ja elämän kauneudesta.

04.12.2023