Kun samettinen hämärä laskeutuu ja houkuttelee sytyttämään kynttilät, syksy on virallisesti saapunut. Mehiläisvahasta, soijavahasta sekä oliivipohjaisesta ekosteariinista valmistetut kynttilät ovat täydellisiä vaihtoehtoja huolettomaan tunnelmointiin – tässä kolme tuotepoimintaa, jotka ovat lisäksi kotimaista käsityötä.

Kotimaiset kynttilät: 3 poimintaa

1. Mehiläisvahasta kynttilät monessa värissä

Kaurilan Saunan mehiläisvahakynttilät on valmistettu käsityönä puhtaasta mehiläisvahasta. Kynttilän pintaa koristaa kaunis, mehiläisvahakynttilöille tyypillinen kennokuvio. Paketti sisältää neljä kynttilää, joiden korkeus on 25 cm. Saatavilla useita eri värejä.

17,90 €
Kauppias: Kaurilan Sauna
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–5 arkipäivää
Kuvaus

Vanhanajan mehiläisvahakynttilät palavat kauniisti ja valaisevat suurella liekillä täyttäen koko huoneen ihanan hunajaisella tuoksulla.

Mehiläisvahaa on käytetty kynttilöiden valmistamiseen yli 5000 vuotta. Tämä perinteinen kynttilä tuo tullessaan historian havinaa ja palaa erityisen puhtaalla liekillä. Yleisesti ollaan sitä mieltä, että mehiläisvahasta tehdyt kynttilät sopivat parhaiten kaikista kynttilöistä hengitystiesairauksista ja kemikaaliherkkyyksistä kärsiville.

Kaurilan Saunan mehiläisvahakynttilät on tehty puhtaasta 100 % mehiläisvahasta, joka on kerätty EU:n alueelta ja vaha värjätään Suomessa Saksalaisilla sertifioiduilla kynttiläväreillä. Keltainen (natural) kynttilä on värjäämätön.

Edullisimpiin kynttilöihin on monesti sekoitettu hinnan alentamiseksi muita aineita, joten mehiläisvahan alkuperä ja koostumus kannattaa aina tarkistaa.

Mehiläisvahakynttiloitä on hyvä säilyttää viileässä ja valolta suojattuna. Nämä kynttilät sopivat moniin erilaisiin kynttilänjalkoihin, sillä vaha on pehmeää ja muokkautuu helposti. Kynttilän alareunaa kannattaa lämmittää hetken kädessä ja painaa sitten varovasti paikoilleen.

Mehiläisvahakynttilöiden kiiltävyyttä voi tarvittaessa lisätä lämmittämällä niitä varovasti hiustenkuivaajalla.

Mehiläisvaha on ekologinen hunajatuotannon sivutuote ja vaha kerätty mehiläisiä vahingoittamatta.

Pakkauksessa on neljä kynttilää. Ne on valmistettu käsityönä Helsingissä.

Kynttilän koko: halkaisija 22mm ja korkeus 25cm

2. Pöytäkynttilä, joka tuoksuu vienosti metsälle

Kauniiseen pahvirasiaan pakattu Design Paletin luomusoijakynttilä on ihana lahjaidea, mutta sen hento havun tuoksu hurmaa myös omassa olohuoneessa. Hygge Pine Forest -kynttilät valmistetaan Design Paletin omalla pajalla Vantaalla.

25,00 €
Kauppias: Design Palet
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 5–15 arkipäivää
Kuvaus

Aromaterapeuttinen soijavahakynttilä luo kotiisi rauhoittavaa hyggetunnelmaa.

Kynttilästä leviää poltettaessa miellyttävän mieto havun tuoksu, joka syntyy Frantsilan aidosta männyn eteerisestä öljystä (5 %). Männyn eteerinen öljy puhdistaa huoneilmaa.

Kynttilä on valettu piensarjoina käsityönä Design Paletin omalla pajalla Vantaalla.

Kynttilä on 100 % luonnollista luomusoijavahaa, joka palaa puhtaasti. Soijavaha on helppo puhdistaa lasipurkista, kun kynttilä on poltettu loppuun, joten voit käyttää astiaa esimerkiksi elintarvikkeille. Kynttilässä on puuvilla-pellavasydän.

Kynttilä on pakattu kauniiseen pahvirasiaan.

Koko: 30 cl

3. Eettisesti valmistetut kynttilät syntyvät käsityönä

Candle Light Storyn kynttilät on valmistettu ekologisesta soijavahasta, joka vapauttaa perinteistä steariinia vähemmän myrkkyjä huoneilmaan. Käsin tehdyllä kynttilällä on päretyyppinen sydän, joka rätisee lempeästi palaessa.

 

15,90 €
Kauppias: Candle Light Story
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 2–5 arkipäivää 
Kuvaus

Pehmeästi tuoksuvat Candle Light Storyn soijavahakynttilät tuovat ripauksen luksusta arkeesi. Anna itsellesi hetki aikaa kynttilän lämmön äärellä. Anna uusien tarinoiden syntyä.

Candle Light Story -soijavahakynttilät syntyivät yhden naisen unelmasta luoda käsillä jotain pientä ja kaunista joka kotiin. Kynttilät valmistetaan käsityönä Suomessa. Raaka-aineena 100 % soijavaha. Kynttilä palaa päretyyppisellä, lempeästi rätisevällä puusydämellä.

Paloaika jopa 30 h oikein poltettuna. Kynttilän vahapinnan tulee antaa sulaa reunasta reunaan jokaisella polttokerralla. Sydämestä täytyy taittaa hiiltynyt osa pois ennen kynttilän uudelleen sytytystä. Lue pohjan poltto-ohjeet.

Tuoksu