Ilahduta käsityöintoilijaa pehmeällä tai kovalla paketilla. Listasimme lahjaideat hänelle, joka rakastaa pehmeän langan tuntua, erilaisia tekniikoita sekä uusia haasteita.

 

Kirja, joka haastaa kokeilemaan

Kirja käsityöintoilijalle, jonka puikot helkkäävät lakkaamatta. Kun pitsit ja briossit on jo neulottu, miksipä ei neuloisi molempia sukkia kärjestä alkaen yhtä aikaa? Yhdysvaltalainen käsityönopettaja ja neulesuunnittelija Melissa Morgan-Oakes kehitti tekniikan, jossa yhdellä ja samalla kertaa neulotaan molemmat sukat. Huikeaa! Kirjassa on ohjeet 15 sukkamalliin.

Kori järjestyksen ylläpitoon

Yllättäen iskevää käsityöinspiraatiota silmällä pitäen intoilija varautuu aina muutamalla uuden sävyisellä lankakerällä, upealla kankaalla tai kirjontapohjalla, jotta työhön pääsee heti innon iskettyä käsiksi. Jotta alati karttuvat varastot pysyvät ojennuksessa, on tyylikkäille säilytyskoreille aina tarvetta. Annansilmät Aitan korit ovat näkövammaisten käsityönä huolella valmistamia. Kosteuttakin kestävästä ekopäreestä valmistetussa korissa on tyylikäs puusanka. Kori on kooltaan 34 x 23 x 23 cm.

Langat ovat aina ihana yllätys

Luonnonväriset langat ovat yleensä varma valinta, jos lahjansaajan tarkemmat värimieltymykset eivät ole tiedossa. Käsityöintoilija ilahtuu eteenkin Vuonuen laadukkaasta Wilhelmi-kampalangasta, joka kehrätään pitkistä kuiduista. Kuidut on kehrätessä vielä kammattu samaan suuntaan, jotta lopputulos on tunnultaan mahdollisimman pehmeä ja tasainen. Wilhelmi-kampalankaa on vahvistettu lisäämällä kotimaisen lampaanvillan joukkoon 30 % puukuidusta valmistettua tenceliä.

Tarvikepaketti vie uusille urille

Erilaiset tarvikepaketit ovat ihan parhaita lahjoja kokeilevalle käsityöintoilijalle, joka jaksaa aina uudestaan ja uudestaan paneutua erilaisten tekniikoiden saloihin. Nämä tarvikepakettimme sisältää kaiken tarvittavan ohjeista ja materiaaleista välineisiin.

Muistikirja töiden tallennukseen

Oikea neuleintoilijan toivelahja! Laine Publishing on julkaissut kauniin ja yksityiskohtaisen My Knitting Notes -muistikirjan neuleintoilijan muistiinpanoja varten. Muistikirjaan intoilija voi koota tehdyt ja tulevat projektit, merkitä muistiin langat, silmukkamäärät ja suunnitella upeita neulemalleja. Kirjaan mahtuu 31 projektia, ja lisäksi siinä on neulepuikkokokojen muuntotaulukko, mittanauha, yleisimmät lyhenteet, ruudukkosivuja kaavioita varten ja tilaa lankahankintojen kirjaamiseen. Tekstit ovat englanniksi.

12.12.2022