Käsityökirjat tuovat uusia ideoita ja mukavaa puuhaa talven keskelle: tee hauskoja neuleita jämälangoista, tutustu Färsaarten perinteisiin neuleisiin tai ompele selkeistä kaavoista asuja koko perheelle.

Käsityökirjat: talven suosikit

Jämälangoista ihaniksi neuleiksi

Pienistäkin jämälankakeristä on moneksi – sen osoittaa Veera Jussilan inspiroiva Jämälankakekkerit, josta löytyy ohjeita monenlaisiin neuleisiin, muun muassa paitoihin sukkiin ja muihin asusteisiin. Materiaaleina ovat mitkäs muutkaan kuin jämälangat! Mukana on myös vinkkejä vanhojen neuleiden korjaamiseen ja paikkaamiseen jämälankojen avulla.

29,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Väriä puikoille - Jämälankakekkerit pelastaa pienimmätkin lankakerät käyttöön.

Jämälankakekkerit on värikäs kokonaisuus neuleita ja asusteita. Selkeät ohjeet ja laaja kokoskaala innostavat neulomaan kestävästi ja ajattomasti arkikäyttöön. Opit myös korjaamaan ja paikkaamaan neuleita jämälankoja hyödyntäen. Kaiva esiin ylijäämälangat, pura käyttämätön neule, ja luo jämälangoista uutta.

Neuloosiskon esikoinen

Neuloosiskon Laura Pajulan ja Liisa Saarenmaan ensimmäinen neulekirja on luonnon, metsien ja merenrantojen inspiroima, mikä näkyy myös kirjan neuleissa. Mukana on yli 20 ohjetta arkeen ja ulkoiluun sekä asusteisiin, joissa on mahdollista hyödyntää myös jämälankoja. Ohjeet sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmille neulojille.

14,95 € 29,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Neuloosiskon ensimmäinen neulekirja sisältää selkeät ohjeet luonnosta voimaa ammentaviin villapaitoihin ja asusteisiin.

Neuloosiskon Laura Pajula ja Liisa Saarenmaa löytävät suurimman innoituksensa luonnosta, metsästä ja meren rannoilta. Kuvioista ja väriyhdistelmistä kiitosta saaneiden siskosten kirja sisältää yli kaksikymmentä arkeen ja ulkoiluun suunniteltua neulemallia sekä ohjeita asusteisiin, joihin voit hyödyntää isommista töistä yli jääneet langat. Selkeitä ohjeita on ilo neuloa, ja ne sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmille neulojille.

Neuleissa käytetyt langat ovat suomalaisille tuttuja ja helposti saatavilla. Kolmesta mallista löytyy myös lasten koot, joten voit neuloa samanlaiset villapaidat koko perheelle.

Neuleperinnettä Färsaarilta

Jos islantilaiset ja norjalaiset neuleet ovat jo tuttuja juttuja, seuraavaksi kannattaa tutustua Färsaarten neuleisiin. Kirja on norjalaisen neulesuunnittelijan Svanhild Strømin ja hänen Färsaarilta kotoisin oleva äitinsä Marjun Biskopstøn yhteinen teos. Se pitää sisällään 52 modernia neulemallia, joissa ihastuttavat perinteiset kuviot.

17,43 € 24,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Moderni kokoelma nykyaikaisia, kauniita neuleita, jotka perustuvat perinteisiin Färsaarten kuvioihin!

Färsaarilla on ainutlaatuisen upea ja rikas neuleperinne. Sukupolvesta toiseen kulkeneet kirjoneulemallit olivat kuitenkin viime vuosisadan alussa vaarassa unohtua. Tämän estämiseksi räätäli Hans M. Debes matkusti ympäri saaria ja keräsi perinteisiä neulekuvioita, kaikkea kalastuspuseroista aluspaitoihin. Syntyi kirja Føroysk bindingarmynstur, joka julkaistiin vuonna 1932 ja on edelleen myynnissä.

Tuon kirjan inspiroimina Svanhild Strøm ja hänen Färsaarilta kotoisin oleva äitinsä Marjun Biskopstø loivat uusia, moderneja neuleita, joiden kuvioinnit perustuvat vanhoihin, perinteisiin malleihin. Kirja on todellinen aarrearkku sekä neulojille että käsityöperinteistä kiinnostuneille.

Islantilaisneuleita rakkaudella

Uskomattomat 65 ohjetta sisältävä Islantilaisia neuleita -teos on todellinen islantilaisneuleiden järkäle. Malleja on sekä naisille, miehille että lapsille, ja kuvioitakin löytyy laidasta laitaan kaarrokemalleista klassisiin kirjoneulemalleihin. Puseroiden, neuletakkien ja mekkojen lisäksi kirjassa on ohjeita asusteisiin, kuten pipoihin ja lapasiin.

18,83 € 26,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Islantilaisia neuleita on laadukas, islantilaista alkuperää oleva neulontakirja, jonka laajasta valikoimasta löytyy malleja ja kuvioita moneen makuun: naisille ja miehille, lapsille ja koko perheen asusteiksi.

Tunnelmallisissa islantilaismaisemissa kuvatusta teoksesta löytyvät niin perinteiset pyöröneuleet kaarrokkeineen ja kuvioraitoineen kuin useita perinteistä inspiraationsa saaneita modernimpia malleja. Neuleharrastajan kunnianhimon suurimpia kohteita ovat erilaiset villapaidat, -takit ja -mekot, ja niitä löytyykin kirjasta lukuisina eri versioina. Pienempiä töitä kaipaaville on tarjolla myös runsaasti asusteita hurmaavista hatuista ja pipoista lapasiin ja säärystimiin.

Lasten omat klassikkoneuleet

Norjalaisneuleen aloitus voi tuntua hankalalta, jos vähänkään suurempi urakka pelottaa. Silloin kannattaa napata puikoille pieni, suloinen pusero. Ja kun sen pienen puseron saa valmiiksi, uskaltaa jo tarttua aikuisenkin malliin!

29,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Rakastetuista villapaitamalleistaan tunnetun Linka Neumannin neljännessä kirjassa on neuleita vauvoille ja lapsille.

Norjalainen Linka Neumann tunnetaan kauniista ja lämpimistä ulkoiluneuleistaan. Hänen neljäs kirjansa keskittyy lasten neuleisiin, ja mukana on niin aiempien kirjojen suosikkineuleita pienemmissä ko'oissa kuin myös monia täysin uusia malleja. Kirjan villapaitojen ja -takkien tyyli on tuttu sekoitus perinnekuvioita ja luonnosta saatua inspiraatiota modernilla tvistillä.

Norjalaisia villapaitoja viimaa vastaan

Neulesuunnittelija Linka Neumannin upea kirja tarjoaa 13 erilaista ohjetta norjalaisiin villapaitoihin. Kuvioissa juhlivat luontoaiheet, ja useimmista malleista voi toteuttaa joko korkeakauluksisen peruspooloneuleen tai monikäyttöisen villatakkiversion. Kokoja löytyy sekä lapsille että aikuisille.

20,93 € 29,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Norjalaisia villapaitoja -kirjasta tuttu Linka Neumann esittele uusia hurmaavia neulemalleja. Tästä kirjasta löytyvät jo Instagramissakin ihastuttanut Hopi-malli ja villatakkiversiot sekä lasten koot suosituista Erämaa- ja Musta susi ‑paidoista. Uudenlaista väriä tuovat raglanhihaiset Jääkarhu ja Suaq, joissa kuvio kulkee helmassa.

Lämpöisiä ja pörröisiä kirjoneulepaitoja tuuleen ja tuiskuun. 20 neulemallia niin norjalaisista kuin islantilaisistakin langoista neulottavaksi, joko paksulla tai ohuella langalla. Lasten koot 1–10 vuotialle, aikuisten koot S–XXL.

Pienistä koukkujutuista suurempiin

Virkkauksia-kirjan ohjeilla aloittelijakin pääsee koukuttavien käsitöiden makuun. Mukana on yhteensä 15 ohjetta persoonallisiin vaatteisiin ja asusteisiin sekä kotoisiin sisustuselementteihin. Taitotasoltaan ohjeet sopivat sekä aloitteleville että hieman kokeneemmille virkkaajille.

15,45 € 30,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Virkkaa kuumimmat laukut, hatut ja vaatteet suositun tanskalaisvaikuttajan ohjeilla!

Rose Svanen Virkkauksia on ylistys käsityötaidolle, hitaammalle elämälle ja itsensä ilmaisulle. Kirjan 15 ohjeella teet persoonallisia vaatteita ja asusteita ja lisäät ripauksen kodikkuutta sisustukseen. Osa ohjeista sopii aloittelijoille, osa kokeneemmille virkkaajille. Kirjan piirroskuvitukset auttavat tekniikkojen ja mallien hahmottamisessa.

Itse tehtyjä asuja ommellen

Kun osaa ommella, voi surautella itselleen istuvia asuja vaikka joka sesonkiin. Suositun Mekkotehtaan uudesta Helmat 2 -kirjasta löytyy kuusi mekkomallia sekä ohjeet hameeseen, shortseihin, haalariin, toppiin ja huppariin. Mukana tulevat kaavat on suunniteltu sekä aikuisille että lapsille. Nappaa ostoskoriin myös ensimmäinen osa!

31,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Ompele ihanimmat kesävaatteet Mekkotehtaan uusilla ohjeilla.

Mekkotehtailijoiden viides ompelu- ja kaavakirja jatkaa huippusuositun Helmat-kirjan jalanjäljissä. Tällä kertaa mukana on kuuden ihastuttavan mekkomallin lisäksi ohjeet hameeseen, shortseihin, haalariin, toppiin ja huppariin. Kaikkiin kirjan malleihin on kaavat sekä aikuisille (koot 34–52) että lapsille (koot 86–140 cm). Kirja on selkeine ohjeineen ja huolellisesti tehtyine kaavoineen takuuvarmaa Mekkotehtailijat-laatua.

19,53 € 27,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Vuoden odotetuimmassa käsityökirjassa on kesäisiä mekko- ja hamemalleja aikuisille. Takuuvarmat ohjeet ja huolella tehdyt kaavat tekevät ompelemisesta vaivatonta.

Helmat-ompelukirjasta löytyy malleja niin rimpsujen rakastajalle kuin klassiseen tyyliin mieltyneelle ko’oissa 34–52. Valokuvaaja Krista Keltasen kuvissa helmat hulmuavat niin kesäisessä kaupungissa kuin luonnon rauhassa.

Norjalaisia sisustustekstiilejä

Norjalaisneuleiden luonnosta ja perinteistä inspiroituneet kirjoneulekuviot ilahduttavat myös sisustuksessa. Linka Neumannin ohjeilla teet itse sisustuspeitot ja -tyynyt sekä seinävaatteet itse kotiin ja mökille.

11,56 € 28,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Villapaidoistaan tunnettu Linka Neumann yllättää seuraavaksi värikylläisillä sisustustekstiileillä. Paksut peitot ja tyynyt sekä ihastuttavat seinävaatteet sopivat niin sohvalle, mökille kuin ulkokäyttöönkin.

Linka Neumannin tunnistettavat kirjoneulekuviot ammentavat pohjoisesta luonnosta, perinteistä ja alkuperäiskansoilta. Kuviot hehkuvat niin maanläheisissä kuin kirkkaissakin väreissä, toteutus islantilaisesta tai norjalaisesta villalangasta.

Tutustu KIRJAn valikoimaan!