Käsityökirjat tuovat uusia ideoita ja mukavaa puuhaa talven keskelle: tee hauskoja neuleita jämälangoista, tutustu Färsaarten perinteisiin neuleisiin tai ompele selkeistä kaavoista asuja koko perheelle. Nappaa nämä nyt etuhintaan ja löydä oma juttusi!

Käsityökirjat: talven suosikit

Jämälangoista ihaniksi neuleiksi

Pienistäkin jämälankakeristä on moneksi – sen osoittaa Veera Jussilan inspiroiva Jämälankakekkerit, josta löytyy ohjeita monenlaisiin neuleisiin, muun muassa paitoihin sukkiin ja muihin asusteisiin. Materiaaleina ovat mitkäs muutkaan kuin jämälangat! Mukana on myös vinkkejä vanhojen neuleiden korjaamiseen ja paikkaamiseen jämälankojen avulla.

Neuloosiskon esikoinen

Neuloosiskon Laura Pajulan ja Liisa Saarenmaan ensimmäinen neulekirja on luonnon, metsien ja merenrantojen inspiroima, mikä näkyy myös kirjan neuleissa. Mukana on yli 20 ohjetta arkeen ja ulkoiluun sekä asusteisiin, joissa on mahdollista hyödyntää myös jämälankoja. Ohjeet sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmille neulojille.

Neuleperinnettä Färsaarilta

Jos islantilaiset ja norjalaiset neuleet ovat jo tuttuja juttuja, seuraavaksi kannattaa tutustua Färsaarten neuleisiin. Kirja on norjalaisen neulesuunnittelijan Svanhild Strømin ja hänen Färsaarilta kotoisin oleva äitinsä Marjun Biskopstøn yhteinen teos. Se pitää sisällään 52 modernia neulemallia, joissa ihastuttavat perinteiset kuviot.

Islantilaisneuleita rakkaudella

Uskomattomat 65 ohjetta sisältävä Islantilaisia neuleita -teos on todellinen islantilaisneuleiden järkäle. Malleja on sekä naisille, miehille että lapsille, ja kuvioitakin löytyy laidasta laitaan kaarrokemalleista klassisiin kirjoneulemalleihin. Puseroiden, neuletakkien ja mekkojen lisäksi kirjassa on ohjeita asusteisiin, kuten pipoihin ja lapasiin.

Lasten omat klassikkoneuleet

Norjalaisneuleen aloitus voi tuntua hankalalta, jos vähänkään suurempi urakka pelottaa. Silloin kannattaa napata puikoille pieni, suloinen pusero. Ja kun sen pienen puseron saa valmiiksi, uskaltaa jo tarttua aikuisenkin malliin!

Norjalaisia villapaitoja viimaa vastaan

Neulesuunnittelija Linka Neumannin upea kirja tarjoaa 13 erilaista ohjetta norjalaisiin villapaitoihin. Kuvioissa juhlivat luontoaiheet, ja useimmista malleista voi toteuttaa joko korkeakauluksisen peruspooloneuleen tai monikäyttöisen villatakkiversion. Kokoja löytyy sekä lapsille että aikuisille.

Pienistä koukkujutuista suurempiin

Virkkauksia-kirjan ohjeilla aloittelijakin pääsee koukuttavien käsitöiden makuun. Mukana on yhteensä 15 ohjetta persoonallisiin vaatteisiin ja asusteisiin sekä kotoisiin sisustuselementteihin. Taitotasoltaan ohjeet sopivat sekä aloitteleville että hieman kokeneemmille virkkaajille.

Itse tehtyjä asuja ommellen

Kun osaa ommella, voi surautella itselleen istuvia asuja vaikka joka sesonkiin. Suositun Mekkotehtaan uudesta Helmat 2 -kirjasta löytyy kuusi mekkomallia sekä ohjeet hameeseen, shortseihin, haalariin, toppiin ja huppariin. Mukana tulevat kaavat on suunniteltu sekä aikuisille että lapsille. Nappaa ostoskoriin myös ensimmäinen osa!

Norjalaisia sisustustekstiilejä

Norjalaisneuleiden luonnosta ja perinteistä inspiroituneet kirjoneulekuviot ilahduttavat myös sisustuksessa. Linka Neumannin ohjeilla teet itse sisustuspeitot ja -tyynyt sekä seinävaatteet itse kotiin ja mökille.

Kurkkaa kaikki KIRJAn kampanjatuotteet!

Saat KIRJAn valikoidut tuotteet vähintään 25 % alennuksella. Etu on voimassa 18.2.2024 saakka.

12.02.2024