Mökkikauden alku on täydellinen hetki lisätä kesäpaikan sisustukseen jotain uutta ja ihanaa. Tuottaja Arja Kuittinen poimi Meillä kotona -kaupoista mökille viisi kaunista ja käytännöllistä tuotetta.

1. Hyasintteja seinälle

Pieneenkin mökkiin tulee kuin taikasauvalla kartanon tuntua, kun jollekin seinälle tapetoi Pihlgren ja Ritolan perinnetapettia. Neljästä hempeästä värisävystä vaaleanpunainen luo ihanan romanttista mökkitunnelmaa.

2. Tyylillä kylille

Mökillä on vaikka millaista käyttöä napakalle korille: kauppareissuilla, saunapolulla ja vaikka aikakauslehtien säilytyksessä on iloa kauniista kopasta. Näkövammaisia käsityötaitajia työllistävän Annansilmät-Aitan valikoimaan kuuluu näppärä Ruudukko-kori, joka on valmistettu ekopäreestä.

3. Metsäretki mielessä

Miten kauniilta voikaan metsä näyttää! Metsä on rakas paikka, ja vaikka sitä on mökillä ympärilläkin, palanen sitä sopii hyvin mökin seinällekin. Porvoolaisen Niko Laurilan valokuvien äärellä voi haltioitua talvellakin. Kaiken lisäksi juliste painetaan hienosti suomalaiselle koivuvanerille.

4. Pikku apulainen

Kuin itse tehty, mutta hienompi! Niin kodikkaan ja tutun oloinen on Jari Karppisen suunnittelema mäntyjakkara, joka syntyi perinteisen lypsyjakkaran innoittamana. Hienopuusepän työ on niin taidokasta kädenjälkeä, että ei jakkaraa ihan koulun käsityötuntien tuloksiin voi verrata. Monikäyttöinen pikku jakkara toimii mökillä vaikkapa yöpöytänä, istuimena tai missä vain hyödyllisenä aputasona.

5. Odotettu hetki

Yksi kesän ihanimmista hetkistä on minusta se, kun on saunasta käynyt uimassa, nousee laiturille ja kietoutuu pyyhkeeseen katsomaan maisemaa. Hetken tekee vieläkin täydellisemmäksi pehmeä ja riittävän suuri pyyhe. Sellainen on HEMPEAn hamppuvohvelista tehty kylpypyyhe, jonka materiaali vielä pehmenee käytössä.

22.06.2023