Mökkikauden alku on täydellinen hetki lisätä kesäpaikan sisustukseen jotain uutta ja ihanaa. Tuottaja Arja Kuittinen poimi Meillä kotona -kaupoista mökille viisi kaunista ja käytännöllistä tuotetta.

1. Hyasintteja seinälle

Pieneenkin mökkiin tulee kuin taikasauvalla kartanon tuntua, kun jollekin seinälle tapetoi Pihlgren ja Ritolan perinnetapettia. Neljästä hempeästä värisävystä vaaleanpunainen luo ihanan romanttista mökkitunnelmaa.

102,00 €
Kauppias: Pihlgren ja Ritola
Toimituskulut: 15,00 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Rullan pituus: 10,05 m
Rullan leveys: 53 cm
Vuorokohdistus: 12 cm

Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan perinteiset paperitapetit valmistetaan yli 90 vuoden kokemuksella Akaan Toijalassa. Kuosit painetaan aidolle tapettipaperille rotaatiopainomenetelmällä, jolla syntyvät pehmeät värit, elävä painojälki ja kaunis himmeä pinta.

Vinkki!

Perinteinen paperitapetti on tavallista tapettia herkempää, mistä johtuen sitä pitää käsitellä tapetoitaessa hieman varovaisemmin. Tutustu Pihlgren ja Ritolan asiantuntijoiden tapetointiohjeisiin, joilla onnistut varmasti!

Katso lisää tapettimalleja Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan valikoimasta.

Väri

2. Tyylillä kylille

Mökillä on vaikka millaista käyttöä napakalle korille: kauppareissuilla, saunapolulla ja vaikka aikakauslehtien säilytyksessä on iloa kauniista kopasta. Näkövammaisia käsityötaitajia työllistävän Annansilmät-Aitan valikoimaan kuuluu näppärä Ruudukko-kori, joka on valmistettu ekopäreestä.

49,90 €
Kauppias: Annansilmät-Aitta
Toimituskulut: 6,95 €
Toimitusaika: 3–5 arkipäivää
Kuvaus

Moderni musta ostoskori puusangalla. Materiaali kosteuden kestävää ekopärettä. Mitat n. 34 x 23 x 23 cm (L x S x K). Annansilmät-tuote.

3. Metsäretki mielessä

Miten kauniilta voikaan metsä näyttää! Metsä on rakas paikka, ja vaikka sitä on mökillä ympärilläkin, palanen sitä sopii hyvin mökin seinällekin. Porvoolaisen Niko Laurilan valokuvien äärellä voi haltioitua talvellakin. Kaiken lisäksi juliste painetaan hienosti suomalaiselle koivuvanerille.

Tuote on poistunut.

4. Pikku apulainen

Kuin itse tehty, mutta hienompi! Niin kodikkaan ja tutun oloinen on Jari Karppisen suunnittelema mäntyjakkara, joka syntyi perinteisen lypsyjakkaran innoittamana. Hienopuusepän työ on niin taidokasta kädenjälkeä, että ei jakkaraa ihan koulun käsityötuntien tuloksiin voi verrata. Monikäyttöinen pikku jakkara toimii mökillä vaikkapa yöpöytänä, istuimena tai missä vain hyödyllisenä aputasona.

119,00 €
Kauppias: Karppinen
Toimituskulut: 8,90 €
Toimitusaika: 3–10 arkipäivää
Kuvaus

Kotimaisesta männystä valmistettu Lyyti-jakkara edustaa suomalaista puusepäntyötä ja perinnedesignia parhaimmillaan!

Sympaattiselle Lyytille löytyy kotoa monta käyttötarkoitusta: se sopii jakkaraksi niin eteiseen, lastenhuoneeseen, takan eteen kuin terassillekin. Istuimen lisäksi se toimii myös hyvin tukevana korokkeena, rahina tai kukkapöytänä – mahdollisuuksia on yhtä monta kuin Lyyti-jakkaroitakin! Koska Lyytille löytyy aina paikka, se on myös loistava lahjaidea tai tuliainen.

Laaja värivalikoima takaa Lyytin sopivuuden tilaan kuin tilaan: saat siitä niin hurmaavan väripilkun kaupunkikotiin kuin luottoapurin ja silmänilon mökille. Kestävä jakkara on maalattu sisäkäyttöön tarkoitetulla huonekalumaalilla, mutta Lyyti pärjää poutasäällä myös ulkona sekä katetuissa tiloissa sateelta suojassa.

Huomioithan, että Lyyti-jakkaran pinta on tarkoituksella hieman epätasainen ja ”ajan kolhima”. Lyyti syntyi 100-vuotta vanhan lypsyjakkaran innoittamana, joten patina on tärkeä osa jakkaran designia. Puupinnan kolhut tehdään hienopuuseppä Jari Karppisen kehittämän niin kutsutun patinointimankelin avulla. Patinointimankelissa vanhaan Upon mankeliin on jyrsitty puulevyn mentävä aukko, jonka kautta puulevyt kulkevat ennen kuin niitä lähdetään työstämään jakkaran muotoon.

Materiaali: suomalainen mänty

Mitat:

  • Korkeus: 30 cm
  • Leveys: 41 cm
  • Syvyys: 23 cm

Paino: 2 kg

5. Odotettu hetki

Yksi kesän ihanimmista hetkistä on minusta se, kun on saunasta käynyt uimassa, nousee laiturille ja kietoutuu pyyhkeeseen katsomaan maisemaa. Hetken tekee vieläkin täydellisemmäksi pehmeä ja riittävän suuri pyyhe. Sellainen on HEMPEAn hamppuvohvelista tehty kylpypyyhe, jonka materiaali vielä pehmenee käytössä.

87,00 €
Kauppias: Hempea
Toimituskulut: ILMAINEN TOIMITUS
Toimitusaika: 7 arkipäivää, tilauksesta valmistettavat tuotteet 1–3 viikkoa
Kuvaus

Pehmeään vohvelikylpypyyhkeeseen on ihana kietoutua peseytymisen jälkeen. Hamppuvohveli on imukykyinen ja pehmeän kuohkea materiaali, joka vain paranee käytössä. Sävynä on kaunis ja luonnollinen hiekka.

Hamppu on materiaalina antibakteerinen, ja värjäämätön kangas on lempeä herkällekin iholle. Pyyhkessä on ripustulenkki.

Materiaali: 100 % hamppu, alkuperä Romania
Koko: 90 x 140 cm

Hoito-ohje:
  • Suosituslämpötila pesulle 40 °C. Hamppu kestää pesun myös 60 °C, mutta peseytyy hyvin alhaisemmassakin lämpötilassa.
  • Valkaisevaa pesuainetta, huuhteluainetta tai rumpukuivausta ei suositella. Pyykkietikkaa voi käyttää.
  • Pese samansävyisten kanssa. Tuotteesta voi irrota nukkaa ensimmäisillä pesukerroilla.
  • Silitys kosteana kuumalla (3 pistettä).

HEMPEA tuotteet pehmenevät ja paranevat käytössä. Valmistettu Suomessa.