Lintujen talviruokinnalla on helppo huolehtia luonnoneläimistä ja samalla viihdyttää itseään ruokailijoiden bongailulla. Kahden muotoilijan lintuharrastuksesta syntyikin veistoksellinen Bird Silo. Hyödynnä etu ja tilaa Pidätin tuotteet alennettuun hintaan 26.11.2023 saakka.

Aamupalalla Julie ja Mika Tolvanen katselivat ikkunan takana syöviä lintuja. Kahdella muotoilijalla oli missio: tutkia lintujen ruokailutapoja ja suunnitella tarkoitukseen paras mahdollinen lintulauta. Luonnon ehdoilla toteutetun tutkimus- ja suunnittelutyön tuloksena oli Bird Silo, pariskunnan kodintuotteita valmistavan Pidät-yrityksen ensimmäinen tuote. 

Nimensä mukaisesti Bird Silo on muotoiltu kuin viljasiilo – se täytetään yläkautta kantta nostamalla. Esimerkiksi kuorelliset auringonkukansiemenet ja pienemmäksi paloitellut pähkinät ovat täydellistä tarjottavaa lintulaudalle, jonka tyypillisimpiä vierailijoita ovat muun muassa tiaiset, nakkelit, peipot ja tikat.

Bird Silon runko ja naru ovat valmistettu kierrätysmateriaaleista. Lintulauta on helppo koota ja purkaa, ja kaikki sen osat ovat uudelleen kierrätettäviä.

– Mielestämme Bird Silon tulisi vaikuttaa luontoon vain lintuja ruokkimalla, Julie ja Mika tuumaavat.

Osta Bird Silo itselle tai lahjaksi!

59,00 €
Kauppias: Pidät
Toimituskulut: 7,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Moderni Bird Silo -lintulauta löytää paikkansa pihasta kuin pihasta. Tyylikkäästi muotoiltu lintujen ruokinta-automaatti on saatavilla kolmessa värissä. Automaatti on helppo koota ja ripustaa haluttuun paikkaan. Bird Silo -lintulaudan täyttöön suositellaan käytettäväksi auringonkukansiemeniä tai maapähkinöitä.

Materiaali on 100 % kierrätettyä muovia, ja jopa lintulaudan ripustusköysi on kierrätetty. Raaka-aineina ovat mm. käytöstä poistetut muovisäiliöt, pesukoneen osat sekä käytöstä poistetut muovipullot. Kaikki osat voidaan kierrättää edelleen.

Helsingissä asuvat lintuharrastajat Mika ja Julie Tolvanen suunnittelivat yhdessä Bird Silo -nimisen tuotteen, joka on myös heidän Pidät-yrityksensä ensimmäinen tuote. He opiskelivat lintujen ruokailutapoja useiden vuosien ajan ruokkimalla niitä prototyypeillä omasta ruokailuhuoneensa ikkunasta.

Lintulauta on suunniteltu toimimaan viljasäilön tavoin. Ruokinta-automaatti täyttyy alhaalta ylöspäin kartioiden sisällä. Ruokintapaikka on suunniteltu linnuille, jotka pitävät laudasta kiinni pystyasennossa syödessään. Yleisiä vieraita ovat tiaiset, sinitiaiset, hömötiaiset, puukiipijät, peipot ja tikat.

Jotta ruokailupaikka pysyy hygieenisenä, lintulauta tulisi puhdistaa ajoittain pesemällä se käsin saippualla ja lämpimällä vedellä. Ruoka kannattaa vaihtaa usein, ja sateisella säällä ruokinta-automaattia on suositeltava täyttää vain lintujen muutaman päivän annoksen verran. Huomioithan, että jotkin siemenet, kuten hirssi, eivät sovellu Bird Siloon, koska tällaisen lintulaudan vierailijat eivät syö niitä. Kun siemenet jäävät syömättä, ne voivat kerätä kosteutta.

Bird Silo -lintulaudan tuotetiedot:

  • Materiaalit: 100 % kierrätetyt polypropeenirakenteet, 100 % kierrätetty P.E.T.-polyesteriköysi, ruostumattomasta teräksestä valmistetut kiinnikkeet.
  • Koko: Ø 177 mm x 230 mm (Ø 7” x 9”).
  • Valmistusmaa: Kiina.
Väri

Tutustu Pidät-valikoimaan ja hyödynnä etu!

Saat Pidätin tuotteet alennettuun hintaan 26.11.2023 saakka.