Metsässä samoilu on nyt monen lempitekemistä. Poimimme 10 tuotetta sinulle, joka rakastat kuusen tuoksua ja mustarastaan liverrystä.

1. Tunnistuksen avuksi

Opi tunnistamaan lintuja! Kirjassa esitellään 253 lajia: kaikki Suomessa säännöllisesti pesivät lajit, yleiset läpimuuttajat sekä joukko harvinaisuuksia.

2. Paina puuta

Vuosirengas-retkialunen on kätevä varuste metsässä samoiluun, sillä kotimaisesta lampaanvillasta huovutettu alunen pitää lämpimänä ja kuivana silloin, kun jaloille haluaa antaa pienen lepohetken. Alusen halkaisija on 35 cm.

3. Pidä potut lämpiminä

Kuka metsässä haluaa palella? Ei kukaan! Helsingin Villasukkatehtaan kotimaiset villasukat pitävät jalat lämpiminä ryteikössä, ja mikä parasta, sukat ovat saatavilla 11 värissä.

4. Harjoita oikeuttasi

Luonto on pullollaan herkkuja. Harjoita jokamiehenoikeuttasi ja ota retkelle mukaan sienikori, sillä kuka tietää, ehkä satut löytämään salaisen sienipaikan. Muista, että jokamiehenoikeuden mukana tulevat myös vastuut – älä poimi esimerkiksi jäkälää tai sammalta mukaasi.

5. Puhdasta parilla pyyhkäisyllä

Jos ja kun sieniä tarttuu metsästä mukaan, on ne hyvä puhdistaa heti paikan päällä. Annansilmät-Aitan pajusuti-sieniveitsi on valmistettu pajusta ja koivusta, ja sen harjakset ovat valkokuitua.

6. Laulava lintukirja

Kuka nyt olikaan äänessä? Mustarastas ja muut kaverit on helpompi tunnistaa metsässä, kun niiden lauluja on palauttanut mieleen kotona ääninappia painamalla.

7. Puita seinälle

Jos metsä ei ole aivan kodin vierellä, tuo häivähdys siitä kotiin! Koivuvanerijulisteesta saatavilla kolme kokoa ja kaksi eri paksuutta. Ohuen, 1 mm:n paksuisen julisteen voi ripustaa seinälle pelkällä teipillä!

8. Aikuisen iltasaduksi kasvitietoa

Tiesitkö, että syötäväksi ja mausteeksi kelpaavia kasveja tunnetaan Suomesta jopa satoja lajeja? Biologi Sinikka Piippo esittelee niistä tässä kirjassa tärkeimmät. Tämän kirjan jälkeen et kävele onnesi ohi

9. Kirjaa ajatukset ylös

Vihko on aina hyvä olla mukana, jos metsässä tekee mieli kirjoittaa havaintoja tai vaikkapa ihan omia runoja. Erik Bruunin kuvitus auttaa asettumaan oikeaan mielentilaan metsäretkeä ennen.

10. Reissun jälkeen

Helli reissussa rähjääntyneitä kantapäitä ja varpaita ravitsevalla jalkavoiteella, niin askel tuntuu taas kevyeltä seuraavalla metsäretkellä.

10.08.2023