Metsässä samoilu on nyt monen lempitekemistä. Poimimme 10 tuotetta sinulle, joka rakastat kuusen tuoksua ja mustarastaan liverrystä.

1. Tunnistuksen avuksi

Opi tunnistamaan lintuja! Kirjassa esitellään 253 lajia: kaikki Suomessa säännöllisesti pesivät lajit, yleiset läpimuuttajat sekä joukko harvinaisuuksia.

Tuote on poistunut.

2. Paina puuta

Vuosirengas-retkialunen on kätevä varuste metsässä samoiluun, sillä kotimaisesta lampaanvillasta huovutettu alunen pitää lämpimänä ja kuivana silloin, kun jaloille haluaa antaa pienen lepohetken. Alusen halkaisija on 35 cm.

30,00 €
Kauppias: Design Palet
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 5–15 arkipäivää
Kuvaus

Kotimaisesta lampaanvillasta huovutettu Vuosirengas-retkialunen on suunniteltu helposti mukaan otettavaksi luontoretkille ja nuotion äärelle.

Villan hyvät ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa istuinalusessa, sillä se lämmittää eikä syty helposti nuotion kipinästä. Villa myös hylkii likaa ja on pestävissä. Kostealla sammalmättäällä tai kalliolla alusella on mukavan lämmin istua.

Alusen voi rullata tai taitella, jolloin se menee pieneen tilaan.

Vuosirengas-retkialuset painetaan käsin Design Paletin työhuoneella Vantaalla.

Halkaisija: 35 cm

Paksuus: 3 mm

3. Pidä potut lämpiminä

Kuka metsässä haluaa palella? Ei kukaan! Helsingin Villasukkatehtaan kotimaiset villasukat pitävät jalat lämpiminä ryteikössä, ja mikä parasta, sukat ovat saatavilla 11 värissä.

26,90 €
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 1–4 arkipäivää
Kuvaus

Kotimaiset villasukat pitävät jalat lämpöisinä ympäri vuoden. Villa on luonnollinen ja hengittävä materiaali. Materiaalista 70 % on puhdasta lampaanvillaa ja 30 % kestävyyttä huomattavasti lisäävää polyamidia. Villasukan kärki ja kanta on vahvistettu.

Suosittelemme käsinpesua, mutta myös 30° konepesu soveltuu villasukille.

Väri
Koko

4. Harjoita oikeuttasi

Luonto on pullollaan herkkuja. Harjoita jokamiehenoikeuttasi ja ota retkelle mukaan sienikori, sillä kuka tietää, ehkä satut löytämään salaisen sienipaikan. Muista, että jokamiehenoikeuden mukana tulevat myös vastuut – älä poimi esimerkiksi jäkälää tai sammalta mukaasi.

47,00 €
Kauppias: Annansilmät-Aitta
Toimituskulut: 6,95 €
Toimitusaika: 3–5 arkipäivää
Kuvaus

Soikea sienikori, pitkä mutta matala malli. Iso määrä sieniä ei liiskannu toistensa alle, kun ne saadaan laitettua tasaisesti pohjalle. Mitat noin 47 x 36 x 15 cm (L x S x K).

5. Puhdasta parilla pyyhkäisyllä

Jos ja kun sieniä tarttuu metsästä mukaan, on ne hyvä puhdistaa heti paikan päällä. Annansilmät-Aitan pajusuti-sieniveitsi on valmistettu pajusta ja koivusta, ja sen harjakset ovat valkokuitua.

17,00 €
Kauppias: Annansilmät-Aitta
Toimituskulut: 6,95 €
Toimitusaika: 3–5 arkipäivää
Kuvaus

Kaunis ja kätevä sieniveitsi. Runko pajua, terä koivua, harjakset valkokuitua. Henrik Aschanin suunnittelema. Pituus 19 cm.

6. Laulava lintukirja

Kuka nyt olikaan äänessä? Mustarastas ja muut kaverit on helpompi tunnistaa metsässä, kun niiden lauluja on palauttanut mieleen kotona ääninappia painamalla.

31,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Kirjaan on kiinnitetty paristolla toimiva äänilaite, jonka nappia painamalla saat kuuluviin lintujen äänet. Kun samalla pidät auki linnun esittelysivun teksteineen ja kuvineen, saat selkeän kokonaiskäsityksen lajista.

Mainio lintukirja kaikenikäisille esimerkiksi illanistujaisten visailuihin, kouluihin, kerhoihin ja työpaikoille.

7. Puita seinälle

Jos metsä ei ole aivan kodin vierellä, tuo häivähdys siitä kotiin! Koivuvanerijulisteesta saatavilla kolme kokoa ja kaksi eri paksuutta. Ohuen, 1 mm:n paksuisen julisteen voi ripustaa seinälle pelkällä teipillä!

Tuote on poistunut.

8. Aikuisen iltasaduksi kasvitietoa

Tiesitkö, että syötäväksi ja mausteeksi kelpaavia kasveja tunnetaan Suomesta jopa satoja lajeja? Biologi Sinikka Piippo esittelee niistä tässä kirjassa tärkeimmät. Tämän kirjan jälkeen et kävele onnesi ohi

23,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Syötäväksi, mausteeksi tai rohdoksi kelpaavia kasveja tunnetaan Suomesta jopa satoja lajeja. Tässä kirjassa esitellään niistä tärkeimmät.

Villivihannekset ovat oiva ravinnonlisä. Villivihannesten terveellisyys johtuu niiden sisältämistä monista aineosista, joita ne sisältävät viljeltyjä kasveja enemmän. Monilla luonnonyrteillä on myös rohtovai-kutuksia, mikä on aina otettava huomioon niitä käytettäessä.

Luonnonkasvien hyötykäyttöä jo 1980-luvulta lähtien opettanut Sinikka Piippo kertoo kirjassaan, mitä villivihannesten sisältämistä aineosista tiedetään ja mitkä niiden tehovaikutukset terveyteemme ovat.

Tutkimustulosten ja aineosien ohella kirja sisältää tiedot kasvien keruusta, säilönnästä, käyttö- ja valmistustavoista ja lääkkeellisistä vaikutuksista.

9. Kirjaa ajatukset ylös

Vihko on aina hyvä olla mukana, jos metsässä tekee mieli kirjoittaa havaintoja tai vaikkapa ihan omia runoja. Erik Bruunin kuvitus auttaa asettumaan oikeaan mielentilaan metsäretkeä ennen.

14,00 € 17,50 €
Kauppias: Come to Finland
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 2–6 arkipäivää
Kuvaus

Täydellinen matkakumppani!

Kovakantisessa muistikirjassa on 112 valkoista mattapaperista sivua. Koko: A5 / 22 x 16 x 1,5 cm Paperi: Munken Pure 120 g. EU Ecolabel, FSC™ – The mark of responsible forestry. Valmistettu Suomessa.

10. Reissun jälkeen

Helli reissussa rähjääntyneitä kantapäitä ja varpaita ravitsevalla jalkavoiteella, niin askel tuntuu taas kevyeltä seuraavalla metsäretkellä.

21,00 €
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus
MALANKA Kosmetiikan jalkavoide on erinomainen kuiville jalkapohjille ja karheille kantapäille. Pehmentävän voiteen avokadoöljy sisältää runsaasti A-, E- ja B- vitamiineja sekä linoli- ja alfa-linoleenihappoa. Avokadoöljyn ja sheavoin sisältämillä antioksidanteilla on suotuisa vaikutus ihon hyvinvointiin. Appelsiinin ja piparmintun eteeriset öljyt virkistävät sekä väsyneitä jalkoja että mieltä.