Nämä lastenkirjat kutsuvat seikkailuun ja opettavat uutta hurmaavien tarinoiden sekä kuvien siivittämänä.

1. Käy Muumilaaksoon

Kahdeksan Muumi-romaania sisältävä pokkariboksi tarjoaa luettavaa hänelle, joka haluaa todella uppoutua klassikkotarinoiden maailmaan. Mitkä lukeutuivatkaan Muumipapan urotöihin ja kuka oli näkymätön lapsi? Näissä tarinoissa riittää pureskeltavaa niin pienille kuin suuremmillekin lukijoille.

35,22 € 58,70 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Kahdeksan valloittavaa Muumi-romaania! Pokkariboksi sisältää Tove Janssonin klassikkoteokset: Muumipeikko ja pyrstötähti, Taikurin hattu, Muumipapn urotyöt, Vaarallinen juhannus, Taikatalvi, Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia, Muumipappa ja meri ja Muumilaakson marraskuu.

2. Mistä jätskiraha tulee?

Natalia Salmela, Jasmin Hamid ja kuvittaja Anna Salmisalo tekevät talouskasvatuksen helpoksi teoksellaan Raha. Missä se kasvaa ja mihin se katoaa. Lapselle kirjoitettu opus tarjoaa mahdollisuuden yhteiseen lukuhetkeen ja opettavaiseen keskusteluun.

10,45 € 20,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Suositun Mamma betalar -podcastin tekijäkaksikon kuvakirja avaa rahan merkillistä maailmaa lapsen näkökulmasta.

Niin kuin lapsiperheissä aina, myös Emilin, Britan ja Tuiskun perheessä lapset toivoisivat, ettei äidin tarvitsisi mennä töihin. Kun he tällä kertaa marisevat asiasta, seurauksena onkin kattava selitys siitä, miksi ihmiset käyvät töissä ja miksi äiti myös tykkää siitä. Kaiken takana luuraa kummallinen juttu, raha, jolla saa leluja ja herkkuja, mutta jota pitäisi riittää myös muihin asioihin. Paljonko arjen asiat oikein maksavat ja mikä neuvoksi, jos rahaa ei ole tarpeeksi? Tästä hauskasta kirjasta löytyvät vastaukset vähän erikoisempiinkin kysymyksiin. Sen takana ovat raha-asioita ja perherooleja ennakkoluulottomalla tavalla podcastissaan käsittelevät Natalia Salmela ja Jasmin Hamid sekä kuvittaja Anna Salmisalo.

3. Pienelle partiolaiselle

Ulkona odottaa kokonainen maailma, ja Tupu, Hupu ja Lupu ovat valmiina ohjastamaan pientä seikkailijaa. Miten retkeilystä ja luonnosta nautitaan iloisella ja kunnioittavalla tavalla? Tästä teoksesta innostunut pienokainen saa raitista ilmaa ja liikuntaa yllin kyllin.

Tuote on poistunut.

4. Rakastettuja runoja

Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuu on ihanteellinen ensikosketus runouteen. Esimerkiksi "Tunteellinen siili", "Ville ja Valle" sekä "Herra Pii Poo" naurattavat, ihmetyttävät ja koskettavat pientä lukijaa – miten loistava tapa oppia taiteen mahti.

13,93 € 19,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Kirsi Kunnaksen lapsen maailmaan syvältä eläytyvät lorut on taidokkaasti kuvittanut Maija Karma. Tunnetuimpia loruja 43 runon kokoelmassa lienevät Haitula, Tunteellinen siili, Tiitiäisen tuutulaulu, Herra Pii Poo ja Ville ja Valle.

Oi, sanoi siili, olen tunteellinen siili, olen hyvä, kiltti, hellä. Ja kelläpä, kellä on vastaansanomista? Se vain on surullista, että piikkikuoren alla siilin hellyys piili. Oi, sanoi siili, olen surullinen siili, niin yksinäinen jotta! Ja se on aivan totta: Se yksinänsä eli ja piikein piikitteli, ja piikkikuoren alla sitten itkeskeli.

5. Isommille lapsille

Scifi-mestari Ursula K. Le Guinin fantasiasarja Maameren tarinat on nappivalinta esimerkiksi esiteini-ikäisille lukijoille. Suuria teemoja käsittelevä sarja kasvattaa lukijaa kuin huomaamatta, varsinkin iässä, jossa vanhempien luentoja ei millään jaksaisi kuunnella.

20,93 € 29,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Maameren tarinat on yksi kaikkien aikojen kauneimmista ja viisaimmista fantasiasarjoista. Tähän yhteisniteeseen on koottu neljä ensimmäistä Maameri-kirjaa.

Maameren velhossa nuori Varpushaukka vihitään aikuiseksi ja hänestä tulee Ged, yksi Maameren saariston mahtavista velhoista. Tarinoiden toinen osa Atuanin Holvihaudat kertoo Tenarista, Nimettömien nuoresta ylipapittaresta, joka vartioi Atuanin pyhien hautojen koskemattomuutta. Kolmannessa osassa, Kaukaisin ranta, Enladin prinssi Arren tuo hälyttäviä uutisia läntisten velhojen hiipuvista taikavoimista. Neljäs osa Tehanu jatkaa Gedin ja Tenarin tarinaa vuosia myöhemmin, kun he auttavat pahan vainoamaa tyttöä.

6. Vähän vallattomille

Miksei hieman saisi hassutella? Pääsiäisnoidan lapsi Mimosa pistää tuulemaan lastenkodissa, ja pian kaikilla on mukavampaa. Tästä Camilla Mickwitzin teoksesta saattavat aikuiset oppia enemmän kuin lapset.

8,95 € 17,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Camilla Mickwitzin rakastettu Mimosa hurmaa kaikenikäiset lukijat.

Mimosa on pääsiäisnoidan lapsi, ennakkoluuloton niin kuin kaikki lapset. Hän yrittää saada ihmiset tajuamaan, että onnellisinta on olla oma itsensä.

Eräänä iltana, lähtiessään työmatkalle, Mimosan äiti jättää Mimosan lastenkotiin. Ja pian Mimosa ryhtyy toimeen muuttaakseen lastenkodin ilmapiiriä iloisemmaksi!

Camilla Mickwitzin kuvakirjaklassikko vuodelta 1983 ei ole menettänyt lumoaan. Tarvitsemme edelleen Mimosan taikoja.

7. Lukemista treenien väliin

Lätkä-Lauri ja ihmeräpylä aloittaa kutkuttavan kirjasarjan, jossa kirjallisuus ja urheilu kulkevat käsi kädessä. Kuka tietää, ehkä pieni kiekkoilija innostuu avaamaan oman lukupiirin Kevin Lankisen tyyliin.

Tuote on poistunut.

8. Salapoliiseille

Paula Norosen Yökoulu tarjoaa turvallista jännitystä nuorikoille. Sarjan ensimmäisessä osassa zombipoika Paavo ja vampyyrityttö Martta yrittävät selvittää kadonneen opettajan mysteerin, mikä voi innostaa lukijaa kehittämään myös omia ongelmanratkaisutaitoja.

Tuote on poistunut.

9. Ikinuorille

Kukapa ei Peppi Pitkätossua rakastaisi? Tommin ja Annikan kanssa seikkaileva Peppi on ihanan kapinallinen hahmo, jonka rohkeus ja sinnikkyys on tarttuvaa! Mutta varo, meidän muiden ei kannata koettaa nostaa hevosta, vaikka puhtia tuntuisikin riittävän.

Tuote on poistunut.