Meillä kotona -kauppojen luova tuottaja Neea Wallin kertoo, miksi silmäilee pinkkiä vintagemattoa olohuoneeseensa.

Olen asunut nykyisessä kodissani nyt kaksi vuotta, ja koko tuon ajan olohuoneen lattialla on maannut liian pieni, valkoinen villamatto. Kaupassa matto näytti sopivan kokoiselta, ja mielestäni olin katsonut mitatkin oikein. Totuus kuitenkin paljastui heti, kun matto rullattiin tarkoitetulle paikalleen. Liian pieni. Ihan sama. Nyt ei jaksa, olkoon siinä.

Asun kihlattuni kanssa 1920-luvun kerrostalossa. Mattofiaskosta huolimatta olemme molemmat intohimoisia sisustajia, ja tyylin osalta mielipiteemme osuvat hyvin yksiin – ratkaisujen suhteen voikin olla vääntöä. Olohuoneessamme on värittömällä lakalla lakattu mäntylankkulattia ja kermanvalkoiset seinät, eli huoneen ranka jättää runsaasti tilaa väreille ja niiden yhdistelmille. Olen mieltynyt vihreään, ja sitä löytyykin pilkahduksina sieltä sun täältä, mutta huoneen ilme voisi kuitenkin hyötyä vastaväristä.

Silmäilen tätä syvän pinkkiä vintagemattoa enenevissä määrin tositarkoituksella. Talon luonnetta en tohdi sivuuttaa sisustuksessa, ja pidän pienestä ristiriidasta – uutta ja vanhaa yhdessä, harmoniaa mutta jotain hätkähdyttävää. Tämä 60-vuotias marokkolaismatto olisi täydellinen käsityönä valmistettu aarre olohuoneemme lattialle. Hohkaavan punainen väri ja pehmoinen tuntu toisi juuri sitä lämpöä kotiin, joka on tervetullutta etenkin talvea vasten.

2.290,00 €
Kauppias: MADesign
Toimituskulut: ILMAINEN TOIMITUS (kotiinkuljetus)
Toimitusaika: 1–5 arkipäivää
Kuvaus

Marokkolainen vintagematto Mediouna "Missy" 190x315cm

Valmistajaheimo: Mediouna

Arvioitu ikä: 60 vuotta

Design & väritys: Syvän pinkin värisellä pohjalla vaaleanbeiget sekä vaaleanruskeat symmetriset, monimuotoiset kuvioinnit.

Loimi: Z-twist, villa

Kudonta: S-twist, villa

Tiheys: 7 loimilankaa/1cm

Nukka: S-twist, villa, 3,5 solmua/1cm, lyhyt nukka

Solmujen tyyppi: Symmetrinen

 Neea, luova tuottaja

Jos kotihiirenä oleminen olisi urheilulaji, Neealla olisi plakkarissa pari olympiakultaa.