Mitä puikoille seuraavaksi? Poimimme kolme neulekirjaa, jotka inspiroivat aloittamaan – ja sopivat mainiosti niin aloittelevalle kuin kokeneellekin neulojalle.

 

Vaate kuin kertomus

Islantilaisneuleiden buumi nosti esiin raisiolaisen neulesuunnittelijan ja kirjailijan Jenna Kostetin, joka ammentaa kaarrokeneuleidensa maailman Kalevalasta. Neulottu Kalevala -kirja nousi hitiksi heti ilmestyttyään, ja se sisältää kaikkiaan 18 Kalevalan runoista inspiraationsa saanutta neuleohjetta, kuten Suolaulu-paidan, Joukahainen-sukat ja Pohjolan neito -takin.

Neuleiden kuviot näyttävät taidokkailta mutta onnistuvat myös aloittelevalta neulojalta, sillä kirjoneuleissa käytetään vain kahta väriä kerrallaan. Kirjoneulekuvioissa näkyvät vaikutteet suomalaisista, skandinaavisista ja baltialaisista perinneneuleista, myyttiset kertomukset, muinaiset symbolit, uskomusolennot ja luonto.

Aloittelijalle ja palaverineulojalle

Toivotko neuleohjeilta ennen kaikkea yksinkertaisuutta ja mahdollisimman nopeaa lopputulosta? Tai kaipaatko simppeliä tekniikkaa, jota voit tehdä vaikkapa samalla kun katsot telkkaria tai istut palaverissa?

Laine Publishingin 52 x helpot neuleet toimii molempiin tarpeisiin. Mukana on ohjeita kotimaisilta kärkisuunnittelijoilta sekä kansainväliseltä neuleyhteisöltä, ja ohjeet on kirjoitettu erityisen selkeästi, jotta niihin on helppo tarttua vähälläkin kokemuksella. Ihan aloittelija voi aloittaa Superhelppo!-leimalla merkityistä ohjeista.

Paitojen, neuletakkien ja asusteiden tyyli henkii hyvällä tavalla 1990-lukua: pastelliset värit ja selkeät mallit näyttävät raikkailta ja houkuttelevilta. Ihana neulekirja!

Rennon mielen neulekirja

Tanskalaisen Lærke Baggerin Neulo on tehty hänelle, joka innostuu rouheasta neulejäljestä ja inspiroituu jämälankakorin äärellä. Näin tosin saattaa käydä jokaiselle, joka tutustuu suunnittelijan kirjaan – Baggerin boheemi, rento ote sekä neulomiseen että elämään tuntuu virkistävältä.

Muun muassa paita- ja mekko-ohjeiden lisäksi kirjassa on liuta erinomaisia käytännön vinkkejä. Miksi virkkuukoukku on neulojalle lyömätön apuri? Miten pysyä kärryillä, kun luotavia silmukoita on useita satoja? Jämälankojen käyttöön Bagger antaa kolme eri tekniikkaa, joista neuloja valitsee mieleisensä.

09.12.2022