Leijonankidan kasvatus kannattaa aloittaa aikaisin keväällä. Kurkkaa ohjeet ja varmista itse kasvatettu kukkasato kesäksi!

Leijonankidan kasvatus on helppoa, mutta puuhassa on hyvä suosia esikasvatusta. Leijonankidalla on pitkä kukinta-aika, joten sen voi antaa ilahduttaa puutarhassa koko kesän ennen leikkokukaksi napsimista. Korkeaksi kasvava leijonankita sopii hyvin muiden lajien kanssa kukkapenkkiin ja näyttää hyvältä myös yksikseen.

Esikasvatuksessa kannattaa käyttää apuna soil blockeria, joka prässää mullan valmiiksi kasvupaakuiksi. Prässättyihin paakkuihin kylvetyt siemenet kasvattavat terveempiä juuria ja taimien kouliminen käy helpommin.

Leijonankidan kasvatus – ohje:

  1. Aloita esikasvatus sisällä maalis-huhtikuussa. Tiputa siemenet kylvömultaan ja peitä vermikuliitilla, jotta siemen saa hieman valoa.
  2. Pidä kylvös kosteana.
  3. Kun kylvös on itänyt, siirrä se valoisaan paikkaan. Vältä lämpöä tai paahdetta.
  4. Karaise taimet, eli totuta taimi ulkoilmaan vähitellen. Esimerkiksi lämpimänä ja tyynenä päivänä on hyvä aloittaa karaisu.
  5. Istuta taimet ulos aikaisintaan yöpakkasten loputtua.
  6. Voit latvoa leijonankidan n. 10 cm:n korkuisena. Latvonta myöhäistää kukintaa, mutta saa kasvin haaroittumaan tasaisemmin. Latvonta ei ole pakollista.
  7. Korkea leijonankita hyötyy tuennasta.

Nappaa leijonankidan siemenet tästä!

Tutustu Kukkatarhurien koko valikoimaan