Isänpäivää vietetään sunnuntaina 12. marraskuuta. Nappaa lahjaideat, joilla tuot hymyn rakkaan läheisen huulille.

1. Oman elämän keittiömestarille

Jos isä viihtyy kokkailun ja leivonnan parissa, ovat laadukkaat keittiövälineet aina tervetulleita lahjoja. Tämä teräksinen uunivuoka on paitsi käytännöllinen myös tyylikäs, ja siinä paistuvat niin kasvikset, kalat kuin kanakin. Ja eikun pöytään!

95,20 € 119,00 €
Kauppias: HEIROL
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 1–5 arkipäivää
Kuvaus

Kaunis ja tukeva teräksinen 3-kerros uunivuoka on täydellinen uunissa paistettavien ruokien kuten kasviksien ja vuokaruokien tekoon. Laadukkaasta teräksestä, myös ammattilaiskäyttöön valmistettu 2,0mm paksu vuoka jakaa sekä varaa hyvin lämpöä. Tätä teräksistä uunivuokaa voit käyttää niin uunissa kuin liedelläkin! Soveltuu myös induktioliedellä käytettäväksi. Vuoan kokonaispituus kahvasta-kahvaan on 43 cm.

Kahvat on suunniteltu sopimaan mukavasti käteen ja suoran muotonsa vuoksi vievät vähemmän tilaa säilytyksessä. Kaunis, moderni mutta ajaton muotoilu ja korkea laatu vaativimmallekin kokille! Konepesun kestävä mutta suosittelemme käsinpesua.

Ruostumaton teräs on yksi suosituimmista keittiöväline-materiaaleista monesta syystä. ‘’Rosterin’’ pinta on kova eikä siinä ole huokosia, joten siitä valmistetut keittiötarvikkeet eivät kulu eivätkä naarmuunnu helposti. Tämän lisäksi, ruostumattomasta teräksestä valmistetut keittiötarvikkeet ovat kevyitä, hygieenisiä, helppoja puhdistaa sekä tiskikoneen kestäviä.

2. Lukunurkasta löytyvälle isälle

Kirjat ovat isänpäivän luottolahjoja. Yksi vuoden 2023 kirjatapauksista on ollut Ella-Maria Nuttin Pohjoisessa kahvi on juotu mustana, joka käsittelee vanhemmuutta, kasvamista ja perhesiteitä. Lue teos myös itse ja pidä siitä isän kanssa kirjakerho, sillä mikä olisi parempi lahja kuin yhteinen aika.

21,68 € 28,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Suoraan sydämeen käyvä esikoisromaani näyttää, miten ohuimmista langoista syntyy vahvin side.

Äiti ja tytär. Heidän välillään tuhat kilometriä. Äiti, jonka pitää kertoa tyttärelle jotakin, mikä ei voi odottaa. Tytär, joka on juuri päässyt pohjoisesta pääkaupunkiin.

Sydämellinen ja kaunis romaani etenee kuin jännityskertomus äidin pyrkiessä kohtaamaan tyttärensä ja tyttären pyrkiessä itsenäisyyteen.

Ella-Maria Nutti onnistuu koskettamaan jotakin sanomatonta ja kouriintuntuvan tunnistettavaa kuvatessaan äitiä ja tytärtä, joita yhdistää veri ja pienet yksityiskohdat mutta erottaa kaikki asiat, joita he eivät voi sanoa toisilleen.

3. Luontoharrastajalle

Bird Silo on lintubongailijalle ehdoton lahja. Suomalaista designia oleva lintulauta täytetään viljasiilon tapaan ylhäältä, ja kuoritut auringonkukansiemenet sekä pähkinät asettuvat pikkulintujen syötäväksi. Kaunis lintulauta on hyvä asettaa esimerkiksi lempinojatuolia lähimpänä olevan ikkunan taa, jotta lintuja voi seurata vaivatta koko talven yli.

59,00 €
Kauppias: Pidät
Toimituskulut: 7,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Moderni Bird Silo -lintulauta löytää paikkansa pihasta kuin pihasta. Tyylikkäästi muotoiltu lintujen ruokinta-automaatti on saatavilla kolmessa värissä. Automaatti on helppo koota ja ripustaa haluttuun paikkaan. Bird Silo -lintulaudan täyttöön suositellaan käytettäväksi auringonkukansiemeniä tai maapähkinöitä.

Materiaali on 100 % kierrätettyä muovia, ja jopa lintulaudan ripustusköysi on kierrätetty. Raaka-aineina ovat mm. käytöstä poistetut muovisäiliöt, pesukoneen osat sekä käytöstä poistetut muovipullot. Kaikki osat voidaan kierrättää edelleen.

Helsingissä asuvat lintuharrastajat Mika ja Julie Tolvanen suunnittelivat yhdessä Bird Silo -nimisen tuotteen, joka on myös heidän Pidät-yrityksensä ensimmäinen tuote. He opiskelivat lintujen ruokailutapoja useiden vuosien ajan ruokkimalla niitä prototyypeillä omasta ruokailuhuoneensa ikkunasta.

Lintulauta on suunniteltu toimimaan viljasäilön tavoin. Ruokinta-automaatti täyttyy alhaalta ylöspäin kartioiden sisällä. Ruokintapaikka on suunniteltu linnuille, jotka pitävät laudasta kiinni pystyasennossa syödessään. Yleisiä vieraita ovat tiaiset, sinitiaiset, hömötiaiset, puukiipijät, peipot ja tikat.

Jotta ruokailupaikka pysyy hygieenisenä, lintulauta tulisi puhdistaa ajoittain pesemällä se käsin saippualla ja lämpimällä vedellä. Ruoka kannattaa vaihtaa usein, ja sateisella säällä ruokinta-automaattia on suositeltava täyttää vain lintujen muutaman päivän annoksen verran. Huomioithan, että jotkin siemenet, kuten hirssi, eivät sovellu Bird Siloon, koska tällaisen lintulaudan vierailijat eivät syö niitä. Kun siemenet jäävät syömättä, ne voivat kerätä kosteutta.

Bird Silo -lintulaudan tuotetiedot:

  • Materiaalit: 100 % kierrätetyt polypropeenirakenteet, 100 % kierrätetty P.E.T.-polyesteriköysi, ruostumattomasta teräksestä valmistetut kiinnikkeet.
  • Koko: Ø 177 mm x 230 mm (Ø 7” x 9”).
  • Valmistusmaa: Kiina.
Väri

4. Tutkijaluonteelle

SAVU-viskinmaistelulasi on mitä kiinnostavin lahja, sillä siitä nauttiakseen ei tarvitse olla viskiharrastaja. Lasin on kehittänyt kemian tohtori Jari Tuominen, ja kehitystyöhön on osallistunut muun muassa Turun ja Helsingin yliopistot. SAVU-lasi on muotoiltu siten, että viskin alkoholihöyryt haihtuvat nopeammin, jolloin itse juoman aromit pääsevät loistamaan.

129,00 €
Kauppias: SAVU Glass
Toimituskulut: 8,00 €
Toimitusaika: 1–3 arkipäivää
Kuvaus

SAVU-viskinmaistelulasi on enemmän kuin pelkkä lasi: se yhdistää kemian gastronomiaan mullistaen näin viskinmaistelun. SAVUn keksijä kemian tohtori Jari Tuominen kehitti SAVUn yhteistyössä lasitaiteilija Kari Alakosken sekä Turun ja Helsingin yliopistojen kanssa.

SAVU on ensimmäinen lasi, joka tarjoaa optimaalisen aromikokemuksen tieteellisesti todistetuilla, patentoiduilla toimivuudellaan. Lasin kaula rajoittaa etanolin nousua lasin yläosaan ja nenään. Lasin yläosassa olevat hyllyt matkivat viskin tislausprosessia. Hyllyillä olevasta pienestä määrästä viskiä haihtuu etanoli nopeasti pois, jonka jälkeen viskiä nauttivalle avautuu vapaa pääsy haistelemaan viskin aromeja. Kun sinulla on SAVU-lasi kädessäsi, voit alkaa nauttimaan aromien löytämisen ilosta!

SAVU Duo sisältää kaksi SAVU-viskinmaistelulasia. Lasit toimitetaan tyylikkäässä kierrätyspahvipakkauksessa.

Mitat: läpimitta 60 mm, korkeus 110 mm

Tilavuus: suositusannos 2–4 cl

Materiaali: konepestävä puhdas borosilikaattilasi

Design: keksijä, kemiantohtori Jari Tuominen

5. Menopeleistä pitävälle isälle

Erik Bruunin kuvituksella koristeltu juliste on lahja kaikille, jotka asuvat päivänsankarin kanssa samassa taloudessa. Graafikkomestarin teos ilahduttaa designin ystäviä, ja jos isä pitää autoista, koneista ja laitteista, ei lentokonetta mukaileva juliste ole haitaksi hänen seinällään.

42,00 €
Kauppias: Come to Finland
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 2–6 arkipäivää
Kuvaus

Tämä juliste kuuluu Custom Print -sarjaamme, jonka jokainen juliste on yksittäiskappale ja painettu Suomessa juuri sinua varten. Käytämme julisteissa korkealuokkaista FSC-sertifioitua mattapaperia. Huippuunsa viety tekniikka ja 12 väriä takaavat, että painojäljen kirkkaus ja väriskaala ovat ensiluokkaiset ja juliste säilyy myös tuleville sukupolville.

Juliste toimitetaan kestävässä pahviputkessa. Jos tilauksessasi on useampia julisteita, toimitamme ne yhteen pahviputkeen pakattuina.