Satokausikalenterista löydät mitä maukkaimmat kotiruokareseptit! Ota talteen herkullisen kyssäkaalicurryn ohje, jonka löydät vuoden 2025 Satokausikalenterista.
Kyssäkaalicurry
40 min. | 4 annosta | gluteeniton | vegaaninen
- 4 (500 g) kyssäkaalia
- 1 punasipuli
- 1 pss (100 g) purppuralehtikaalia
- 1 l suppilovahveroita
- 4 dl vettä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 rkl rypsiöljyä
Maustetahna
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 chili
- 40 g inkivääriä
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 prk (250 ml) kookoskermaa
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl maissitärkkelystä
Näin valmistat kyssäkaalicurryn
- Valmista ensin maustetahna. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa chili muutamaan osaan. Kuori ja leikkaa inkivääri paloiksi. Laita tahnan ainekset sauva- tai tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kuori ja leikkaa kyssäkaalit suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Revi lehtikaalit ja puhdista sienet.
- Laita kyssäkaalit, vesi ja sinapinsiemenet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes vesi on kiehunut pois ja kyssäkaalit ovat pehmenneet.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää lehtikaalit ja paista hetki niin, että kaalit pehmenevät.
- Lisää paistos ja currytahna kyssäkaalien joukkoon kattilaan, sekoita hyvin ja hauduta 10 minuuttia.
Osta Satokausikalenteri tästä!
Tuote on poistunut.