Satokausikalenterista löydät mitä maukkaimmat kotiruokareseptit! Ota talteen herkullisen kyssäkaalicurryn ohje, jonka löydät vuoden 2025 Satokausikalenterista.

Kyssäkaalicurry

40 min. | 4 annosta | gluteeniton | vegaaninen  

  • 4 (500 g) kyssäkaalia
  • 1 punasipuli
  • 1 pss (100 g) purppuralehtikaalia
  • 1 l suppilovahveroita
  • 4 dl vettä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl rypsiöljyä

Maustetahna

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 40 g inkivääriä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 prk (250 ml) kookoskermaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl maissitärkkelystä

Näin valmistat kyssäkaalicurryn

  1. Valmista ensin maustetahna. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa chili muutamaan osaan. Kuori ja leikkaa inkivääri paloiksi. Laita tahnan ainekset sauva- tai tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja leikkaa kyssäkaalit suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Revi lehtikaalit ja puhdista sienet.
  3. Laita kyssäkaalit, vesi ja sinapinsiemenet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes vesi on kiehunut pois ja kyssäkaalit ovat pehmenneet.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää lehtikaalit ja paista hetki niin, että kaalit pehmenevät.
  5. Lisää paistos ja currytahna kyssäkaalien joukkoon kattilaan, sekoita hyvin ja hauduta 10 minuuttia.

Osta Satokausikalenteri tästä!

Tuote on poistunut.