Arjen keskellä on paljon muistettavaa – siksi jotkin asiat on hyvä ulkoistaa muistilistalle. Ruotsalaisen Kunskapstavlanin minimalistiset julisteet ovat mainio apu kodinhoidon sujuvoittamiseksi. Tutustu valikoimaan ja nappaa suosikkisi itselle tai lahjaksi!

Kaikki käyttöön

Kukaan ei nauti ruoan haaskaamisesta, ja siksi hävikkivinkkejä täynnä oleva juliste on iloksi keittiössä. Rädda Maten -julisteesta löydät niksejä ruoan säilyttämiseen, pakastamiseen ja kokonaan hyödyntämiseen. Kuten useat Kunskapstavlanin julisteet, myös hävikkijuliste on saatavilla niin ruotsiksi kuin englanniksikin.

Et voilà!

Yksinkertaisestakin ateriasta tulee mitä herkullisin oikean kastikkeen avulla. Sauces-julisteesta löydät yhdeksän erilaisen peruskastikkeen reseptit, joilla muutat brunssit ja päivälliset ravintola-annoksien veroisiksi elämyksiksi. Ja kuten sanonta menee, säännöt pitää tuntea, jotta niitä voi rikkoa – perusreseptejä viilaamalla voit luoda omat versiosi klassikoista.

Kaffepaussin paikka

Itämeren molemmin puolin rakastetaan kahvitella. Fika-julisteeseen on koottu makeiden leivonnaisten reseptejä, jotka sopivat täydellisesti iltapäivän kahvihetkeen. Ruotsinkielisestä julisteesta löydät muun muassa omenapiirakan ja mutakakun reseptit, kun taas englanninkielisessä julisteessa on mukana esimerkiksi piparkakkujen ja kanelipullien ohjeet.

Kosmopoliittikokille

Jos kokeilet mielelläsi ulkomaisia reseptejä, on yksikkömuuntimien kanssa pelaaminen sinulle varmasti tuttua. Mått i köket -juliste kokoaa yhteen amerikkalaiset, brittiläiset ja vanhat ruotsalaiset mittayksiköt, ja kääntää ne metrijärjestelmän mukaan. Muuntotaulukko löytyy myös Kitchen Guide -julisteesta, jossa on esiteltynä tyypillistä keittiösanastoa. Kännykän näyttölukituksen kanssa ei tarvitse näpertää kesken ruoanlaiton, kun keittiöstä löytyy näin kätevät julisteet!

Sopivan mausteinen

Mitä elämä olisikaan ilman mausteita? Hauskassa Kryddväxter-julisteessa on erilaisten yrttikasvien piirroskuvat ja nimet. Vaikka maustejulisteen ripustuspaikaksi voisi ajatella ensimmäisenä keittiötä, sopii juliste mihin tahansa huoneeseen tuomaan maustetta sisustukseen.

 

Tutustu valikoimaan: Kunskapstavlan

01.01.2024