Kaipaatko lukemista lomapäiviin tai haluatko ilahduttaa ystävää pienellä lahjalla? Kokosimme yhteen kesäkirjat, joiden joukosta löydät takuulla sopivan opuksen.

Kesäkirjat: 8 poimintaa eri tyypeille

1. Hänelle, joka rakastaa luonnon tutkimista

Milloin viimeksi olet kerännyt kasvion? Jos tämä tapahtui alakoulussa, voi olla korkea aika kokeilla touhua uudelleen! Hemulin kasvio on loisto-opus niin lapsille kuin aikuisillekin. Kirja sisältää kiinnostavaa kasvitietoa ja klassiset piirroskuvat noin sadasta Suomessa yleisestä kasvista – tässä on mainiota lomapuuhaa kesän pitkiin päiviin.

2. Hänelle, jonka pöytä notkuu herkkuja

Vain parasta pöytään! Ruoanlaittoa ja yhdessäoloa rakastava ilahtuu Yhdessä pöydässä -kirjasta, joka on täynnä kokki Linnea Vihosen herkullisia reseptejä. Teos sisältää esimerkiksi karamellisoidulla voilla höystetyn lohikeiton reseptin sekä misotahnalla maustetun skagenin ohjeen. Tästä kirjasta riittää iloa ja keskusteltavaa koko pöytäseurueelle.

3. Hänelle, jonka kesä hujahtaa (jälleen) vanhan talon tai mökin kunnostuspuuhissa

Kuinka remontoida vanha hirsinen mummonmökki tai lautarakenteinen viikonloppumaja alkuperäistä rakennustapaa ja tyyliä kunnioittaen? Perinnemestari Hannu Rinne on kunnostamisen konkari. Kesämökkien kunnostamista käsittelevässä opuksessa perehdytään mökin huoltohommiin: opit tekemään pienen pintarempan tai vaikkapa kunnostamaan kaivon.

4. Hänelle, joka haluaa kokeilla omavaraisuutta

Mistä kanoja saa ostaa tai vuokrata? Millainen kanala tarvitaan? Miten kanoista huolehditaan ja miten kananmunia käsitellään? Vastaukset löytyvät Kirsti Hassisen hurmaavasta Omat kanat, omat munat -kirjasta. Kotipihalta noukitut tuoreet kanamunat ovat lähiruokaa parhaimmillaan!

5. Hänelle, joka todella haluaa viihtyä kodissaan

Jos luet elämässäsi yhden kirjan sisustamisesta, se on toivottavasti tämä. Sisustussuunnittelun käsikirjassa opastetaan, miten tunnelmallinen tila ja toimiva kokonaisuus rakennetaan. Kirja tarjoaa mielenkiintoista ja opettavaista luettavaa niin aloittavalle sisustajalle kuin jo pitkään toimineelle suunnittelun konkarillekin.

6. Hänelle, jolla kilisevät puikot kädessä kesähelteelläkin

Kesällä on sopivasti aikaa – ja valoisia iltoja – neulomiseen! Islantilaisia neuleita on laadukas, islantilaista alkuperää oleva neulontakirja. Muhkea islantilaisneule on mukava lämmike viileisiin kesäiltoihin, syksystä ja talvesta puhumattakaan.

7. Hänelle, jolla on suurempi pihaprojekti mielessä

Kohti unelmien pihaa! Pihasuunnittelijan ABC ohjaa pihojen suunnittelun saloihin ja näyttää uudispihan ja kunnostettavien puutarhojen koko projektin unelmoinnista aina käytännön valintoihin asti. Tämä opus kannustaa tarttumaan paperiin ja kynään, ja sitten lapionvarteenkin!

8. Hänelle, joka saunoisi vaikka joka ilta

Sauna tekee ihmeitä, sehän tiedetään! Teos tarjoaa tietoa saunahoidoista ja helppoja reseptejä itsehoitoon. Mökkisaunasta astuu ulos entistä ehompi ihminen, kun ruumis ja sielu on hoidettu käärein ja kylvyin.

+ Kirja kenelle tahansa, joka haluaa päästä kesätunnelmaan!

Tove Janssonin Kesäkirja kertoo kolmesta ihmisestä, jotka viettävät kesää Suomenlahden saarella: Sophia-lapsesta, hänen isästään ja isoäidistään. Ennen muuta se on kertomus hyvin vanhan naisen ja hyvin pienen tytön ystävyydestä.

+ Kirja, joka saa sisäisen Pepin heräämään

Mikä olisi parempaa kuin viettää sadepäivää Peppi Pitkätossun kanssa, vaikka ihan aikuisenakin? Kokoomateos sisältää Astrid Lindgrenin kirjat Tunnetko Peppi Pitkätossun?, Peppi keksii uuden sanan ja Peppi Pitkätossu kaupungin hulinassa.

11.07.2023