Kaipaatko lukemista lomapäiviin tai haluatko ilahduttaa ystävää pienellä lahjalla? Kokosimme yhteen kesäkirjat, joiden joukosta löydät takuulla sopivan opuksen.

Kesäkirjat: 8 poimintaa eri tyypeille

1. Hänelle, joka rakastaa luonnon tutkimista

Milloin viimeksi olet kerännyt kasvion? Jos tämä tapahtui alakoulussa, voi olla korkea aika kokeilla touhua uudelleen! Hemulin kasvio on loisto-opus niin lapsille kuin aikuisillekin. Kirja sisältää kiinnostavaa kasvitietoa ja klassiset piirroskuvat noin sadasta Suomessa yleisestä kasvista – tässä on mainiota lomapuuhaa kesän pitkiin päiviin.

16,03 € 22,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Tutki kasveja ja opi Suomen luonnosta Hemulin innoittamana. Hemulimaisen tarkasti piirretyt kasviaukeamat ja kiinnostavat anekdootit tekevät kirjasta inspiroivan kasviopuksen kaikenikäisille!

Tutustu Suomen yleisimpiin kasveihin Hemulin opastuksella. Etsi, poimi ja talleta kirjaan myös oman pihan, lähiniityn ja -metsän kasveja. Hemulin kasviossa on kiinnostavaa kasvitietoa ja klassiset piirroskuvat noin sadasta Suomessa yleisestä kasvista. Tiesitkö, että saniaiset tuovat itiöterveisensä aina dinosaurusten ajoilta asti? Tai että sammaleilla on pikkuruiset juurtumahapset juurien sijaan? Kirjassa tulevat tutuiksi erilaiset metsätyypit ja muut biotoopit, jotka on koottu aukeamille vanhojen opetustaulujen tyyliin. Mukana on myös ohjeet kasvien prässäämisestä ja taltioimisesta sekä tyhjiä aukeamia omia kasviaarteita varten. Kasvio on kuvitettu Tove Janssonin originaalipiirroksin. Kuvankauniin kirjan kansissa on nauhat, joilla kasvion saa solmittua kiinni.

2. Hänelle, jonka pöytä notkuu herkkuja

Vain parasta pöytään! Ruoanlaittoa ja yhdessäoloa rakastava ilahtuu Yhdessä pöydässä -kirjasta, joka on täynnä kokki Linnea Vihosen herkullisia reseptejä. Teos sisältää esimerkiksi karamellisoidulla voilla höystetyn lohikeiton reseptin sekä misotahnalla maustetun skagenin ohjeen. Tästä kirjasta riittää iloa ja keskusteltavaa koko pöytäseurueelle.

13,95 € 27,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Herkullisia, runsaita ja raikkaita ruokareseptejä ja menukokonaisuuksia Suomen valovoimaisimman keittiömestarin liedeltä.

Jo lapsena Linnea rakasti kertoa ja kuunnella tarinoita. Istua aikuisten pöydässä, ottaa kantaa ja maistella makuja, tuttuja tai tuntemattomia. Hieman myöhemmin syttyi hänen intohimonsa illallisiin, yhdessä jaettaviin kattauksiin, patoihin ja lautasiin.

Pöydät notkuvat herkkuja, värikkäät kattaukset odottavat vieraita. Sesonkien mukaan jakautuvat reseptit koskettavat jokaista ruoan ystävää ja inspiroivat kokeneempaakin ruoanlaittajaa. Perinteistä ja klassista mutta myös uutta ja yllättävää. Pienillä yksityiskohdilla voi luoda elämyksiä arkisiinkin iltoihin.

Perinteinen lohikeitto kruunataan karamellisoidulla voilla ja sitruunamehulla; täyteläinen herkkutattirisotto viimeistellään burrata-juustolla. Puutarhajuhlissa grillattu maissi saa seurakseen mansikkasalsaa ja ricottaa. Skagen maustetaan misotahnalla ja guacamole jalopenoilla.

Tämä kirja on Linnean herkullinen manifesti meille kaikille. Rakkausrunoja ruokapöydästä, päiväkirja päivien saatosta. Reseptejä vuosien varrelta, makuja maailmankolkista, jotka elävät maukkaina matkamuistoina. Elämä on parasta – yhdessä pöydässä.

3. Hänelle, jonka kesä hujahtaa (jälleen) vanhan talon tai mökin kunnostuspuuhissa

Kuinka remontoida vanha hirsinen mummonmökki tai lautarakenteinen viikonloppumaja alkuperäistä rakennustapaa ja tyyliä kunnioittaen? Perinnemestari Hannu Rinne on kunnostamisen konkari. Kesämökkien kunnostamista käsittelevässä opuksessa perehdytään mökin huoltohommiin: opit tekemään pienen pintarempan tai vaikkapa kunnostamaan kaivon.

23,03 € 32,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Kuinka remontoida vanha hirsinen mummonmökki tai lautarakenteinen viikonloppumaja alkuperäistä rakennustapaa ja tyyliä kunnioittaen?

Kesämökki on lupaus joutilaisuudesta, auringosta ja luonnosta. Vuosikymmenten ajan mökillä on lomailtu kesällä, mutta yhä useampi suomalainen haluaa maalle vuoden ympäri. Perinnemestarin ohjeiden mukaan kunnostetut talot näyttävät remontin jälkeen ympäristöönsä sopivilta, niiden rakenteet ovat hengittäviä ja materiaalit luonnonmukaisia. Kirjan kunnostusohjeissa otetaan huomioon myös talvikäyttö, joka on muutakin kuin lisäeristämistä. Mökin remontoiminen käydään läpi kivijalasta vesikattoon. Kirja opastaa maalaamisessa, tapetoimisessa, lasittamisessa ja muuraamisessa. Se kertoo, miten lämmitys, vesijärjestelmät, ilmastointi ja sähköt saadaan toimiviksi vanhassa rakennuksessa ja mitä jätevesiasetus edellyttää. Pihaa ja rantaa käsittelevässä luvussa annetaan ohjeita kaivon kunnostamisesta kaislan leikkaamiseen.

4. Hänelle, joka haluaa kokeilla omavaraisuutta

Mistä kanoja saa ostaa tai vuokrata? Millainen kanala tarvitaan? Miten kanoista huolehditaan ja miten kananmunia käsitellään? Vastaukset löytyvät Kirsti Hassisen hurmaavasta Omat kanat, omat munat -kirjasta. Kotipihalta noukitut tuoreet kanamunat ovat lähiruokaa parhaimmillaan!

14,00 € 28,00 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Hurmaava kirja, joka kannustaa perustamaan oman kanalan ja kertoo kaiken tarvittavan kanojen hoidosta.Hurmaavin kuvin ja tarinanpätkin ryyditetty kananhoito-opas kertoo, mitä kannattaa pohtia ennen hankkeeseen ryhtymistä ja kuinka se toteutetaan. Oppaasta selviää kaikki tarvittava: millainen kanala tarvitaan, mistä kanoja saa ostaa tai vuokrata, kuinka niistä pidetään huolta (ja lopulta luovutaan) ja miten munia käsitellään. Kotipihalta noukitut tuoreen kananmunat ovat lähiruokaa parhaimmillaan!

"Vasta ilmestynyt Kirsti Hassisen Omat kanat, omat munat -kirja tarjoaa perusteellisen - ja kauniin - paketin maatiaiskanojen hoidosta. Siinä on käsitelty kaikki, mitä kananpitäjän tarvitsee tietää: millainen kanala, mistä kanoja saa ja kuinka niistä pidetään huolta." Turun Sanomat

5. Hänelle, joka todella haluaa viihtyä kodissaan

Jos luet elämässäsi yhden kirjan sisustamisesta, se on toivottavasti tämä. Sisustussuunnittelun käsikirjassa opastetaan, miten tunnelmallinen tila ja toimiva kokonaisuus rakennetaan. Kirja tarjoaa mielenkiintoista ja opettavaista luettavaa niin aloittavalle sisustajalle kuin jo pitkään toimineelle suunnittelun konkarillekin.

14,45 € 28,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Haluaisitko muokata kodistasi kauniin ja tunnelmallisen, joka olisi sinun näköisesi? Tämän kirjan avulla toteutat haaveesi ja luot viihtyisän, toimivan kodin.

Kirjassa opastetaan, miten rakennetaan toimiva kokonaisuus ja tunnelmallinen tila, missä tyyli ja asukkaiden tarpeet on huomioitu. Sisustusarkkitehdit opettavat piirtämisen taidon oikeassa mittakaavassa, jolloin sisustuksen hahmottaminen ja kalusteiden asettelu onnistuu helposti. Kirjasta löytyy uusia näkökulmia tilasuunnitteluun niin kotiin, vapaa-ajan kohteeseen kuin toimistoonkin, ja se sopii niin aloittavalle sisustajalle kuin jo pitkään toimineelle suunnittelun konkarille.

6. Hänelle, jolla kilisevät puikot kädessä kesähelteelläkin

Kesällä on sopivasti aikaa – ja valoisia iltoja – neulomiseen! Islantilaisia neuleita on laadukas, islantilaista alkuperää oleva neulontakirja. Muhkea islantilaisneule on mukava lämmike viileisiin kesäiltoihin, syksystä ja talvesta puhumattakaan.

18,83 € 26,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Islantilaisia neuleita on laadukas, islantilaista alkuperää oleva neulontakirja, jonka laajasta valikoimasta löytyy malleja ja kuvioita moneen makuun: naisille ja miehille, lapsille ja koko perheen asusteiksi.

Tunnelmallisissa islantilaismaisemissa kuvatusta teoksesta löytyvät niin perinteiset pyöröneuleet kaarrokkeineen ja kuvioraitoineen kuin useita perinteistä inspiraationsa saaneita modernimpia malleja. Neuleharrastajan kunnianhimon suurimpia kohteita ovat erilaiset villapaidat, -takit ja -mekot, ja niitä löytyykin kirjasta lukuisina eri versioina. Pienempiä töitä kaipaaville on tarjolla myös runsaasti asusteita hurmaavista hatuista ja pipoista lapasiin ja säärystimiin.

7. Hänelle, jolla on suurempi pihaprojekti mielessä

Kohti unelmien pihaa! Pihasuunnittelijan ABC ohjaa pihojen suunnittelun saloihin ja näyttää uudispihan ja kunnostettavien puutarhojen koko projektin unelmoinnista aina käytännön valintoihin asti. Tämä opus kannustaa tarttumaan paperiin ja kynään, ja sitten lapionvarteenkin!

6,20 € 31,00 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Pihasuunnittelijan ABC ohjaa sinut pihojen suunnittelun saloihin näyttämällä uudispihan ja kunnostettavien puutarhojen suunnittelu- ja rakennusprojektit unelmoinnista aina käytännön valintoihin asti. Työvaiheet käydään läpi yksityiskohtaisin kuvin, suunnitelmin ja työohjein.

Aloita piharakentaminen budjettiarviosta ja materiaalivalinnoista, ja etene käytännön töiden kautta viimeisteltyyn lopputulokseen saakka. Parhaimmillaan toimiva piha on kaunis, helpottaa asukkaidensa arkea ja nostaa kiinteistön rahallistakin arvoa. Se palvelee asukkaidensa tarpeita eikä rasita liiallisella työmäärällä.

8. Hänelle, joka saunoisi vaikka joka ilta

Sauna tekee ihmeitä, sehän tiedetään! Teos tarjoaa tietoa saunahoidoista ja helppoja reseptejä itsehoitoon. Mökkisaunasta astuu ulos entistä ehompi ihminen, kun ruumis ja sielu on hoidettu käärein ja kylvyin.

Tuote on poistunut.

+ Kirja kenelle tahansa, joka haluaa päästä kesätunnelmaan!

Tove Janssonin Kesäkirja kertoo kolmesta ihmisestä, jotka viettävät kesää Suomenlahden saarella: Sophia-lapsesta, hänen isästään ja isoäidistään. Ennen muuta se on kertomus hyvin vanhan naisen ja hyvin pienen tytön ystävyydestä.

6,37 € 9,10 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Kirja kertoo kolmesta ihmisestä, jotka viettävät kesää Suomenlahden saarella: Sophia-lapsesta, hänen isästään ja isoäidistään. Ennen muuta se on kertomus hyvin vanhan naisen ja hyvin pienen tytön ystävyydestä. He elävät lähellä toisiaan, heitä ympäröi se unelma kesästä, joka tunnetaan vain täällä pohjolassa, unelma jota on niin vaikea vangita, että se pysyy aina voimakkaana.

Tove Jansson kirjoittaa vähäeleistä kieltä ja saa sillä sanotuksi hämmästyttävän paljon ihmisistään, kesästä ja meren saaresta. Hän kuvaa tunteilematta vanhuutta ja lapsuutta. Kesäkirja nojautuu vakavimmillaankin iloiseen ja lämpimään elämäntunteeseen.

+ Kirja, joka saa sisäisen Pepin heräämään

Mikä olisi parempaa kuin viettää sadepäivää Peppi Pitkätossun kanssa, vaikka ihan aikuisenakin? Kokoomateos sisältää Astrid Lindgrenin kirjat Tunnetko Peppi Pitkätossun?, Peppi keksii uuden sanan ja Peppi Pitkätossu kaupungin hulinassa.

Tuote on poistunut.