Keittiön perustarvikkeet ovat aina hyödyllisiä ja taipuvat parhaimmillaan moniin käyttötarkoituksiin. Käy lista läpi ja tarkasta oman keittiösi tilanne tai omilleen muuttavan nuoren tarpeet, jotta tämän ei tarvitsisi käyttää viinipulloa kaulimena.
Keittiön perustarvikkeet:
1. Kunnon leikkuulauta
Keittiön perustarvikkeissa kannattaa priorisoida laatua, jotta tarvikkeita ei heti tarvitse korvata uusilla. Esimerkiksi jykevä leikkuulauta on luotettava alusta kaikelle pilkkomiselle. Pyökistä valmistettu Chef-leikkuulauta näyttää hyvältä keittiössä ja on hyvin huollettuna erityisen pitkäikäinen käytössä.
2. Laadukkaat ja turvalliset veitset
Muutamalla hyvin valitulla ja korkealaatuisella veitsellä pärjää kotikeittiössä pitkälle. Esimerkiksi HEIROLin Pro Balance -sarjan kokki- ja leipäveitsillä plakkarissasi on sopivat veitset lihalle, kalalle, kasviksille, yrteille ja tietenkin kaikelle, minkä leikkaaminen vaatii rouheaa sahalaitaa. Säännöllisellä teroittamisella veitset pysyvät turvallisina käyttää sekä uudenveroisina pitkään.
3. Ruoanlaiton kulmakivet
Tietenkin paistinpannut, kasarit ja kattilat ovat keittiön perustarvikkeiden listalla. HEIROLin tuotteiden väliltä valitseminen on tehty helpoksi, sillä kaikki vaihtoehdot jakavat lämpötilan tasaisesti ja ovat valmistettu korkealaatuisista materiaaleista. Eroja löytyykin tuotteiden ulkomuodosta: valitsetko tyylipuhdasta terästä, raikasta vaaleaa vai kiehtovan tummaa tyyliä?
Vinkki! Jos et osaa päättää kahden kattilakoon väliltä, valitse suurempi. Reilun kokoisesta kattilasta ei ruoka roisku ja kiehu herkästi yli. |
4. Kotikeittiön moniottelija
Keittiön nöyrä työjuhta: vatkauskulho! Kunnon kokoisessa vatkauskulhossa vaivaat ja kohotat taikinan, vatkaat kermavaahdon, marinoit ja maustat lihat ja kasvikset, säilytät vihannekset ja hedelmät ja tarvittaessa tarjoilet salaatinkin. Tämän ruostumattomasta teräksestä valmistetun vatkauskulhon sisäpuolella on kätevä mitta-asteikko.
5. Luotettava käsivatkain
Vaikka sähkövatkain on eittämättä näppärä työkalu, kuuluu perinteinen vispilä keittiön perustarvikkeiden listalle. Käsipelillä vatkaat niin pientä sekoittamista vaativat ruoat, kuten omeletin, mutta vispaat myös kermavaahdon kuohkeaksi. Käsivispilä vie myös huomattavasti vähemmän säilytystilaa keittiössä ja kesämökillä.
6. Lasta kaikille pinnoille
Lasta on verrattain edullinen hankinta, mutta väärin valittuna sillä voi saada aikaan kalliiksi käyvää tuhoa! Tästä ei onneksi tarvitse huolestua, jos käytössä on puinen paistolasta. Tämä paistolasta on valmistettu oliivipuusta, joka on yksi kovimmista puulajeista. Ja eikö se olekin hieno!
7. Asiat oikeisiin mittasuhteisiin
Etsitkö netistä ruokainspiraatiota? Kokeiletko mielelläsi esimerkiksi yhdysvaltalaisia tai brittiläisiä reseptejä? Jos vastasit kysymyksiin kyllä, tiedät, miten työlästä mittayksiköiden kääntäminen voi olla. Tämän mittakuppisetin mitoissa on valmiiksi mukana millilitrat ja kupit, eli leivontaa tai ruoanlaittoa ei tarvitse keskeyttää laskutoimituksen ajaksi.
Vinkki! Mittakupille on aina käyttöä. Varsinkin desilitran mittoja kannattaa varata keittiöön useampi. |
8. Kauha kovaan käyttöön
Pastakauha on yksi niistä keittiötarvikkeista, joita ei tajua kaipaavansa ennen kuin sille olisi käyttöä. Tässä on loistava lahjaidea erityisesti omaan kotiin muuttavalle nuorelle, joka saattaa syödä pastaa useanakin päivänä viikossa.
9. Sopivan tilava
Pastakauhan tapaan myös keittokauha on sellainen, jota on vaikea korvata tavallisella kauhalla. Myös keittokauha kannattaa kiikuttaa nuorelle tupaantuliaislahjaksi, sillä esimerkiksi linssikeitto on oivaa ruokaa keholle ja mielelle – onhan kauha hyödyksi myös lettujen paistossa.
10. Irrottele leipomalla
Hyvä irtopohjavuoka taipuu moneen leivontareseptiin, ja esimerkiksi monet piirakkareseptit ovat mitoitettu juuri 24-senttiselle vuoalle. Tavallisen kotikokin arsenaaliin riittänee yksi irtopohjavuoka, mutta innokkaiden jauhopeukaloiden kannattaa varata keittiön kaappiin muutama kappale eri kokoisina.
11. Kaulin pyörimään
Kaulin kannattaa heilumisen sijasta laittaa pyörimään! Tässä on jälleen yksi tarvike, joka helposti unohtuu omaan kotiin muuttavalta nuorelta. Samppanjan sävyisessä kaulimessa on tarttumaton pinta, eli piirakkapohjien ja piparkakkujen leipominen onnistuu ilman hihojen polttamista.
12. Kaiken herkullisen lapiointiin
Kyllä kakun tai piirakan saa veitselläkin kuljetettua lautaselle, mutta kunnon kakkulapio tekee hommasta helpompaa ja arvokkaampaa erityisesti juhlan hetkellä. Tässä kakkulapiossa on myös kätevä koukku, jolla lapion saa ripustettua seinälle.
13. Päivä käyntiin kunnolla
Kaikki tietävät, että vieraille tarjotaan kahvia. Sama pätee myös itsensä hemmotteluun. Jos tavallinen suodatinkahvi ei hivele makunystyröitäsi, kahvia kannattaa kokeilla valmistaa pressopannussa. Bialettin ikoniset kahvitarvikkeet kohottavat tavallisintakin arkiaamua.
14. Kun kiertäminen ei käy
Vaikket itse joisi alkoholia, viinipullonavaaja kannattaa varata keittiön vetolaatikkoon varmuuden vuoksi. HEIROLin viinipullonavaajassa on kätevä pieni veitsi, jolla pullon folion saa viillettyä auki, ja avaajan kruunaa kahvan puinen viimeistely.
Tutustu HEIROLin koko valikoimaan!