Helpota jouluun valmistautumista tutustumalla kattavaan lahjaoppaaseemme – täältä saat huomaavaiset ja hauskat lahjaideat erilaisille mutta yhtä ihanille ihmisille!

Kotoilijalle

Erityisesti talvi on kotoilijan huippusesonki, sillä pimeä vuodenaika kutsuu viihtymään sohvannurkassa. Kotoilijan jaloissa on useimmiten villasukat, mieluusti pitkävartiset sellaiset. Helsingin villasukkatehtaan sukkavalikoimasta voi valita monesta eri väristä ja muutamasta eri koosta – yhteistä töppösille on lämmittävyys, hengittävyys ja pehmeä tuntu paljaassakin jalassa.

Kotoilijan on myös mukava kietoutua Pidätin Pine Needles -vilttiin, joka on valmistettu sataprosenttisesta villasta. Kolmesta eri värivaihtoehdosta löytyy niin eklektisen pastellista kuin neutraalia vaihtoehtoa lahjan saajan kodin mukaan.

Eikä kotoilija vietä iltaakaan ilman kynttilöiden sytyttämistä! Kaurilan Saunan tyylikkäät mehiläisvahakynttilät ovat valmistettu käsityönä Helsingissä. 25 senttimetriä pitkät kynttilät näyttävät kauniilta myös juhlapöydässä.

Hemmottelua rakastavalle

Hemmottelua rakastava läheinen haluaa kohottaa arjen kokemuksia parhaansa mukaan. Esimerkiksi pellavasta valmistettu pussilakana on laatutietoisen hemmottelijan mieleen. Laadukkaasta luonnonmateriaalista valmistetut vuodevaatteet miellyttävät silmää ja takaavat levolliset unet vuoden ympäri.

Hemmottelija nauttii myös kauniista ja toimivista kauneudenhoitotuotteista. SEES Companyn hiustenhoitopaketti on valmiiksi tyylikkäässä lahjakääreessä. Itse pakkaukset ovat iloksi suihkussa, ja biohajoavat tuotteet ovat hiuksia ja päänahkaa helliviä.

Hemmottelua rakastava läheinen nauttii siitä, kun asiat rullaavat täydellisesti viimeistäkin yksityiskohtaa myöten. Juhlahetkien yllättävä sankari on viinicooleri, joka pitää juoman sopivan vilpoisena pidemmänkin aikaa. Coolerin sisäosan halkaisija on 10 senttimetriä.

Kulinaristille

Kulinaristille arkiruokakin on väylä luovuuteen. HEIROLin tarjoilupaistinpannu innostaa hellan äärelle, sillä paellatyyppinen pannu muistuttaa esimerkiksi Espanjan keittiöstä ja lämmöstä. Laadukkaassa teräspannussa on käyttömukavuutta lisäävä tarttumaton pinnoite.

Satokausikalenteri on kulinaristille todennäköisesti tuttu tuote. Näppärässä almanakassa on sesongin kasvisten ja hedelmien lisäksi herkullisia reseptejä, raaka-aineiden säilytys- ja käsittelyvinkkejä, sekä tietoa esimerkiksi villiyrteistä, marjoista ja kotimaisista ruokakaloista. Konkreettinen hyöty Satokausikalenterissa on siinä, että kauden kasviksia hyödyntämällä ruoka on maukkaampaa ja edullisempaa.

Jos kulinaristi on kiinnostunut molekyyligastronomiasta, ovat SAVU-viskinmaistelulasit nappivalinta hänelle. Oman elämänsä Heston Blumenthalit saavat ajan kulumaan ihmetellessä lasien muotoilua, jossa yhdistyvät kotimainen lasiperinne ja maailmanluokan tiedeosaaminen. 

Tekijälle

Tekijä viihtyy puikot, koukut ja muut käsityövälineet kädessä. Laine Publishingin huippusuositun 52 x -kirjasarjan teokset tarjoavat tekemistä vuoden jokaiselle viikolle. Esimerkiksi 52 x villasukat, osa II on hurmannut monet kädentaitajat.

Jos tekijä tykkää virkata, on Rose Svanen Virkkauksia loistovalinta pukinkonttiin. Tanskalaisen Svanen ohjeet ovat raikkaan skandityylisiä, leikkisiä ja iloisen värikkäitä. Tästä kirjasta tykkää teini-ikäinenkin tekijä.

Kotivinkin Kitty-tarvikepakettien avulla on helppo kokeilla uusia käsityötekniikoita  esimerkiksi Ida-Lotta Harmion suunnitteleman Mantis-ryijyn avulla tekijä pääsee kokeilemaan kykyjään perinteisessä mutta pinnalla olevassa tekniikassa.

Viherpeukalolle

Jos viherpeukalo ei jo omista kenzania, sellainen kannattaa hänelle hankkia. Kukkasiilin ansiosta asetelmien tekeminen onnistuu hankaliinkin maljakoihin ja vaaseihin. Kenzan-setti sisältää yhden ison ja yhden pienen kukkasiilin.

Taimikasvattajana kunnostautuneet viherpeukalot rakastavat soil blockereita. Kummallisen näköinen vimpain prässää kasvualustan käyttövalmiiksi kuutioiksi, jolloin taimikasvatus käy kuin leikki – taimista tulee esimerkiksi terveempiä, sillä kuutiot edistävät kasvavan taimen juurten haarautumista.

Viherpeukalo ilahtuu tietenkin siemenistä. Valitse pukinkonttiin sekoitus erilaisia kukkia tai kokonainen siemenkangas! Esteetikot, puutarhurit ja pölyttäjät arvostavat näitä lahjoja.

Kurkkaa kaikki ideat jouluun täältä!

07.12.2023