Innokkaimmat kasviharrastajat alkavat verrytellä vehreitä peukaloitaan heti, kun auringonvalo pilkahtaa horisontissa pimeimmän vuodenajan jälkeen.

Perusta kerralla kuntoon

Kukkatarhurien soil blockerin myötä voi sanoa heipat taimikasvatuksessa usein käytettäville muovikipoille. Kätevällä laitteella prässätyt multapaakut ovat vievät vain vähän tilaa, helpottavat koulimista ja tarjoavat taimille otolliset kasvuolosuhteet.

87,00 €
Kauppias: Kukkatarhurit
Toimituskulut: 6,50 €
Toimitusaika: 2–5 arkipäivää
Kuvaus

Soil blocker mullistaa taimikasvatuksen! Soil blockerin myötä pääset eroon ohuista hajoilevista muoviruukuista, niiden pesemisestä sekä säilömisestä. Taimet saa mahtumaan paljon pienemmälle alalle.

Soil Blocker prässää kasvualustan käyttövalmiiksi kuutioiksi. Tässä setissä on mukana sekä Micro 20 sekä Mini 4 Soil Blockerit. Soil Blocker Micro 20 luo 20 pientä kuutiota, joihin on helppo kylvää yksi siemen kuhunkin - ikään kuin yksittäisiin kennoihin. Meidän kokemuksen mukaan Soil Blocker -kuutioiden sekä pinnalle ripotellun vermikuliitin ansiosta itävyysprosentti on ollut usein jopa 100 %. Pienten micro-kokoisten kuutioiden kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana, etteivät ne pääse kuivahtamaan. Päivittäinen tarkkailu ja kastelu on paikallaan, tai mikäli esikasvatuspaikka on kuuma ja aurinkoinen, saattaa kastelulle olla tarvetta jopa aamuin illoin. Kuutioiden alla voi käyttää hyvin vaikka sushirasioita tai muita kannellisia einespakkauksia, jolloin saat kätevästi itämisvaiheeseen pienen kasvihuoneen.

Taimet saavat kasvaa pienissä micro kuutioissa niin kauan, kunnes on aika joko koulia tai istuttaa ne suoraan maahan. Mikäli taimet kaipaavat koulintaa, tulee Soil Blocker Mini 4 vuoroon. Mini 4 tekee yhdellä kertaa neljä suurempaa multakuutiota, joihin voit prässätä valmiin paikan micro-kokoiselle kuutiolle. Kouliminen nopeutuu merkittävästi, kun pikkukuutio vain asetetaan omaan kuoppaansa isompaan kuutioon. Mini 4 -kokoisia kuutioita voi käyttää hyvin myös siemenkylvöihin. Esimerkiksi tsinniat, hajuherneet ja auringonkukat pitävät erityisesti tästä koosta. Setissä on mukana myös lisäosa, jolla soil blockeihin saa tehtyä hieman syvemmän kuopan suuremmille siemenille.

Soil Blockerin kanssa käytetään yleensä itse sekoitettua kasvualustaa, mutta kuutioiden tekeminen onnistuu myös valmiista pussimullasta. Ennen prässäämistä multa pitää kuitenkin seuloa ja siivota suurimmista roskista, jotta kuutioiden teko onnistuu vaivatta. Lähetämme tuotteen mukana muutaman erilaisen reseptin hyväksi todetuista kasvualustoista, jotka pitävät kuutiot paremmin kasassa, kuin valmis kasvualusta.

Soil Blockerin hyötyjä

 • Esikasvatettavat taimet mahtuvat todella pieneen tilaan. Mikäli käytät kasvilamppuja, et tarvitse niitä yhtä montaa kuin kennoissa kasvatettaessa.
 • Itämättä jääneet kuutiot on helppo napata pois, eivätkä ne siten vie turhaa tilaa.
 • Et tarvitse enää muovisia esikasvatustuotteita, vältyt niiden pesulta ja säilömiseltä.
 • Vähentää juurien kiertymistä taimipaakun ympärille. Juuren saavuttaessa kuution sivun, se lopettaa kasvun ja keskittyy haaromaan juuristoa taimipaakun sisällä ja taimista tulee terveempiä (air pruning).
 • Kouliminen on helppoa, kun taimet ovat valmiiksi omissa, erillisissä paakuissaan. Niitä ei tarvitse kaivaa kennoista tai erotella toisistaan, mikä usein aiheuttaa stressiä pienille taimille.
 • Tuote on edullinen ja huoltovapaa.

Soil Blocker Micro 20 ja Mini 4

 • Micro 20: Yhdellä prässäyksellä 20 kpl 18 mm x 18 mm multakuutiota, joissa on pieni kuoppa siemenelle
 • Mini 4: Yhdellä prässäyksellä 4 kpl 5 cm x 5 cm multakuutiota
 • 4 kpl lisäosa, joilla teet valmiit paikat micro -kokoisille multakuutioille
 • 4 kpl lisäosa, joilla teet syvemmät kuopat siemenille
 • Kestävä tuote vuosiksi eteenpäin
 • Tuotteen valmistaa englantilainen perheyritys

  Sitä niittää mitä kylvää

  Vaikka välineet olisivatkin kunnossa, ei niillä olisi virkaa ilman siemeniä. Valikoimastamme löytyy leikkolajeja joka lähtöön – pitäydytkö yhdessä vai kylvätkö kunnon kukkakimaran?

  Kotipuutarhurin lokikirja

  Puutarhakalenteri on täydellinen apuri, johon kirjaat ylös suunnitelmat, haaveet ja tärkeät merkinnät. Puutarhakalenterista saat käyttöösi ammattipuutarhurin käytännölliset, sesonki- ja kuukausikohtaiset vinkit puutarhanhoitoon ja kasvisten kasvattamiseen.

  24,90 €
  Kauppias: Satokausikalenteri
  Toimituskulut: 4,90 €
  Toimitusaika: 1–5 arkipäivää
  Kuvaus

  Vuoden 2024 Puutarhakalenteri:

   • Puutarhakalenteri pitää sisällään kuukausittaiset muistilistat ajankohtaisista toimenpiteistä puutarhassa sekä runsaasti tilaa omille päiväkohtaisille muistiinpanoille sekä suunnitelmille.
   • Mukana on yli 10 ammattipuutarhurin laatimaa asiantuntija-artikkelia, joiden aiheina ovat mm. kasvisten elinkaari, kasvualusta, puutarhajätekomposti, taudit ja tuholaiset, hyötyviljelmän perustaminen, viljelykierto, parvekeviljely, pölytys, kasvuvyöhykkeet, kumppanuuskasvit, kastelu ja lannoitus, työvälineet, versot ja villiyrtit.
   • Puutarhakalenterista löydät myös vuoden 2024 kalenteritiedot viikkoalmanakka-muodossa sisältäen nimipäivät, juhlapyhät, liputuspäivät ja kuun vaiheet sekä muistiinpanotilaa.
   • Mukana on myös Satokausikalenterin muistilistat kunkin kuukauden sesongissa olevista kasviksista.
   • Mitat 14cm x 16cm x 1,5cm, sivumäärä 160 (A6), paino 200 g.
   • Kalenteri on painettu Suomessa vastuullisesti hoidetuista metsistä tuotetulle paperille, jolla on EU-ympäristömerkki ja PEFC™-sertifikaatti.

   Oletko haaveillut oman puutarhan, kasvimaan tai parvekeviljelmän perustamisesta, mutta et tiedä mistä aloittaa? Puutarhakalenteri 2024 ohjaa sinua ympäri vuoden aina suunnittelusta kylvämiseen ja lannoittamisesta sadonkorjuuseen saakka. Voit aloittaa suunnittelun ja tekemisen jo nyt syksyllä. Puutarhakalenteri on myös oiva lahja harrastukseen hurahtaneelle ystävälle.

   Kasvisten kasvattaminen itse on hauskaa ja hyödyllistä tekemistä, jossa oppii parhaiten tarttumalla toimeen. Sinun ei siis tarvitse tietää vielä mitään ryhtyäksesi kotipuutarhuriksi! Ei ole väliä onko käytössäsi iso piha vai kerrostalon parveke, sillä monipuolisesta hyötykasvilajikkeiden valikoimasta löytyy pieneenkin tilaan sopivat kasvit. Puutarhakalenterista saat käyttöösi ammattipuutarhurin käytännölliset vinkit, joista on hyötyä niin aloittelijalle kuin harrastajallekin.

   Näppärän kokoinen päivyri kulkee helposti mukana ja sinne mahtuu tietokirjaosuuden lisäksi kirjaamaan kaikki arjen menot sekä suunnitelmat. Tietokirjaosuus on ripoiteltu käytännöllisesti pitkin vuotta ja jokaiselle kalenterikuukaudelle löytyvät omat toimenpideluettelot.

   Puutarhatiedon lisäksi löydät kuukausiaukeamalta Satokausikalenterin tieto-osioista poimitut kuukausittaiset vinkit kotimaisiin kasviksiin, jotka ovat itse kasvatettavia, luonnosta kerättäviä tai kaupasta tuoreena ostettavia.

   Kädet multaan ja menoksi!

   Löydä lisää kiinnostavia poimintoja kasvit & kasvatus -kategoriastamme!