Joko keittiössäsi on pöytäharja ja lavuaarisi tuntumassa roiskeliina? Kodin puhtaanapito helpottuu kummasti näillä siivousnikseillä!

1. Käytä värikoodattuja rättejä

Eri käyttötarkoituksiin kannattaa varata eriväriset siivousliinat. Kun keittiössä käyttää keltaista, vessassa ruskeaa ja lattioiden pyyhkimisessä roosan sävyistä rättiä, pöpöt eivät leviä niin helposti paikasta toiseen.

2. Huiskaise muruset tasoilta

Jos keittiötasoille levinneet leivänmurut ja kahvinporot yrittää pyydystää käsin, tuppaa puolet karkaamaan lattialle. Toisaalta murusten huuhtelu rätistä lavuaariin ei sekään houkuttele. Onneksi on pöytäharja! Kätevän kompaktilla harjalla homma sujuu näppärästi, ja saalis päätyy suoraan oikeaan osoitteeseensa bioroskien joukkoon.

3. Tiskaa tyylillä

Tiskiharja ja -liina ovat tarpeellisia, mutta harvemmin kovin kauniita – varsinkaan sen jälkeen, kun on pessyt astiat tomaattikastikeaterian jäljiltä. Mustia tiskivälineitä sen sijaan kelpaa pitää esillä tyylikkäässäkin kyökissä.

4. Anna roiskeille lähtöpassit

Koko vessa vaikuttaa kuin vastasiivotulta, kun hana ja pesuallas hohtavat. Kun siivousliinaa säilyttää siivousliina altaan lähettyvillä, käsiä tai hampaita pestessä tulleet roiskeet voi pyyhkäistä pois saman tien.

5. Laita kierrätyspiste kuntoon

Kun kaikille kierrätysmateriaaleille on omat paikkansa eivät maitopurkit, metallitölkit sun muut jää lojumaan tiskipöydälle. Vanha kunnon pärekori sopii käyttöön mainiosti, ja siinä on helppo kuljettaa keräysjätteet kierrätykseen. Pärekori on muuten loistava moneen muuhunkin käyttöön kotona – kurkkaa vaikka nämä konstit!

6. Siisti tulisijan edusta

Takan tai puukiukaan lähettyvillä on kätevä pitää pientä rikkasettiä, jolla polttopuista irtoavat roskat saa kerättyä muutamalla huiskaisulla heti pois. Näin tila pysyy siistinä, eivätkä roskat myöskään pääse kulkeutumaan muualle huoneistoon tai kylppäriin.

7. Pölytä myös työpiste

Kun tietokoneen näyttö on kerännyt pölyä ja näppäimistön väleistä löytyy murusia, tietokoneharjasta on apua. Pitkät harjakset sopivat näytön putsaamiseen, lyhyemmät ovat omiaan näppäinten väleihin. Nättiä pikkuharjaa voi säilyttää työpöydän laatikon lisäksi näkösällä.

14.02.2023