Joko keittiössäsi on pöytäharja ja lavuaarisi tuntumassa roiskeliina? Kodin puhtaanapito helpottuu kummasti näillä siivousnikseillä!

1. Käytä värikoodattuja rättejä

Eri käyttötarkoituksiin kannattaa varata eriväriset siivousliinat. Kun keittiössä käyttää vaaleanpunaista, vessassa sinistä ja lattioiden pyyhkimisessä mustaa rättiä, pöpöt eivät leviä niin helposti paikasta toiseen.

2. Huiskaise muruset tasoilta

Jos keittiötasoille levinneet leivänmurut ja kahvinporot yrittää pyydystää käsin, tuppaa puolet karkaamaan lattialle. Toisaalta murusten huuhtelu rätistä lavuaariin ei sekään houkuttele. Onneksi on pöytäharja! Kätevän kompaktilla harjalla homma sujuu näppärästi, ja saalis päätyy suoraan oikeaan osoitteeseensa bioroskien joukkoon.

3. Tiskaa tyylillä

Tiskiharja ja -liina ovat tarpeellisia, mutta harvemmin kovin kauniita – varsinkaan sen jälkeen, kun on pessyt astiat tomaattikastikeaterian jäljiltä. Mustia tiskivälineitä sen sijaan kelpaa pitää esillä tyylikkäässäkin kyökissä.

4. Anna roiskeille lähtöpassit

Koko vessa vaikuttaa kuin vastasiivotulta, kun hana ja pesuallas hohtavat. Kun siivousliinaa säilyttää siivousliina altaan lähettyvillä, käsiä tai hampaita pestessä tulleet roiskeet voi pyyhkäistä pois saman tien.

5. Laita kierrätyspiste kuntoon

Kun kaikille kierrätysmateriaaleille on omat paikkansa eivät maitopurkit, metallitölkit sun muut jää lojumaan tiskipöydälle. Everyday Designin näppärä kierrätysteline on tähän loistava apu! Useassa värissä ja koossa valittavana oleva kassiteline solahtaa osaksi sisustusta. Nappaa myös telineeseen sopiva kassi!

6. Pyykkivuoren valloittaja

Helppous laskee minkä tahansa asian tekemisen kynnystä huomattavasti, eikä pyykkäys ole poikkeus. Näppärän pyykinpesuaineen ansiosta pyykkihetki pyörähtää käyntiin käden käänteessä, eikä haiseva tekstiilivuori pääse kasvamaan Mount Everestin vertaiseksi.

7. Tee järjestelystä houkuttelevaa

Tämä kikka on konkreettisen sijaan henkinen: luo itsellesi jokin rituaali tai asia, josta nautit, kun koti on siisti. Esimerkiksi huonetuoksu on parhaimmillaan siistissä kodissa. Kun pidät paikat hyvässä järjestyksessä, myös raikas tuoksu pääsee täysiin oikeuksiinsa.

14.02.2023