Keltaisen murretut sävyt maustavat kotia tuoden sinne lämpöä ja tunnelmaa. Sisustustoimittaja Anna Aromaa poimi valikoimastamme 3 inspiroivaa tuotetta, joita yhdistää syksyn kuumin väri.

1. Lyyti avuksi

En ylety kunnolla makuuhuoneeni ylläkaappeihin ja olen pohtinut, hankkisinko avukseni porrasjakkaran. Vastaan tulikin käyttötarkoitukseeni sopivan korkuinen Lyyti-jakkara, jossa on nostalgiset muodot ja syksyn lempivärini, keltamulta. Olen aina ihaillut keltamullalla maalattuja vanhoja puutaloja, ja nyt tämä lämpimän murrettu sävy värittää hienopuuseppä Jari Karppisen valmistamaa jakkaraa.

Tuote on poistunut.

2. Pellavat petiin

Olin vannoutunut puuvillalakanoiden ystävä, kunnes sain kymmenisen vuotta sitten lahjaksi pellavalakanat. Paluuta entisiin lakanoihin ei ollut. Pellavapussilakanat paranevat pesujen myötä eikä lakanoiden rypistymisestä tarvitse välittää. Liettualaisen AmourLinenin tuotteet valmistettaan eurooppalaisesta pellavasta eikä niissä käytetä haitallisia kemikaaleja – ja mikä parasta, lakanoita saa tänä syksynä viljavan keltaisina.

210,00 €
Kauppias: AmourLinen
Toimituskulut: 6,90 €
Toimitusaika: 15–25 arkipäivää
Kuvaus

Pussilakanasetti sisältää pussilakanan sekä kaksi samanväristä tyynyliinaa. Vuodevaatteet on valmistettu Liettuassa käsityönä korkealaatuisesta ja sertifioidusta pellavasta, jonka valmistuksessa ei ole käytetty haitallisia kemikaaleja.

Tyylikäs ja ihoa vasten miellyttävän tuntuinen pellava on myös ympäristöystävällinen valinta petivaatteisiin. Kangas on kivipesty maksimaalisen pehmeyden saavuttamiseksi. 

Pellavapussilakanasetin tuotetiedot:

 • Setti sisältää yhden pussilakanan ja kaksi tyynyliinaa
 • Pussilakanassa on kookosnappisuljenta.
 • Tyynyliinat ovat kirjekuorimallia.
 • Pussilakanoissa ei ole ylimääräisiä saumoja keskellä, sillä tuotteiden valmistuksessa käytetään erityisen leveää pellavakangasta.

Pellavan hoito-ohjeet:

 • Pese pellavatuotteet 30–40 °C:n lämpötilassa hellävaraisella pesuohjelmalla.
 • Pellavatekstiilien kannattaa antaa kuivua varjoisaan paikkaan ripustettuina. Kuivausrummun käyttöä ei suositella.
 • Tuotteet voi tarvittaessa silittää. Pieni rouheus kuitenkin sopii pellavatekstiileihin ja luo niille luonnonkuidulle tyypillisen ilmeen.
 • Älä käytä kemiallista pesua, se heikentää kuitua.
Väri
Koko

3. Tunnelmaa eteiseen

Harkitsen eteisen maalaamista murretulla keltaisella, jossa on ripaus sinapin sävyä. Eteiseni on melko pimeä, joten keltainen tuo sinne lämpöä ja kohottaa ulkovaatteita pursuavan eteisen tunnelmaa. Sopivan maalisävyn löytämisessä kannattaa hyödyntää Cover Storyn oikealla maalisävyllä maalattua A4 -kokoista värimallia. Tämä mausteisen keltainen AV3 HELGA -sävy on osa Avotakka by Cover Story -värimallistoa.

2,00 €
Kauppias: Cover Story
Toimituskulut: ILMAINEN TOIMITUS (yli 200 € tilauksille ilmainen kotiinkuljetus)
Toimitusaika: 1–3 arkipäivää
Kuvaus

AV3 HELGA – Cumin yellow on täyteläinen, jeerankeltainen maalisävy, joka tekee tilasta rennon ja kodikkaan. Rohkea mausteisuus virittää sisustuksen ripauksella 70-luvun tunnelmaa ja vie ajatukset kaukomaihin. Murrettu oranssinkeltainen antaa sisätilojen seinille ja katoille pehmeästi valoa heijastavan mattapinnan.

Mausteisuutensa ansiosta sävy sopii yhtä hyvin täyteläisten tummien sävyjen seuraan kuin piristämään vaaleaa kokonaisuutta. Lämpimiin neutraaleihin seiniin yhdistettynä lämmin keltainen ilahduttaa myös katossa. Tämä jeeran sävy on helppo yhdistää muihin sisustusväreihin ja hyvinkin erilaisiin tunnelmiin. Ylellistä tuntua saat, kun yhdistät Cumin yellow -sävyn klassiseen burgundiin tai koboltinsiniseen. Eheä kokonaisuus syntyy myös, kun liität sen kerroksellisuutta henkivään tilavärikokoelmaan (linkki kokoelmaan).

AV3 HELGA on osa Avotakka by Cover Story -värimallistoa, joka tarjoaa ajattoman väripaletin modernin ja vintagen yhdistämiseen.

Cover Story -maalien tuotetiedot:

 • Cover Storyn vesiohenteiset maalit soveltuvat sisätilojen seinä- ja kattopintojen maalaamiseen.
 • Maalit ovat täysin muovittomia, joten ne eivät muodosta maalattavalle pinnalle muovikalvoa, vaan antavat rakenteiden hengittää ennaltaehkäisten kosteuden aiheuttamia vaurioita, kuten hometta. Hengittävyyden ansiosta Cover Storyn sisämaalit soveltuvat myös puu- ja hirsipinnoille.
 • Maalista ei vapaudu maalaamisen aikana haitallisia VOC-päästöjä sisäilmaan, ja hajuttomuus tekee maalaamisesta miellyttävää.
 • Peittävä CS Signature -mattapinta heijastaa lempeästi valoa niin kesän auringossa kuin talven pimeydessä.
 • Täyteläinen ja tarkka sävyjen toisto on Cover Storyn maalien ominaisuus. Toisin kuin rautakaupoissa myytävät maalit, kaikki Cover Storyn maalisävyt myydään valmiiksi sävytettyinä. Hinta on sama väristä riippumatta. Näin jokainen sävy on samanarvoinen ja tasalaatuinen.
 • Aidolla maalilla maalatut sävymallit tekevät maalisävyn valitsemisesta vaivatonta. A4-kokoisen ja tarrataustaisen sävymallin voi liimata helposti suoraan maalattavalle pinnalle ja seurata, miltä sävy näyttää erilaisissa valaistuksissa ja eri aikoina – valon laatu ja määrä vaikuttavat merkittävästi siihen, miten havaitsemme värin. Sävymallit on tehty aidoilla Cover Storyn maaleilla, joten sävy on takuulla sama kuin varsinaisessa maalissa.
  Valitse tuote