Parolan Rottingin rakastetuimpia kalusteita on Aulis-riipputuoli, joka täydentää suomalaisten olohuoneiden sohvaryhmiä ja toimii huoneen tilanjakajana tai katetun terassin näköalapaikkana. Poimi jutustamme Anna Aromaan vinkit riipputuolin sijoitteluun ja kurkkaa ohjeet, joilla rottinkikalusteesi pysyy kunnossa pitkään.

”Olen nähnyt sisustustoimittajan työssäni monta suomalaista kotia, joiden kattoon on ripustettu Parolan Rottingin perustajan Aulis Herrasen suunnittelema klassinen riipputuoli. Sisällä olohuoneessa se killuu poikkeuksetta ikkunan edustalla. Maiseman tarkkailu, olipa kyseessä sitten urbaani kaupunkimaisema tai seesteinen luontonäkymä, on rentouttavaa puuhaa hiljalleen keinuvassa riipputuolissa.

Niissä kodeissa taas, joista löytyy takka, on riipputuoli ripustettu usein siten, että tuolista on suora näköyhteys tulisijaan. Asukkaiden mielestä tuleen tuijottelu on lähes hypnoottista! Pitää tosin muistaa, että rottinkikalustetta ei saa sijoittaa liian lähelle tulisijaa tai kuumaa patteria, sillä ne kuivattavat rottinkia, jolloin nauhasidokset ja muut pienemmät osat saattavat katkeilla käytössä.” 

419,00 €
Kauppias: Parolan Rottinki
Toimituskulut: 39,00 € (kotiinkuljetus)
Toimitusaika: 2–6 arkipäivää
Kuvaus

Aulis-riippukeinu on Parolan Rottingin tunnetuin tuote ja suomalaisen kalustemuotoilun klassikko. Tämä Aulis Herrasen suunnittelema rottinkiriippukeinu, se aito ja alkuperäinen, on keinuttanut suomalaisia uneen ja unelmiin jo yli puolen vuosisadan ajan. Rottinkituoleja on maailmassa monia, mutta vain yksi voi olla aito Parolan Aulis -klassikko!

Aulis, riippukeinu joka on rottinkia, sai muotonsa jo vuonna 1969 ja seuraavalla vuosituhannella tämä rottinkikeinu nimettiin suunnittelijansa, Parolan Rottingin perustajan Aulis Herrasen mukaan. Aulis on siis keinuttanut lempeästi sylissään jo yli puolen vuosisadan ajan, ja yhä uudet sukupolvet ihastuvat sen ajattomaan muotokieleen ja kauniiseen rakenteeseen. Aulis onkin kevyt ja kestävä korituoli, joka säilyttää arvonsa ja arvokkuutensa vuodesta toiseen.

Yksi Auliksen vahvuus on, että se soveltuu niin moneen sisustustyyliin. Aulis istuu sisälle ja ulos – ja Aulikseen voi istahtaa sisällä ja ulkona! Jo mummolassa on saattanut olla Aulis, joka sittemmin on siirtynyt seuraavien sukupolvien käyttöön. Yhtä hyvin tämä riippukeinutuoli on kotonaan runsaassa boho-tyylissä tai aavistuksen hillitymmässä scandi-bohossa. Monet ovat viehättyneet itämaisesta niukkuuden estetiikasta ja kun siihen lisätään skandinaavinen tyyli, syntyy Aulikselle uusi kotikenttä japandi.

Aulis on rottinkikaluste parhaimmillaan: se on näyttävä huoneen komistus mutta samalla kevyt ja muullekin sisustukselle tilaa antava. Auliksella on neljä eri väritystä, ja tuntuu että jokainen niistä korostaa Auliksen klassista muotoa eri tavoin.

Aulis-riippukeinuun sopii mainiosti pehmusteeksi Parolan® Lempeä lepopatja.

Sisältää noin 3 metriä pitkän kiinnitysköyden. Köyden kiinnityskohtaa on vahvistettu huomaamattomalla muovipunoksella.

Kiinnityskoukku on tilattava erikseen. Kiinnittämiseen soveltuu esimerkiksi tämä Power Hook -pyörivä koukku riippukeinulle tai Saparokoukku ja koussi riippukeinulle.

Käyttöturvallisuuden vuoksi suosittelemme riippukeinun kattokiinnitykseen pyörivää Power Hook -koukkua. Kattokiinnitykseen sopii hyvin myös ns. saparokoukku, mutta huomioithan, että sen kierteet ja riippukeinun köysi eivät kestä lainkaan pyörimistä. Riippukeinun koukun asennus tapahtuu aina asentajan omalla vastuulla, joten suosittelemme, että konsultoit tarvittaessa ammattilaisliikettä.

Jokaisella käsintehdyllä Auliksella on aitouden todistava metallinen Parolan-laatta.

Värivaihtoehdot: Antiikinruskea, Luonnonvärinen, Musta, Valkoinen
Paino 7 kg

Väri

Riipputuolin paikka

Riipputuoli tarvitsee tilaa ympärilleen. Jos se sijoitetaan huoneen nurkkaan, pitää seinän ja istuimen väliin jäädä vähintään 50 cm tyhjää tilaa.

Riipputuolilla voi hyvin korvata sohvaryhmän nojatuolin: käsintehty, muodoiltaan kaareva istuin sopii matalan ja linjakkaan sohvan seuraksi. Rottinginvärinen riipputuoli on luonteva väripari esimerkiksi vihreälle, siniselle ja ruskealle. Musta riipputuoli puolestaan sopii terävöittämään harmaata ja beigeä sohvaa.

Avarassa tilassa riipputuolia voi käyttää myös tilanjakajana vaikkapa avokeittiön ja oleskelutilan välissä. Se on myös mitä mainioin kaluste lastenhuoneeseen – kannattaa kuitenkin huomioida, ettei tuoli kestä kiipeilyä tai pomppimista.

Aulis-riipputuolin ilmettä voi muokata erivärisillä istuintyynyillä. Suomessa kierrätysmateriaaleista valmistettu Lempeä-lepopatja sopii paitsi riipputuoliin myös Parolan Rottingin nojatuoleihini. Tutustu pehmustevalikoimaan paremmin täällä.

Rottinkikalusteen hoito

Rottinkikaluste olisi hyvä pyyhkiä kerran kuukaudessa kostealla imukykyisellä liinalla, ettei lika ei pääse pinttymään rottingin pinnalle. Veteen voi lisätä tipan mietoa pesuainetta, kuten mäntysuopaa tai Marseille-saippuaa.

Jos rottinkikaluste pääsee kastumaan, siihen muodostuu helposti tummentumia. Kalusteen voi ensin pestä pintahomepesuaineella, ja sen kuivuttua hioa pintaa kevyesti hienolla hiomapaperilla.

Rottinki on trooppinen puulaji, ja se pitää ilman suhteellisesta kosteudesta. Rottinkikalusteet sopivatkin parhaiten sisätiloihin sekä katetuille terasseille ja parvekkeille. Taivasalle sateen tai paahtavan auringon armoille rottinkikalusteita ei kannata jättää, sillä veden ja lämmön yhdistelmä on rottingille vahingollista ja aiheuttaa halkeilua sekä pinnan harmaantumista ja ravistumista.

Hoito-ohjeet: Parolan Rottinki

Tutustu Parolan Rottingin koko valikoimaan!