Punakosmoskukan kasvatus tuottaa suosittuja ja helppohoitoisia leikkokukkia. Nappaa ohjeet punakosmosten kasvattamiseen ja kokoa itsellesi kimppu oman pihan kukista!

Punakosmoskukan kasvatus on monille tuttua, sillä rakastettu ja perinteikäs kukkalaji on hurmannut puutarhureita jo pitkään. Punakosmoksesta on kuitenkin runsaasti erilaisia lajikkeita, joiden hehkuvat värit saattavat yllättää kokeneenkin puutarhurin!

Punakosmoksen voi suorakylvää silloin, kun maa on sulanut, mutta esikasvatuksessa voi käyttää apuna soil blockeria. Laite prässää siemenille valmiit ja yksittäiset kasvipaakut, mikä edistää terveiden taimien kasvamista.

Punakosmoskukan kasvatus – ohje:

  1. Jos päätät esikasvattaa punakosmoskukkia, aloita puuha sisällä huhti-toukokuussa. Kylvä siemenet yksitellen ja peitä kevyesti, jotta siemenet saavat hieman valoa.
  2. Pidä kylvös tasakosteana.
  3. Kun siemenet alkavat itää, siirrä kylvös valoisaan mutta yhä viileään paikkaan. Vältä lämpöä. Kouli taimet tarvittaessa suurempaan ruukkuun.
  4. Karaise taimet, eli altista taimet ulkoilmalle. Aloita karaisu lämpimänä ja tyynenä päivänä.
  5. Kun yöpakkaset päättyvät, voit istuttaa taimet kasvupaikalle. Jos taimi on pitkä, voit istuttaa sen syvälle, sillä punakosmos tekee uusia juuria maan alle jääneeseen varteen.
  6. Tarkista lajikekohtaisesti, minkä korkuisena punakosmos latvotaan. Punakosmos hyötyy tuennasta.

Jos haluat suorakylvää punakosmoskukan siemeniä, tee näin:

  1. Suorakylvä sulaan maahan.
  2. Suojaa kylvetyt siemenet harsolla, jotta kosteus ei pääse haihtumaan.
  3. Pidä kylvös kosteana.
  4. Tarkista lajikekohtaisesti, minkä korkuisena punakosmos latvotaan. Tue tarvittaessa.

Nappaa punakosmoksen siemenet tästä!

Tutustu Kukkatarhurien koko valikoimaan