Pääsiäisen leivonnaiset ovat varma kevään merkki! Leipuri-kondiittori Sonja Kallio poimi tuotteet, joilla kauniiden kakkujen ja muiden leivonnaisten loihtiminen onnistuu käden käänteessä.
Pääsiäisleivonta – tuotepoiminnat:
1. Leipurin salainen ase
Kun haluat siistin reunan esimerkiksi raikkaalle mangojuustokakulle, on reunakalvo korvaamaton apu! Korkean reunakalvon ansiosta kakku ei tartu vuokaan, ja jämäkkä tuki helpottaa korkeampienkin kakkujen täyttämistä. Jos haluat ekstratasaiset reunat, silota kakun pinta kuumaan veteen kastetulla ja kuivatulla veitsellä.
Vinkki! Reunakalvolla saat myös loihdittua näyttäviä koristeita. Mittaa kakun ympärysmitta ja leikkaa reunakalvosta saman mittainen. Pursota sulatettua suklaata haluamaasi kuvioon reunakalvolle. Anna suklaan jähmettyä hetki, mutta älä anna sen kovettua kokonaan. Kääri reunakalvo suklaapuoli valmista kakkua vasten ja painele hellästi kiinni. Nosta jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan hetkeksi. Poista reunakalvo varovasti niin, että suklaa jää kauniiksi reunukseksi kakkuun. |
2. Vaivaa ja paista leivonta-alustalla
Leivonta-alusta on avuksi niin intohimoisten leipurien kuin aloittelijoidenkin keittiöissä. Silikonisen leivonta-alustan avulla pullien pyörittely, taikinoiden kaulitseminen ja sokerimassakoristeiden tekeminen helpottuu, kun alusta ei liu'u työpöydällä tehden sotkua. Alustassa on myös mitat, joiden avulla saat piirakkataikinasta juuri oikean kokoisen. Kaiken kukkuraksi tämä silikoninen leivonta-alusta on uuninkestävä, joten voit nostaa muotoillut pikkuleivät ja keksit suoraan paistumaan alustalla – kätevää, eikö!
3. Tee irtopohjaisesta piirasvuoasta vakiovaruste
Jokaisen leipurin kannattaa hankkia irtopohjainen piirasvuoka kalustoon. Pinnoitettuun vuokaan taikina ei tartu herkästi, ja piiraan saa helposti nostettua tarjolle irrotettavan pohjan ansiosta. Anna luovuuden kukkia piiraita leipoessa – tyhjennä arkena vihanneslaatikon jämät suolaiseen piirakkapohjaan tai kokeile valmistaa pääsiäisen jälkkäripöytään rahkalla raikastettu juustokakku-rahkapiirakka.
4. Kuvioidulla rengasvuoalla loihdit näyttäviä tarjottavia
Iki-ihanat kahvipöydän klassikot, kuten sitruunakahvikakku ja tiikerikakku saavat uuden, päivitetyn ilmeen, kun käytät kuvioitua rengasvuokaa. Muista rasvata vuoka kevyesti öljyllä tai voilla ja korppujauhottaa, jotta kakku irtoaa helposti vuoasta. Kuviopintainen kahvikakku sopii sellaisenaan juhlavimpaankin herkkupöytään mutta voit tuunata kakun lisäämällä päälle esimerkiksi tomusokerista ja vedestä sekoitettua kuorrutetta tai suklaa-ganachea ja ripottelemalla pintaan syötäviä kukkia.
5. Palettiveitsi on monipuolinen työväline
Palettiveitsi on käytännöllinen työväline, joka tekee leivonnasta sujuvampaa ja helpompaa. Palettiveitsellä täytteiden, kuorrutusten ja voikreemin levittäminen ja tasoittaminen onnistuu vaivattomasti, ja tukeva ruusupuinen kahva takaa hyvän otteen veitsestä. Lisäksi kulmallisen alumiinisen palettiveitsen avulla leivonnaisten ja kakkujen siirtäminen alustalta toiselle onnistuu kätevästi.
Kurkkaa kaikki leivontatarvikkeet täältä!