Pataruokien ehdoton valttikortti on se, että ne voi jättää muiden askareiden ajaksi rauhassa muhimaan. Kurkkaa välineet, joiden avulla kokkaat täyttävää ruokaa kotona, mökillä ja retkellä.
Kotikokin valinta
Nelilitraiseen valurautapataan mahtuu ruokailijoiden määrästä riippuen vaikka parin päivän ruoat. Parhaimmillaan HEIROLin Big Ear Pro -valurautapata on kotikäytössä, sillä pata sopii uuniin ja liesille, mutta ei esimerkiksi avotulelle. Padan emaloidut pinnat eivät vaadi rasvapolttoa ennen käyttöönottoa.
Uuniin ja avotulelle
Lodge Cast Ironin 1,9 -litrainen valurautapata sopii uuniin, kaikille liesille, grilliin ja avotulelle, eli tämä pata taipuu vaikka mökki- ja retkikäyttöön. Pata on valmiiksi rasvapoltettu kasviöljyllä. Valurautaiset astiat kannattaa pestä, kuivata ja rasvata käytön jälkeen, jolloin valurauta kestää käytännössä ikuisesti.
Padasta pataan
Meri-Tuuli Väntsin Pataruokaa antaa herkullisen reheviä ideoita kokkaajalle. Teos kannustaa hitaaseen mutta helppoon ruoanlaittoon, ja esittelee reseptejä niin Euroopasta kuin muualta maailmasta. Mukana on kaikkea karjalanpaistista bouillabaisseen ja kikhernepadasta papupataan savupotkan kera.
Puhdasta jälkeä
Kotimaisena käsityönä valmistettu patapesin sopii niin patojen, kattiloiden kuin teflonpannujen puhdistukseen. Sokeripalmun kuiduista valmistetun pesimen voi ripustaa käytön jälkeen kuivumaan kätevästä lenkistä.
Pidemmillekin retkille
Tämä valurautapata ei missään nimessä ole tavalliselle kotikokkaajalle välttämätön väline, mutta eräilijälle ja mökkeilijälle retkipata mahdollistaa monipuolisen ruoanlaiton ja unohtumattomat hetket avotulen äärellä. Retkipata voi seistä omilla jaloillaan, mutta valikoimastamme löytyy myös telineitä, joilla padan voi ripustaa roikkumaan nuotion ylle.
Sormet suojaan
Kunnon uunikintaiden merkitys korostuu kuumenevien valurauta-astioiden kanssa kokkaamisessa. Tämä pellavakankainen uunikinnas suojaa niin näpit kuin ranteetkin kuumalta valuraudalta, ja mikä parasta, kaksinkertaista uunikinnasta saa kahdeksassa ihanassa värissä.