Pataruokien ehdoton valttikortti on se, että ne voi jättää muiden askareiden ajaksi rauhassa muhimaan. Kurkkaa välineet, joiden avulla kokkaat täyttävää ruokaa kotona, mökillä ja retkellä.

Kotikokin valinta

Nelilitraiseen valurautapataan mahtuu ruokailijoiden määrästä riippuen vaikka parin päivän ruoat. Parhaimmillaan HEIROLin Big Ear Pro -valurautapata on kotikäytössä, sillä pata sopii uuniin ja liesille, mutta ei esimerkiksi avotulelle. Padan emaloidut pinnat eivät vaadi rasvapolttoa ennen käyttöönottoa.

99,00 €
Kauppias: HEIROL
Toimituskulut: 5,90 €
Toimitusaika: 1–5 arkipäivää
Kuvaus

Jämerät valurautapadat ja -pannut ovat oikein hoidettuina ikuisia! Valuraudan haudutusominaisuudet ovat ylivertaisia ja pannulla saat hyvän paistopinnan ruokaan.

Uuniin ja avotulelle

Lodge Cast Ironin 1,9 -litrainen valurautapata sopii uuniin, kaikille liesille, grilliin ja avotulelle, eli tämä pata taipuu vaikka mökki- ja retkikäyttöön. Pata on valmiiksi rasvapoltettu kasviöljyllä. Valurautaiset astiat kannattaa pestä, kuivata ja rasvata käytön jälkeen, jolloin valurauta kestää käytännössä ikuisesti.

90,95 €
Kauppias: Base Cooking
Toimituskulut: 7,95 €
Toimitusaika: 3–5 arkipäivää
Kuvaus

Pieni valurautapata on täydellinen hitaaseen ruoanlaittoon, erityisesti herkullisten patojen valmistukseen ja tarjoiluun.

Valurautapata on rasvapoltettu kasviöljyllä luonnollisen tarttumattoman pinnoitteen aikaansaamiseksi. Pata toimii kaikilla liesillä, myös induktiolla, ja lisäksi sitä voi käyttää grillissä ja avotulella.

Pata pysyy loistokunnossa vuosia, kun se pestään käsin, kuivataan ja voidellaan öljyllä aina käytön jälkeen. Pyyhi ylimääräinen öljy pois talouspaperilla niin, että jäljelle jää vain ohut öljykerros. Valmistettu Amerikassa.

Padasta pataan

Meri-Tuuli Väntsin Pataruokaa antaa herkullisen reheviä ideoita kokkaajalle. Teos kannustaa hitaaseen mutta helppoon ruoanlaittoon, ja esittelee reseptejä niin Euroopasta kuin muualta maailmasta. Mukana on kaikkea karjalanpaistista bouillabaisseen ja kikhernepadasta papupataan savupotkan kera.

22,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Pataruokaa on moderni klassikko, joka kuuluu jokaisen hitaan ruoanlaiton ystävän kirjahyllyyn. Kirja sisältää jo suosikeiksi nousseiden reseptien lisäksi yhdeksän uutta ohjetta maalta ja mereltä.

Pataruokaa herättää henkiin unohtuneen ruoanlaittokulttuurin ja kannustaa hitaaseen mutta helppoon ruoanlaittoon. Kirja paljastaa pataruokien salat aina sopivimman lihan valitsemisesta mausteiden ennakkoluulottomaan käyttöön ja näyttää, miten vaivatonta erilaisten pataruokien valmistus on, kun alkuvalmistelujen jälkeen uuni hoitaa loput. Pataruokaa on keittokirjakokille, joka tavoittelee reheviä makuja ja rakastaa pitkiä illanistujaisia. Reseptit vievät makumatkalle eurooppalaisista klassikoista muun maailman keittiöiden syleihin.

Puhdasta jälkeä

Kotimaisena käsityönä valmistettu patapesin sopii niin patojen, kattiloiden kuin teflonpannujen puhdistukseen. Sokeripalmun kuiduista valmistetun pesimen voi ripustaa käytön jälkeen kuivumaan kätevästä lenkistä.

10,00 €
Kauppias: Annansilmät-Aitta
Toimituskulut: 6,95 €
Toimitusaika: 3–5 arkipäivää
Kuvaus

Kaunis pesin patojen ja kattiloiden puhdistukseen. Mustaa arengakuitua tuplanaruilla. Sopii myös teflonpannujen puhdistukseen. Koko noin 13 x 4 cm.

Pidemmillekin retkille

Tämä valurautapata ei missään nimessä ole tavalliselle kotikokkaajalle välttämätön väline, mutta eräilijälle ja mökkeilijälle retkipata mahdollistaa monipuolisen ruoanlaiton ja unohtumattomat hetket avotulen äärellä. Retkipata voi seistä omilla jaloillaan, mutta valikoimastamme löytyy myös telineitä, joilla padan voi ripustaa roikkumaan nuotion ylle.

200,95 €
Kauppias: Base Cooking
Toimituskulut: 7,95 €
Toimitusaika: 3–5 arkipäivää
Kuvaus
Valurautaisella retkipadalla voi valmistaa melkein mitä tahansa. Integroidut jalat takaavat, että pata pysyy vakaana hehkuvien hiilien päällä. Kenttäuunia voi käyttää myös leivontaan, ja sen voi ripustaa nuotion ylle kolmijalkaan. Pakkauksessa on mukana myös englanninkielinen Camp Dutch Oven -keittokirja.

Sormet suojaan

Kunnon uunikintaiden merkitys korostuu kuumenevien valurauta-astioiden kanssa kokkaamisessa. Tämä pellavakankainen uunikinnas suojaa niin näpit kuin ranteetkin kuumalta valuraudalta, ja mikä parasta, kaksinkertaista uunikinnasta saa kahdeksassa ihanassa värissä.

29,00 €
Kauppias: AmourLinen
Toimituskulut: 6,90 €
Toimitusaika: 15–25 arkipäivää
Kuvaus

AmourLinenin käytännölliset, pellavakankaiset uunikintaat on valmistettu tekstiilien valmistuksen hukkapaloista. Täytetty lämmönkestävällä pehmusteella. Uunikinnas suojaa käsiä kuumuudelta lämpimiä astioita tai paistovuokia käsitellessä. Täydellinen lahja jollekin, joka rakastaa leipomista!

Uunikintaan tuotetiedot: 

  • Tuote sisältää yhden kaksinkertaisen uunikintaan.
  • Koko 20 x 90 cm.
  • Saatavilla useita eri värejä.
  • Lenkki ripustamista varten.
  • Kangas on kivipesty maksimaalisen pehmeyden saavuttamiseksi.
  • Materiaali on sertifioitua pellavaa, joka ei sisällä haitallisia kemikaaleja.
  • Valmistettu käsityönä Liettuassa.

Pellavatuotteen hoito-ohjeet:

  • Käännä tuote nurinpäin ennen pesua.
  • Pese pellavatuotteet 30–40 °C:n lämpötilassa hellävaraisella pesuohjelmalla tai käsin.
  • Käytä mietoa pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuainetta. Älä käytä huuhteluainetta.
  • Pellavatekstiilien kannattaa antaa kuivua varjoisaan paikkaan ripustettuina. Kuivausrummun käyttöä ei suositella.
  • Tuotteet voi tarvittaessa silittää kosteana. Pieni rouheus kuitenkin sopii pellavatekstiileihin ja luo niille luonnonkuidulle tyypillisen ilmeen.
  • Älä käytä kemiallista pesua, se heikentää kuitua.
Väri