Marjakausi voi jatkua jopa pakkasiin asti. Kurkkaa poiminnat, joiden avulla keräät ja nautit metsän antimista.
Luottokoppa
Tiedätkö sen tunteen, kun lähdet metsään kymmenen litran muoviämpäri mukanasi, ja pian marjastusretkestä on tullut henkinen työmaa? Marjastus tuntuu huomattavasti hauskemmalta vaiheittain saavutettavien tavoitteiden kanssa, ja siksi pienempi marjakori on täydellinen valinta. Nappaa kainaloon käsityönä valmistettu lastukori, kerää se täyteen marjoja, tyhjennä ja toista tarvittaessa!
Mitä marjoja nyt voi poimia?
Kesäkaudella esimerkiksi mansikat, mustikat, vadelmat ja lakat ovat valmiita poimittaviksi. Syyskaudella puolestaan puolukat, karpalot, pihlajanmarjat ja tyrnit ovat parhaimmillaan. Karpaloita voi poimia myös lumen alta! Satokausikalentereista löydät tarkat tiedot eri marjojen, hedelmien ja kasvisten sesongeista.
|
Tosiharrastajille
Jos tiedonjano yltää marjasesonkienkin ohi, kannattaa tarttua kasvitieteilijä Sinikka Piipon Suomalaiset marjat -tietokirjaan. Tästä kirjasta löytyy tietoa marjojen viljelystä ja historiasta, käyttöideoita ja tarkat tiedot marjojen sisältämistä ainesosista – teoksen lukemisen myötä ei siis tarvitse arvailla, mitä vitamiineja ja hivenaineita syö marjoilla ryyditetyn aamupuuron mukana!
Marjastajan keittiöön
Itse kerätyistä marjoista leipominen on erityinen ilo. Teitpä sitten mansikkakakkua, pihlajanmarjaleipää, karpalovuokapullaa tai tyrnijuustokakkua, löydät valikoimastamme vuoat erilaisten pullien, piirakoiden, kakkujen ja leipien leivontaan.