Oletko pohtinut, sopisiko palashampoo sinunkin kutreillesi? Otimme testiin Kaurilan Saunan palashampoot ja -hoitoaineet – ja yllätyimme! 

Testissä: Kaurilan Saunan palashampoot ja -hoitoaineet

Kuohkeat ja pehmeät kutrit käänsivät skeptikon pään – testissä mustaherukkashampoo ja sitruunaruohohoitoaine

En ole aiemmin käyttänyt palashampoota tai -hoitoainetta. Suhtauduin hommaan epäillen, sillä edes palasaippuan käyttö ei tunnu luontevalta. Testasin Kaurilan Saunan kosteuttavaa ja vahvistavaa mustaherukkashampoota ja sitruunaruohon tuoksuista palahoitoainetta. Sain heti huomata, että ne tekevät todella hyvää karheille ja kiillottomille hiuksilleni! Tuotteet oli helppo levittää, shampoo vaahtosi kiitettävästi ja hiukset oli vaivaton harjata. Kuivuttuaan hiukset tuntuivat ja näyttivät pehmeiltä, kuohkeilta sekä kiiltäviltä.

Palat ovat todella riittoisia – mennen tullen hintansa arvoisia. Bonuskiitos peltirasiasta, jossa pala on helppo ottaa mukaan reissuun tai vaikka uimahalliin. En keksi ainuttakaan syytä, miksi palaisin perinteisten markettituotteiden käyttöön.

Osta testaajan käyttämät tuotteet tästä

Paras kokeilemani palashampoo & vihdoin oikeasti kosteuttava palahoitoaine – testissä aprikoosishampoo ja sitruunaruohohoitoaine

Luonnonkiharat hiukseni ovat ongelmalliset, sillä mikään määrä kosteuttavia pesuaineita ei tunnu riittävän, vaan kutrini ovat kuiva ja eloton harakanpesä. Joudun kuitenkin pesemään hiukseni joka päivä, koska ne rasvoittuvat läheltä päänahkaa nopeasti. Olen käyttänyt palatuotteita pari vuotta ja kokeillut useita eri merkkejä. Olen myös noudattanut curly girl -metodia ja jättänyt käytöstä sellaiset shampoot, jotka sisältävät sulfaatteja, silikoneja ja tiettyjä alkoholeja. Erityisesti aiempiin palahoitoainekokemuksiin olen pettynyt, sillä hiukset ovat jääneet karheiksi ja kuiviksi.

Kaurilan Saunan aprikoosishampoon luvataan tuuheuttavan ja kosteuttavan hiuksia, ja sen se todella teki. Jo ensikäytön jälkeen hiukseni tuntuivat jopa latvoista silkkisiltä ja elinvoimaisilta, ja kiharat näyttivät kauniilta. Kylään tullut äitini luuli minun käyneen kampaajalla! Muutaman viikon käyttö vain vahvisti positiivisen kokemuksen: hiukset kaipaavat pesua vain joka toinen päivä eivätkä rasvoitu samaan tapaan kuin aiemmin. Aprikoosishampoo on paras kokeilemani palashampoo, jota en enää aio vaihtaa. Korkeintaan kokeilen eri tuoksuvaihtoehtoja!

Myös palamuotoinen, raikkaan tuoksuinen sitruunaruohohoitoaine levittyy nopeasti ja vaivattomasti hiuksiin. Tapaan kammata hiukseni suihkussa hoitoaineen laiton yhteydessä, ja eron muihin tuotteisiin tunnistin jo tässä vaiheessa ensimmäisellä kokeilullani. Kampa solahti läpi helposti ja tuntui, että hiukset imivät hoitoaineen itseensä.

Parin viikon kokeilun jälkeen olen yhä innoissani siitä, että kuivankäkkärä kiharatukkani on joka pesun jälkeen huolitellun ja hyvinvoivan näköinen – ja ennen kaikkea elävän tuntuinen! Kaiken kruunaa se, että shampoo- ja hoitoainepalat ovat tosi riittoisia eivätkä parin viikon jälkeen näytä kuluneen laisinkaan.

Osta testaajan käyttämät tuotteet tästä

Kiiltoa, pehmeyttä ja kosteutusta + bonuksena upeat laatukiharat – testissä mustaherukkashampoo ja hajusteeton hoitoaine

En ole aiemmin kokeillut palashampoota tai -hoitoainetta. Luonnonmukaisuus ja pakkauksen muovittomuus ovat kiinnostaneet, mutta palashampoon pesuteho on herättänyt epäilyksiä. Minulla on taipuisat, keskipituiset hiukset, joiden kuivahkot latvat takkuuntuvat helposti. Tavallisesti pesen hiukseni joka toinen päivä, mutta päänahan rasvoittumisen takia pesuväli on toisinaan tiheämpi. Käytän hoitoainetta joka pesun yhteydessä, mutta kuivuessaan pehkoni on silti melko karhean tuntuinen. Kiharran hiuksiani säännöllisesti.

Ensivaikutelma palashampoosta oli vähän kaksijakoinen. Sydämenmuotoinen pala tuntui hyvän kokoiselta kädessä, mutta mustaherukan tuoksusta ei ollut jälkeäkään. Käytän hajusteita hyvin vähän, mutta haluaisin silti shampoon jättävän hiukseni raikkaan tuoksuisiksi. Palan päällä olevat kuivatut kukat olivat mielestäni turhat.

Mutta sitten pesupuuhiin! Pala vaahtosi erittäin hyvin, ja vaahto oli mukavan kuohkeaa. Shampoo oli helppo huuhdella pois, ja hiukset tulevat suorastaan narskuvan puhtaiksi. Ajattelin, että tämä on ensimmäisen kerran taikaa, mutta jälki on ollut yhtä tehokasta koko parin viikon testijakson ajan. Pesun jälkeen hiukset ovat kauniin kiiltävät, pehmeät ja pysyvät puhtaina parin päivän ajan. Hiuspohja ei myöskään tunnu rasvoittuvan yhtä voimakkaasti, ja tuote sopii myös herkästi kutisevalle päänahalleni. Mustaherukka-palashampoon kuvauksessa luvataan, että tuote saa taipuisat hiukset kihartumaan voimakkaammin. Tämä todella pitää paikkaansa, ja kiharani ovat olleet shampoon ansiosta entistä kestävämmät.

En ollut ihan varma, miten hoitoainepalaa kuuluisi käyttää. Päädyin toimimaan samalla tavalla kuin nestemäisen hoitoaineen kanssa eli painelin hiukset pesun jälkeen pyyhekuiviksi. Kuivaa palaa sai kuitenkin hinkata latvoihin aika lailla, jotta siitä irtosi tarpeeksi ainetta. Ensimmäisen käyttökerran jälkeen olen jättänyt hiukset hieman kosteammiksi. Hoitoaine tekee hiuksistani selvästi tavallista pehmeämmät. Latvat tuntuvat kosteutetuilta, ja takuttomuuden ansiosta hiukset on nyt helppo harjata.

Parin viikon testijakson aikana palat eivät vaikuta kuluneen juuri ollenkaan, joten näistä riittää iloa vielä pitkään! Molemmat tuotteet jäävät taatusti käyttöön, mutta vastaisuudessa valitsen niihin pahvipakkaukseen – testituotteiden mukana tulleet metallirasiat saavat näin kestokäyttöä.

Osta testaajan käyttämät tuotteet tästä

Etkö löytänyt mieleistäsi? Tässä lisää vaihtoehtoja

Kurkkaa Kaurilan Saunan koko valikoima

19.06.2023