Meillä kotona -kauppojen verkkokauppapäällikkö Emmi Turpeinen on vannonut vuosia pellavalakanoiden nimeen. Kurkkaa kolme hyvää syytä ihastua pellavaan ja hurahda luonnonmateriaaliin!

1. Se täydellinen tuntu iholla

En voi liikaa ylistää pellavalakanoiden ihanuutta ja mukavuutta! Jos puuvillalakanat hiostavat tai kutittavat, kokeilepa pellavaa. Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, pellava todella on aina täydellisen tuntuinen ihoa vasten: kesällä viileä ja talvella taas kutsuvan lämpöinen. Mikäli materiaalin karheus mietityttää, on pellavalakanoihin tutustuminen hyvä aloittaa valmiiksi kivipestyillä ja pehmitetyillä lakanoilla. Pellava myös pehmenee pesujen myötä – ei siis kannata huolestua, jos ensimmäisellä käyttökerralla lakanat tuntuisivatkin liian rapsakoilta.


2. Rento ilme sallittu!

Mielestäni pellavalakanat ovat kauneimmillaan hieman ryppyisinä, juuri sopivan huolettoman näköisinä. Ennen pellavalakanoihin hurahtamista mankeloin tunnollisesti kaikki pussilakanat ja silitin tyynyliinat, koska en pitänyt mankeloimattomien puuvillalakanoiden tunnusta ja ilmeestä petauksessa. Pellavalakanoiden kanssa asia on kuitenkin päinvastoin. Rouhea ja kumpuileva pellavakangas suorastaan sulkee syleilyynsä – ja säästää (ainakin minut) mankeloimiselta, sillä pellava on pesun jälkeen suoraan valmis petiin.


3. Ajaton ja aina tyylikäs

Yksiväriset pellavalakanat ovat aina tyylikkäät ja kaikkiin sisustuksiin sopivat. Eri väriset versiot ovat kulkeneet matkassani kodista ja sisustuksesta toiseen jäämättä koskaan kaapin perukoille. Valkoinen ja luonnollinen pellavansävy ovat luottovalintojani lakanoissa, mutta viimeisin hankintani – vihreät pellavalakanat – on tuottanut erityisen paljon iloa, vaikka vaatikin neutraalien sävyjen ystävältä hieman rohkaistumista. Pellavalakanoiden kanssa ei myöskään tarvitse tyytyä yksiväriseen petaukseen, vaan toisiinsa sointuvia sävyjä voi sekoitella esimerkiksi valitsemalla petaukseen erivärisiä tyynyliinoja.


Tutustu AmourLinenin koko valikoimaan!

Emmi, verkkokauppapäällikkö

Entinen mankeloija Emmi löysi onnen pellavalakanoista, joista salaa nauttii myös suomenlapinkoiranpentu Kauko silloin, kun kukaan ei ole näkemässä.

29.09.2023