Kukat, klassikot ja rohkeat värit hurmasivat pintaremontoijat vuonna 2023. Kurkkaa valikoimamme tapettien kymmenen kärki!

10. Kartanotunnelmaa

Kymmenennelle sijalle ylsi ylväs Hyasintti. Vaaleanpunaisessa, sinisessä, keltaisessa ja harmaaruskeassa värissä saatavilla olevan tapetin romanttinen kuvio on omiaan esimerkiksi rustiikkisen sisustuksen keskellä.

9. Kronlundin klassikko

Paratiisi on yksi Ritva Kronlundin monista klassikoista. Tapetti henkii aina ihanaa 1970-lukua suurine kuvioineen. Paratiisia valmistetaan niin neutraaleissa kuin hieman räväkämmissäkin sävyissä – esimerkiksi vihreänsininen vaihtoehto sopii koteihin, joissa enemmän on enemmän.

8. Kuin kukkaniitty

Kahdeksanneksi suosituin tapetti oli Rantakukka. Tapetti on erinomainen valinta silloin, kun hakusessa on rauhallinen väri, jossa on kuitenkin ulottuvuutta. Rantakukan pohjaväri pelaa yhteen kukkakuvioiden kanssa, jolloin lopputulos on seesteinen mutta runsas.

7. Retrosuosikki

Suomalaiset eivät todellakaan ole yleisen harhaluulon mukaisesti arkoja sisustajia, ja sen todistaa valikoimamme vuoden 2023 seitsemänneksi suosituin tapetti, Perhonen. Seinällä graafinen kuvio muodostaa ikään kuin ruudukon, jolloin tapetin pohjaväri nousee esille. Perhonen pääsee parhaiten oikeuksiinsa suurilla pinta-aloilla.

6. Ken tietää

Kuudenneksi myydyin tapetti oli tänä vuonna Birger Kaipiaisen Ken kiuruista kaunein. Leikkisä mutta arvoituksellinen kuvitus on kiehtonut sisustajia 1950-luvulta saakka, ja symbolismin mestarina tunnetun Kaipiaisen tapetti tarjoaa yllättävän paljon keskusteltavaa. Onko kysymykseen mielestäsi vastausta?

5. Juhannustaikoja

Pohjoismaalaiset rakastavat juhannusta, joten on vain loogista, että myös Juhannusruusu-tapetti kuuluu suomalaisten suosikkeihin. Herkkä Juhannusruusu on perinteinen kukkatapetti parhaimmillaan, ja siksi löytänyt tiensä monien suomalaisten kotiin ja sydämiin.

4. Annos C-vitamiinia

Appelsiini-tapetti takaa sen, että huoneessa on aina poutapäivä. Vaikka tapetin kuviot toistuvat tiheään, vähäeleisen grafiikan ja vaalea pohjavärin ansiosta Appelsiini sopii myös neutraalimpaa tyyliä suosivien sisustajien kotiin. Tapetti näyttää esimerkiksi vaaleisiin puupintoihin yhdistettynä upealta.

3. Kevään kaunein hetki

Kirsikkapuu puhuu samaa kieltä kuin Appelsiini, mutta romanttisemmalla ja koristeellisemmalla vivahteella. Erityisen kevyt ja pehmeä Kirsikkapuu on harmaavalkoisena, harmaasinisenä ja beigevalkoisena, näyttävämpää väriä hakevat ovat päätyneet kelta- tai sinivalkoiseen vaihtoehtoon.

2. Herkkä jugend

Vaikka Lukko on käytännössä kukkatapetti, kuvituksen pääosassa ovat kuitenkin kasvien koukeroiset varret. Lukossakin on kartanotunnelmaa Hyasintin lailla, mutta minimalistisemmalla otteella. Ajattoman kuvioinnin ja yhdeksän värivaihtoehdon ansiosta tapetista on löytynyt juuri sopiva vaihtoehto monelle pintaremontoijalle.

1. Tapettien supertähti

Kiurujen yö on yksi suomalaisen muotoilun kiistattomia merkkiteoksia. Tapetti löytyy esimerkiksi pohjoismaisen designin ystävien seiniltä, ja koristeellinen kuviointi ajaa lähes taulun asiaa. Kaipiaisen symboliikkaa pursuavan kuvituksen parina voimakkaat värivaihtoehdot toimivat kuin nakutettu.

Tutustu koko tapettivalikoimaamme!

18.12.2023