Kotitoimistossa ei tule tylsää, kun työn lomassa lepuuttaa silmiään tapettien inspiroivissa kuvioissa. Tapetilla voi uudistaa koko huoneen ilmeen tai piristää pelkästään työpöydän taustaseinää. Tässä sisustustoimittaja Anna Aromaan suosikit työhuoneen tapetointiin!

Työhuoneen tapetti: 3 inspiroivaa vaihtoehtoa

1. Ikoninen Kiurujen yö

Birger Kaipiaisen suunnittelema rakastettu lintutapetti tunnetaan erityisesti upeasta yönsinisestä väristään. Tapetista on myös seesteinen siniharmaa malli, joka sopii intensiivisen sinimustaa versiota paremmin työhuoneen tunnelmaan.

Jos tarvitset työpöydän lähettyville hyllytilaa, ei hurmaavaa Kiurujen yö -tapettia kannata peittää korkealla hyllyköllä. Asenna sen sijaan seinälle yksi työpöydän pituinen hyllylevy sellaiselle korkeudelle, että tapetin lintuhahmot tavallaan seisovat hyllyn päällä. Asettele tavarat ja kirjat hyllyyn niin, että muutama kiuruhahmo jää näkyviin.

2. Graafinen Atrain

Bertel Gardbergin iskevä tulkinta seiväsmäisestä kalastusvälineestä muodostaa modernin ja raikkaan tapettikuosin, joka tavallaan inspiroi tarttumaan hommiin. Musta työpöytä ja pöytävalaisin piirtyy komeasti mustavalkoista graafista tapettia vasten. 50-luvun tapetin seuraksi sopii hyvin samaa aikakautta edustava siro String Pocket -seinähylly.

3. Maalauksellinen Ken kiuruista kaunein

Kiuru oli epäilemättä Birger Kaipiaisen lempilintu, sillä hän suunnitteli 50-luvun lopulla myös toisen kiuruaiheisen tapetin. Hersyvän Ken kiuruista kaunein -tapetin maalauksellisuutta voi korostaa tapetoimalla vain seinän yläosan ja maalaamalla loput seinästä sävyllä, joka löytyy myös tapetin kuvioista. Esimerkiksi kuvan keltavihreään tapettiin sopii rypäletertusta poimittu vihreän sävy, kuten esimerkiksi Tikkurilan M495 Tunturipaju.

Vinkki!

Jos haluat maalata seinän alaosan ja tapetoida seinän yläosan, maalin ja tapetin rajan voi määrittää helposti työpöydän korkeuden mukaan. Työpöydän normikorkeus on 74 cm, joten tapetin ja maalin rajan olisi tällöin hyvä olla noin 120 cm korkeudella lattiasta. Maalatun pinnan ja tapetin rajan voi peittää kapealla puulistalla, joka on maalattu seinän kanssa samalla sävyllä.

Tutustu koko tapettivalikoimaamme!

14.09.2022