Poimimme valikoimastamme käsityökirjat, jotka saavat sormet syyhyämään ja innostavat opettelemaan uusia tekniikoita sekä ohjeita.

5 käsityökirjaa Meillä kotona -kaupoissa

1. Havaintoja – Neuleita ja esseitä metsästä

Jos käsitöiden lisäksi luonto on lähellä sydäntäsi, Lotta H. Löthgrenin Havaintoja – Neuleita ja esseitä metsästä on teos, johon kannattaa tutustua. Kirja vie neulematkalle metsään ja sen vaihtuviin vuodenaikoihin. Luonnon ilmiöistä ja yksityiskohdista ovat saaneet inspiraationsa myös kirjassa esiteltävät yhdeksän neuleohjetta.

32,90 €
Kauppias: Laine Publishing
Toimituskulut: ILMAINEN TOIMITUS
Toimitusaika: 3–4 arkipäivää
Kuvaus

Havaintoja – Neuleita ja esseitä metsästä vie lukijansa neulematkalle metsään ja sen vaihtuviin vuodenaikoihin. Ruotsalainen Lotta H. Löthgren tarkkailee herkällä katseella kotiseutunsa luontoa, sen ilmiöitä ja yksityiskohtia, joista ovat saaneet inspiraationsa myös kirjan neuleohjeet.

Havaintoja sisältää yhdeksän neuleohjetta kauniisiin, ajattomiin ja käytännöllisiin vaatteisiin sekä asusteisiin. Niitä täydentävät esseet, jotka käsittelevät elämää lähellä luontoa.

”Kirjan neuleet ovat syntyneet maan kanssa hiljaa keskustellen, ja niissä luonnon elementit muuttuvat silmukoiksi ja neulepinnoiksi”, Lotta kertoo.

Lotta H. Löthgren on neulesuunnittelija, kirjoittaja ja langanvärjääjä, joka asuu miehensä, lastensa, koiriensa ja kanojensa kanssa pienessä kylässä Smoolannissa Etelä-Ruotsissa. Siellä hän myös pyörittää omaa lankakauppaansa. Lotta elää rauhallista ja maanläheistä elämää lähellä luontoa ja vuodenaikojen vaihtelua, joista hän ammentaa vaikutteita työhönsä. Lotan neuleet ovat ajattomia ja käytännöllisiä – täydellisiä hänen elämäntyyliinsä. Lotan esikoiskirja Havaintoja on yhdistelmä kauniita, ajatuksia herättäviä esseitä ja neuleohjeita, jotka ovat saaneet inspiraationsa hänen kotiseudustaan.

Kirja on saatavilla suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Havaintoja-kirjan tiedot:

 • 200 sivua. 9 neuleohjetta (3 paitaa, 1 neuletakki, 1 liivi, 1 lyhythihainen paita, 1 huivi, 1 pipo, 1 sukat). Yläosat on sarjoitettu useaan eri kokoon, vähintään rinnanympärykseen 152 cm asti. Asusteet on sarjoitettu 3 kokoon.
 • Kirjassa on käytetty swiss binding -sidontatekniikkaa, jossa kirjan sidottu selkämys jää näkyviin, kun kannen avaa. Sidonta antaa kirjalle erityisen ilmeen mutta lisää myös käytettävyyttä, sillä kirja pysyy avattuna paremmin auki, mikä helpottaa ohjeiden seuraamista.
 • Julkaisupäivä: 25.8.2023
 • Painettu Latviassa.
Versio
Kieli

2. Neuleita – Witre Design

Neuleita – Witre Design on suositun norjalaisen neulesuunnittelijan Witre Designin teos, josta löydät ohjeet muun muassa puseroon, takkiin, kommandopipoon, liiviin sekä kesätossuihin. Monipuolisten ja persoonallisten neuleohjeiden värit ja yksityiskohdat ovat muokattavissa juuri sellaisiksi kuin haluat. Kirjan ohjeissa on huomioitu eritasoiset neulojat.

17,34 € 28,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Neulo persoonallisia ja kestäviä vaatteita laadukkaista langoista. Witre Designin neuleet huokuvat luomisen iloa ja neulojan omaa tyyliä.

Kirjan monipuolisten neuleohjeiden avulla voit luoda itsesi näköisiä neuleita, joiden värit ja yksityiskohdat ovat muokattavissa juuri sellaisiksi kuin haluat. Kirjasta löydät tyyliisi ja fiilikseesi sopivia neuleita, olipa kyseessä sitten kesäinen paita tai lämpöinen villatakki, johon käpertyä talvella. Kirjassa on ohjeita isoihin ja pienempiin neuletöihin: ota puikoille pusero, takki, kommandopipo, liivi tai mukavat kesätossut. Kirjan ohjeissa otetaan huomioon eri tasoiset neulojat, ja kaikki tekniikat selostetaan yksityiskohtaisesti. Jokaiseen neuleeseen löytyy paljon kokoja (XS-3XL).

3. Embroidery on Knits

Oletko kiinnostunut kirjonnasta, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Judit Gummlichin Embroidery on Knits sopii sekä aloittelevalle että kokeneemmalle kirjontaharrastajalle. Se pitää sisällään 18 luonnon inspiroimaa kirjontamallia, joilla annat neuleillesi täysin uuden ilmeen. Huomioithan, että kirja on englanninkielinen.

39,90 €
Kauppias: Laine Publishing
Toimituskulut: ILMAINEN TOIMITUS
Toimitusaika: 3–4 arkipäivää
Kuvaus

Tämä kirja on englanninkielinen.

”Haluan luoda opastavan ja inspiroivan polun, jota pitkin lukija voi kulkea.”

Anna neuleillesi uusi ilme yksinkertaisilla kirjontapistoilla: koristele neuletakki kirkkailla kukilla, villapaita kauniilla sudenkorennolla ja lapaset kasveilla, jotka kiemurtelevat pitkin kämmenselkää. Tämä ajaton kirjontakirja sisältää 18 luonnosta inspiraationsa saanutta kirjontamallia, joita täydentävät näppärät vinkit ja ideat niiden käyttöön. Embroidery on Knits on perusteellinen opaskirja, joka johdattaa lukijansa modernin villakirjonnan kaikkiin työvaiheisiin suunnittelusta valmiiseen projektiin. Runsas teos on tiedon ja inspiraation lähde yhtä lailla aloitteleville harrastajille kuin kokeneemmille kirjojille.

Judit Gummlich on monipuolinen ja taitava käsityöläinen, joka on tehnyt yli 20 vuoden uran teatterin puvustamossa. Hän on intohimoinen neuloja, puutarhuri, mehiläistenhoitaja ja luonnonystävä. Judit asuu miehensä, mehiläistensä ja kahden kissansa kanssa Saksassa Hampurin lähellä. Embroidery on Knits on hänen esikoiskirjansa.

Embroidery on Knits -kirjan tiedot:

 • Kirjassa on 200 sivua ja 18 kirjontamallia, jotka on havainnollistettu erillisellä A1-kokoisella julisteella. Mukana myös ohjeet lapasten kirjomiseen.
 • Kuvat Simone Hawlisch.
 • Painettu Latviassa.

4. Textured Knits

20 modernia ja ajatonta ohjetta yksissä kansissa! Textured Knits on brasilialaisen neulesuunnittelijan Paula Pereiran esikoisteos. Paulaa inspiroivat erilaiset pinnat, värit ja kuviot esimerkiksi taiteessa, ja nämä vaikutteet hän muuttaa silmukoiksi ja neuleiksi. Kirjan ohjeet yhdistelevät kekseliäillä tavoilla toisiinsa erilaisia näyttäviä pintoja ja tekniikoita, kuten palmikoita, kirjoneuletta ja kirjontaa. Huomioithan, että kirja on englanninkielinen.

37,90 €
Kauppias: Laine Publishing
Toimituskulut: ILMAINEN TOIMITUS
Toimitusaika: 3–4 arkipäivää
Kuvaus

Huomioithan, että tämä kirja on englanninkielinen.

Textured Knits on monipuolinen kokoelma moderneja ja ajattomia neuleita. Kirja sisältää 20 ohjetta: paitoja, villatakkeja, huiveja ja yhdet sukat. Ne yhdistelevät kekseliäillä tavoilla toisiinsa erilaisia neulepintoja ja tekniikoita, kuten palmikoita, kirjoneuletta ja kirjontaa. Lopputuloksena on joukko ihastuttavia neuleita, joissa on pienieleisiä mutta silti näyttäviä yksityiskohtia. Neulekuvat ovat taattua Laine-laatua – tämä kirja on tuleva klassikko!

Paula Pereira on brasilialainen neulesuunnittelija, joka asuu Luandassa, Angolassa aviomiehensä kanssa. Paulaa inspiroivat erilaiset pinnat, värit ja kuviot, joita hän näkee esimerkiksi arkkitehtuurissa ja taiteessa. Nämä vaikutteet hän muuttaa silmukoiksi. Textured Knits on Paulan esikoiskirja.

5. Virkkauksia

Suosittu tanskalaisvaikuttaja Rose Svane on koonnut 15 virkkausohjetta Virkkauksia-teokseen. Virkkauksia on ylistys käsityötaidolle, hitaammalle elämälle ja itsensä ilmaisulle. Ohjeilla teet itse persoonalliset vaatteet, asusteet sekä sisustusta piristävät yksityiskohdat. Kirjassa on ohjeita sekä aloittelijoille että kokeneemmille virkkaajille. Tekniikoiden hahmottamisessa auttavat selkeät piirroskuvat.

15,45 € 30,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Virkkaa kuumimmat laukut, hatut ja vaatteet suositun tanskalaisvaikuttajan ohjeilla!

Rose Svanen Virkkauksia on ylistys käsityötaidolle, hitaammalle elämälle ja itsensä ilmaisulle. Kirjan 15 ohjeella teet persoonallisia vaatteita ja asusteita ja lisäät ripauksen kodikkuutta sisustukseen. Osa ohjeista sopii aloittelijoille, osa kokeneemmille virkkaajille. Kirjan piirroskuvitukset auttavat tekniikkojen ja mallien hahmottamisessa.

+ Ekstrapoiminta: Laine 19 -neulelehti

Laineen talvinumero on täynnä käsitöiden rauhaa ja rentoutta! Numero 19, nimeltään Kaoliini, kuvattiin kauniissa keramiikkastudiossa, ja koukuttavat ohjeet tarjoavat meditatiivisen tauon arjesta.

25,00 €
Kauppias: Laine Publishing
Toimituskulut: ILMAINEN TOIMITUS
Toimitusaika: 3–4 arkipäivää
Kuvaus

Laineen talvinumero on täynnä käsitöiden rauhaa ja rentoutta! Numero 19, nimeltään Kaoliini, kuvattiin kauniissa keramiikkastudiossa, ja koukuttavat ohjeet tarjoavat meditatiivisen tauon arjesta.

Ohjeet ovat seuraavien suunnittelijoiden käsialaa: Alexandra Atepaeva, Jennifer Brou, Maxim Cyr, Ronja Hakalehto, Helga Isager, Pauliina Leisti, Agata Mackiewicz, Yukie Onodera, Marie Régnier, Jacqueline van Dillen ja Veera Välimäki.

Laine 19 (talvi 2024) sisältää:

 • 148 sivua
 • 11 neuleohjetta (sisältää sekä kaaviot että kirjoitetut ohjeet): 4 paitaa, 1 neuletakki, 2 liiviä, 1 hame, 1 huivi, 1 pipo, 1 sukat.
 • Japanilaisen käsityötaiteilijan Tomomi Mimuran haastattelun. Tomomi kirjailee tuttujen parsimispistojen avulla suloisia eläinhahmoja.
 • Artikkelin amerikkalaisesta keritsijästä Pony Jacobsonista ja siitä, miksi tämä perinteinen ammatti on elintärkeä sekä lampaiden hyvinvoinnille että tekstiilialalle.
 • Vakituisen juttusarjan, jossa englantilainen neulevaikuttaja Jeanette Sloan tapaa kiinnostavia käsityöihmisiä. Tässä numerossa hän haastattelee Sari Monroyta, Kaqchikel-alkuperäiskansaan kuuluvaa käsityötaiteilijaa ja kirjoittajaa.
 • Viiden lista -juttusarjan, jossa Päivi Kankaro selvittää tällä kertaa, millaisia asioita neulojan kannattaisi harjoitella kehittääkseen aivojaan.
 • Täällä neulon -juttusarjan, jossa kuvataan neulojia suosikkipaikoissaan. Tässä numerossa tapaamme lontoolaisen Atian, joka neuloo kotoisassa olohuoneessaan.
 • Herkullisia reseptejä talveen.
 • Kirjaesittelyjä.
Kieli

Löydät lisää käsityökirjoja täältä!