Pieniin eteisiin tulee harvoin luonnonvaloa. Pimeähkö tila kannattaakin tapetoida herkullisen keltaiseksi – silloin eteisessä paistaa aina aurinko. Kurkkaa sisustustoimittaja Anna Aromaan tapettipoiminnat, jotka tuovat lämpimän tunnelman eteiseen. 

Eteisen tapetti: 3 aurinkoista vaihtoehtoa

1. Hunajaiset linnut

Eteinen on kodin käyntikortti, ja lämpimän keltainen tapetti ilahduttaa tilassa sekä asukkaita että vieraita. Kiurujen yö on suomalaisten rakastama klassikkotapetti, mutta hunajankeltaista tapettia näkee seinillä harvemmin kuin sinistä versiota. Birger Kaipiaisen suunnittelemia upeita lintukuvioita ei kannata jättää pimentoon: yleisvaloa siilaava lasinen pallovalaisin tai käänneltävät spottivalaisimet antavat hyvän valaistuksen eteiseen ja tapetille.

2. Iloinen tasaraita

Raitatapetti on kuin aina muodissa oleva raitapaita. Maalatuista seinistä on helppo siirtyä kuvioituihin seinäpintoihin raitatapetilla, sillä kuviot ovat iloisesta väristään huolimatta hillityt. Yhdistä Kapea raita -tapettiin graafinen musta seinä tai kattovalaisin. Muista tapetoidessa, että paperitapettia pitää käsitellä tapetoidessa varovaisemmin kuin kuitutapettia.

3. Ajattomat avaimet

Mikä sopisikaan kuvioteemaltaan paremmin eteiseen kuin Bertel Gardbergin vuonna 1958 suunnittelema graafinen Avaimet -tapetti! Auringonkeltainen väri tuo tilaan energiaa ja saa unisimmankin asukkaan aamulla hereille. Valaise Avain-tapetin koristama eteinen pehmeää yleisvaloa antavalla riisipaperivalaisimella.

Katso kaikki tapettivaihtoehdot täältä!

25.11.2022