Tapetti on helppo tapa luoda tilaan persoonallisuutta ja tyyliä. Ajattomasti sisustettu lastenhuone kestää katseet vielä vuosienkin päästä, ja lapsi viihtyy, vaikka ikää karttuu. Pelkistetyt graafiset aiheet toimivat aina, mutta rohkeampi voi revitellä väreillä. 

Lastenhuoneen tapetti: 3 vaihtoehtoa

1. Numeroiden lumoissa

Annikki ja Ilmari Tapiovaaran 1958 suunnittelema 2+3-tapetti on edelleen ajattoman tyylikäs designklassikko, joka hurmaa leikkimielisyydellään. Harvoinhan numerot ovat niin vinksinvonksin ja kuitenkin harkitusti oikeilla paikoillaan kuin tässä tapetissa. Numeroiden pyöreä muoto tekee kuvioinnista ja tapetin luonteesta pehmeän ja lämpimän. Harmaa- tai mustavalkoisella tapetoit huoletta kaikki seinät, tummansininen sopii pienessä tilassa paremmin tehosteeksi. Onpa mustavalkoista tapettia hyödynnetty värityskirjankin tavoin.

2. Perhosen siivin

Graafisesti hyvin vahvassa tapetissa perhosista syntyy tiivis yhtenäinen pinta, jossa yksittäiset siivekkäät sulautuvat yhtenäiseksi kuvioksi. Ritva Kronlundin huikaiseva tapettikuosi on raikas, reipas ja jopa dramaattinen väriyhdistelmästä riippuen. Vaaleanvihreällä ja turkoosilla voi huoletta tapetoida seinät kauttaaltaan. Mustapunainen vaatikin jo harkintaa mutta sopii hienosti mausteeksi lastenhuoneeseenkin.

3. Sukellus pallomereen

Muotoilija Hanna van Ingenin suunnittelema Pallomeri on dynaaminen tapetti, jossa on voimakas liikkeen tuntu. Vaihtoehtoja löytyy, halusitpa tapetoida koko huoneen tai vähemmän, sillä tunnelmaltaan iloisen poreilevassa tapetissa on peräti seitsemän värivariaatiota. Miksipä et hyödyntäisi runsasta värivalikoimaa ja leikittelisi kahdella eri yhdistelmällä? Tapetoi puolet huoneesta vihreällä ja puolet valkovihreällä tapetilla!

Tutustu Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan koko valikoimaan!

08.03.2023