Mutkatonta mutta maukkaampaa arkiruokaa omassa keittiössä? Helppo nakki, kun apuna on nerokas Iman ja Leena – Arkisafkaa -keittokirja. Kirjan uuden painoksen toimitukset alkavat 17.2.2024, ennakkotilaa omasi nyt!

Ruokasisällöillään hurmannut pariskunta laittoi toimivan arjen kansien väliin. Leena Ahokkaan ja Iman Gharagozlun Iman ja Leena – Arkisafkaa on rakennettu aito arki mielessä – ruokaa pitää syödä silloinkin, kun ei oikein huvittaisi kokata, ja toisinaan kokkaaminen on ihan parasta.

Kirja sisältää yli 70 reseptiä, jotka ovat jaoteltu vuodenaikojen mukaan. Kirja sisältää myös ehdotuksia viikon arkiruokalistoiksi, ja kirjan lopussa olevien kauppalistojen avulla ruokaostoksetkin onnistuvat tavallista sutjakammin.

Kahden hengen testiryhmämme kokeili, miten kirjan reseptit toimivat arjessa. Tätä he tuumasivat!

Ravintolaruokaa kotona

"Arkisafkaa tekee minusta huippukokin, sillä kehuja sataa aina, kun kokkaan jotain Imanin ja Leenan ohjeilla! Viisihenkisen perheemme arkiruokasuosikkeja ovat nopeasti valmistuvat lubia chiti eli persialainen papukeitto sekä tortellinikeitto, jota lapsemme kehuvat ravintolaruuaksi. Lauantai-iltojen hitti on ollut jo vuoden ajan rapeasta chiliöljystä, tillistä ja smetanasta sekoitettu dippi. Pakko tunnustaa, että lorautan chiliöljyä kyllä kaikkeen muuhunkin – jopa tavallisen makaronilaatikon päälle. Ja lettuja en enää syö hillon, vaan sitruunan kera, tietenkin!"

Maistuu myös muksulle

"Ostin itselleni joululahjaksi Arkisafkaa-kirjan. Opus on saanut minut, kolmen lapsen äidin, pitkästä aikaa innostumaan ruoanlaitosta – yleensä ruoan ideoiminen nimittäin tuntuu tylsältä pakkopullalta. Olen päässyt vasta alkuun reseptien testaamisessa, mutta pikaohjeet, kuten crispy chili -munat riisillä ja viiden minuutin ramen, ovat olleet minun ja puolisoni kotilounashittejä. Imanin maapähkinävoinuudeleihin ihastui yllättäen myös 5-vuotias, joka pyysi useamman kerran lisää. Seuraavaksi testilistallani ovat munakoisopasta ja persialainen papukeitto, jonka kerrotaan päässeen myös erään suomalaisen päiväkodin ruokalistalle."

Kurkkaa myös muut ruokakirjat!

31.01.2024