Tsinnian kasvatus on kiitollista puuhaa, sillä se onnistuu myös aloittelijalta. Nappaa ohjeet suosikkikukan kasvattamiseen!

Tsinniat eli oppineittenkukat ihastuttavat niin puutarhassa kuin maljakossakin. Tsinnian kylvön onnistumista pidetään lähes varmana, ja sen suosiota vain lisää lajille tyypillisesti ripeä kasvutahti.

Tsinnian voi suorakylvää ulos silloin, kun maa on sulanut, mutta innokkaimmat viherpeukalot voivat ryhtyä kylvämiseen jo aikaisemmin keväällä. Silloin on järkevää kylvää tsinnia heti omaan multapaakkuunsa, jolloin taimia ei tarvitse myöhemmin koulia. Esikasvatuksessa soil blocker on oiva apu. Seuraa alla olevia ohjeita, niin saat nauttia tsinnioiden suloisen runsaasta kukinnosta tuota pikaa!

Tsinnian kasvatus – ohje:

  1. Aloita esikasvatus sisällä huhti-toukokuussa. Tiputa siemenet kylvömultaan ja peitä vermikuliitilla, jotta siemen saa hieman valoa.
  2. Pidä kylvös kosteana.
  3. Kun kylvös on itänyt, siirrä se valoisaan paikkaan. Vältä lämpöä tai paahdetta.
  4. Karaise taimet, eli totuta taimi ulkoilmaan vähitellen. Esimerkiksi lämpimänä ja tyynenä päivänä on hyvä aloittaa karaisu.
  5. Istuta taimet ulos aikaisintaan yöpakkasten loputtua.
  6. Tarkista lajikekohtaisesti, minkä pituisena tsinnia latvotaan.

Jos haluat suorakylvää tsinnian siemeniä, tee näin:

  1. Suorakylvä vasta silloin, kun maa on sulanut. Huomaa, että suorakylvö hidastaa kukintaa hieman.
  2. Peitä siemenet ja taimet alkuun harsolla, jotta kosteus ja lämpö eivät pääse haihtumaan nopeasti. Harso suojaa taimia myös luonnoneläimiltä.
  3. Huolehdi tasaisesta kastelusta.
  4. Tarkista lajikekohtaisesti, minkä pituisena tsinnia latvotaan.

Nappaa tsinnian siemenet tästä!

Tutustu Kukkatarhurien koko valikoimaan

 

08.02.2024