Neuvoja neulootikolle, mysteeri salapoliisille tai ensikosketus runouteen – valitsimme puolestasi parhaat kirjalahjat eri lukijoiden tarpeisiin!

 

Kirjalahja on paljon enemmän kuin kirja – se voi tarjota ohjeita, ideoita, matkalipun toiseen maailmaan ja hetken omaa aikaa lukijalleen. Mikä olisikaan rentouttavampaa joulunpyhien jälkeen kuin hiljaisuudesta ja hyvästä kirjasta nauttiminen?

Kokosimme yhteen lahjaideat erilaisille lukijoille KIRJAn kattavasta valikoimasta. Olipa läheisesi sitten innokas puutarhuri tai kiireinen kotikokki, listauksesta löydät juuri täydellisen lahjan hänelle.

Kaunokirjallisuuden suurkuluttajalle: Maratoniluettavaa nykykirjallisuuden supertähdeltä

Jos kysyt kirjamaailmaa seuraavalta läheiseltäsi, onko Pieni elämä luettu, hän vastaa mitä todennäköisimmin kyllä. Teoksen kirjoittaja Hanya Yanagihara jatkaa tutun tarkkanäköistä kommentaaria Yhdysvalloista ja amerikkalaisuudesta teoksessaan Paratiisiin. Lähes tuhatsivuinen järkäle tarjoaa pureskeltavaa kaunokirjallisuuden suurkuluttajalle – mutta varo, joulunpyhien vietot tulevat hänen osaltaan kulumaan tämän romaanin ahmimiseen!

Tuote on poistunut.

Jännitystä rakastavalle: Nordic noiria pääkaupungissa

Max Seeck rakentaa jännitystä ja mysteeriä tavalla, joka on kiinnittänyt kansainvälisenkin yleisön huomion. Rikostutkija Jessica Niemi seikkailee kolmatta kertaa dekkarimestarin teoksessa Kauna, joka sijoittuu kotoisan karmivasti Helsinkiin. Tässä on kutkuttavaa luettavaa läheiselle, joka pyrkii ratkaisemaan murhamysteerin ennen kertojaa.

Tuote on poistunut.

Neulehirmulle: Hitaan muodin käsikirja

Neulominen on tekniikka, jolla syntyy paitsi perinteisiä, myös moderneja ja nykyaikaisia vaatteita. Tätä ilosanomaa julistaa Riitta Pellikan Neulos, joka sisältää yksinkertaisia neuleohjeita skandinaavisen tyylikkäisiin vaatteisiin ja asusteisiin. Kuka tietää, ehkä saat neuloksen lahjaksi tämän kirjan saajalta!

21,68 € 28,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Neulos opastaa hitaan muodin maailmaan ja tarjoaa vaatteita ja asusteita jokaiseen vuodenaikaan.

Neuloessa saa keskittyä vain yhteen asiaan ja luoda omaan tyyliin sopivia luottovaatteita. Neulo vaatekaappiisi uniikkeja, kestäviä ja ekologisia vaatteita. Itse tehty on aina muodissa ja juuri sellainen kuin haluat. Neulos sisältää parikymmentä uutta, helppoa ja minimalistista neuleohjetta. Olit sitten aloittelija tai kokeneempi neuloja, nämä ohjeet on luotu kaikille, jotka rakastavat moderneja, skandinaavisia ja yksinkertaisia neuleita. Kirjan neuleet neulotaan kotimaisista, eettisesti tuotetuista langoista.

Keittiössä kohkaajalle: Yksinkertaisen nerokasta arkiruokaa

Vähemmän tiskiä, lisää kasvisruokaa – kyllä kiitos! Elina Innasen eli Chocochilin uusi Yhden astian vegaaniruoat on sujuvan arjen todellinen moniottelija, sillä kirjan rouhean rennot reseptit eivät vaadi tuhottomasti aikaa, saati tilaa valmistuakseen. Opuksen lisäksi lahjoitat siis läheisellesi mielenrauhaa arjen askareisiin!

14,95 € 29,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Herkullisia vegaaniruokia, jotka sopivat jokaiseen keittiöön.

Elina Innasen eli Chocochilin uutuuskirja tekee maukkaan kasvisruoan kokkaamisesta helppoa ja vaivatonta mausta tinkimättä. Kirjan annokset valmistuvat kaikki yhdessä astiassa – padassa, kattilassa, pannulla tai uunipellillä. Nämä reseptit ovat täydellisiä myös niihin tilanteisiin, joissa aikaa tai tilaa ruoanlaitolle on rajallisesti.

Viherpeukalolle: Puhtia puutarhaprojektiin

Puutarhan suunnittelu voi tuntua mahdottomalta ponnistukselta, vaikka olisi kokenutkin viherpeukalo – onneksi Linda Peltolan Viherpuutarha tarjoaa arvokasta apua suureen suunnittelutyöhön. Konkreettisten ideoiden ja ohjeiden ansiosta lahjan saaja tuskin malttaa odottaa, että pian taas pääsisi upottamaan kädet multaan!

12,95 € 25,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

Ensimmäinen suomalainen puutarhakirja, jonka ohjeilla suunnittelet koko pihan ja puutarhan upealehtisten puutarhakasvien avulla. Kasvien koristeellisuus ei ole aina pelkästään niiden lehtien väreissä, vaan myös muodoissa ja tuntumassa.

Viherpuutarha-kirjassa esitellään kasveja perennoista koristeheiniin, pensaisiin, havu- ja lehtipuihin sekä kirjavalehtisiin sipulikasveihin. Monipuolinen ja värikäs viherpuutarha toimii koko kasvukauden lehtiensä kauneuden varassa, mutta samalla se on myös hienostunut näyttämö kukille.

Kirja antaa vinkkejä helppoihin ja kestäviin kasviyhdistelmiin ja neuvoo lajikevalinnoissa, kun haluat puutarhaan elävyyttä ja tyyliä erilaisten lehtimuotojen kauneutta hyödyntämällä. Varjopuutarhassa menestyvät lukuisat lehtiperennat, samoin paahteisille paikoille on omat lajikkeensa. Kirjassa esitellään Suomen oloissa harvinaistenkin kasvien kokonaisuuksia, tuhansien lajikkeiden metsä- ja perennapuutarha, piha, jossa harmoniaa luovat erilaiset muotoon leikatut kartiovalkokuuset, katajat ja marjakuuset, kuunliljakeräilijän piha, sekä värikylläisyyttä pursuava puutarha, mikä on koostettu kuunliljoilla ja japaninvaahteroilla. Viherpuutarhassa nautitaan myös runsaan, lehtevän lavatarhan antimista.

Linda Peltola (s. 1984) on Romppala-blogista, Oma Piha -lehdestä ja Pihakalenterista tuttu puutarhatoimittaja, kirjailija ja graafikko, joka toteuttaa omia puutarhaunelmiaan metsäisellä tontilla Killinkoskella. Häneltä on ilmestynyt aiemmin Kevätihmisen puutarhakirja (2015) ja Rakas puolivilli puutarha (2016) ja Puutarhan syksy, kodin lämmin joulu (2017).

Pienimmille lukutoukille: Runoja, jotka kulkevat mukana läpi elämän

Kirsi Kunnaksen runot käsittelevät suuria aiheita leikitellen mutta vilpittömästi. Tiitiäisrunojen satumaisuus kummastuttaa lasta ja koskettaa aikuista saman eliniän aikana. Rakastetun runoilijan viimeinen alkuperäinen teos Tiitiäisen metsä onkin siis kirjalahja, joka tulee ilahduttamaan lukijaa kerta toisensa jälkeen.

19,43 € 25,90 €
Kauppias: KIRJA
Toimituskulut: 4,90 €
Toimitusaika: 2–4 arkipäivää
Kuvaus

"Satu on kuin metsä: kuka sinne menee ja sen poluilla vaeltaa, tulee itseään vastaan eikä palaa samana takaisin."

Suomen rakastetuin runoilija Kirsi Kunnas on yli seitsemänkymmentävuotisen uransa aikana tutustuttanut useat sukupolvet runoon sekä taiteena että ilmaisuvoimaisena leikkinä. Tiitiäisen metsä on huomion- ja rakkaudenosoitus suomalaiselle metsälle, sen runoissa vuodenajat ja aika-avaruus kohtaavat sekä ihmisen aistikokemuksen että satujen ulottuvuuden. Kunnaksen runoissa tutustutaan paitsi metsän eläinten elämään myös keijuihin, peikkoihin ja muihin sadun olentoihin, jotka elävät meidän mielikuvituksessamme.WSOY sijoittaa 1€ jokaisesta myydystä Tiitiäisen metsä -kirjasta ikimetsään. Yhteistyössä Luonnonperintösäätiön kanssa olemme hankkineet oikean Tiitiäisen metsän, joka jää suojelualueena perinnöksi tuleville sukupolville. Keräys jatkuu edelleen ja Tiitiäisen metsä laajenee.

 

Tutustu brändiin: KIRJA

KIRJA syntyi Werner Söderström Osakeyhtiön halusta palvella innokkaita lukijoita ja kirjallisuuden ystäviä tuomalla yhtiön kustantamat teokset samaan paikkaan ja kaikkien saataville. Yhtiöön kuuluvat WSOY:n lisäksi Tammi, Johnny Kniga, Kosmos, Bazar, Minerva, Docendo ja Readme.

Werner Söderström Osakeyhtiö on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä kaikissa toiminnoissaan. Kustantamon tärkeitä tehtäviä on suojella sananvapautta, edistää lukutaitoa ja tuoda kuuluviin erilaisia ääniä yhteiskunnassa.