Muotoilija ja kuvittaja Hilja Kaitila värjää Lahdessa kotimaista villaa huikeilla sävyillä. Hyödynnä nyt Meillä kotona -kauppojen etu ja tilaa Hiljan dyecat STUDIOn tuotteet 20 % alennuksella sekä ilmaisella toimituksella 31.7.2022 saakka.

 

Kun Hilja Kaitila aloitti vuosien tauon jälkeen neulomisen uudelleen, hän huomasi pian, kuinka hankalaa oli löytää lankoja inspiroivissa sävyissä.

– Olen ihminen, joka rakastaa erityisesti kirkkaita värejä ja niiden yhdistämistä. Muistan, kuinka minua kenkutti, miten rajallisia lankavalmistajien värikartat olivat, kertoo Hilja.

Eräänä päivänä Lontoossa hän sattui työmatkallaan Loop-lankakauppaan, joka oli kattoa myöten täynnä värikkäitä lankoja.

– Ne tekivät lähtemättömän vaikutuksen! Se oli myös ensimmäinen hetki, kun tajusin, että lankojahan voi värjätä itse. Uteliaisuuteni heräsi: jos ulkomaista merinoa voi värjätä niin näyttävästi, miksei suomalaista villaakin.

 

dyecat studio langat

 Käsinvärjättyjä Kitten-sukkalankoja dyecat STUDIOn valikoimista. ”Värjäykseen käytämme happovärejä. Ne ovat jauhemaista pigmenttiä, joka kiinnittyy villan proteiiniin. Happona meillä käytetään ihan tavallista etikkaa”, kertoo Hilja.

 

Hiljalle oli selvää, että hän haluaa värjätä juuri Suomessa tuotettua villaa. Lapsena hänen kotitilallaan asusteli pieni lauma lampaita, joten eläimet, niiden hoito ja prosessi, miten villasta tulee lankaa, olivat tuttuja. Sekä tietenkin kotimaisesta langasta neulominen.

– Suomessa on erinomaisia kotimaisia lammasrotuja, joiden villa on ensiluokkaista materiaalia. Haluan toiminnallani tukea suomalaisen villan ja sen käyttöperinteen jatkumista. Kotimainen villa taipuu moneen niin värjäyksen kuin käytettävyyden kannalta.

Erikoislankoja, eli mohairia ja harjattua alpakkalankaa, lukuun ottamatta kaikki dyecat STUDIOn langat ovatkin suomalaista villaa.

 

dyecat studio silkkimohair

Käsinvärjätty silkkimohairlanka on kuin maalaus! Sävynä kuvassa Baby Yoda. dyecat STUDIOn langoilla on erityisen vekkulit nimet. ”Lankojen nimet liittyvät vahvasti siihen, mistä inspiraatio niiden väreihin on tullut, esimerkiksi Varokaa keltaista lunta!”

 

Lankojen värjääminen ja dyecat STUDIOn pyörittäminen on vain yksi Hiljan ammateista. Päätyökseen Lahdessa ja Lontoossa opiskellut moniosaaja tekee kuvituksia ja suunnittelee ajoneuvoja. Hänelle itselleen neulominen on rauhoittumista.

– Minulla saattaa olla jokin muotoilullisesti vaikea pähkinä mietittävänä, ja neuloessa aivot pääsevät rentoon tilaan, jossa yhtäkkiä saatan ymmärtää asian ja löytää siihen ratkaisun.

Hilja neuloo dyecat STUDIOn langoista, jotta hän tietää tarkkaan, miten ne toimivat. Samalla hän huomioi, mitä asioita uusia sävyjä suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon.

– Päällimmäisenä tunteena on kuitenkin se, että olen ihan tohkeissaan, kun viimeinkin pääsen neulomaan juuri niistä väreistä, joista olen aina halunnut!

 

dyecat studio sukat

Valmista neuletta dyecat STUDIOn langoista. ”Tällä hetkellä neulon itse pitsisukkia Kitten-sukkalangasta ja pyöreähelmaista, 80-luvun inspiroimaa oversize-neuletta Kampalanka DK:sta”, kertoo Hilja.

 

Hyödynnä etu: Tilaa dyecat STUDIOn tuotteet 20 % alennuksella sekä ilmaisella toimituksella.

Etu on voimassa 18.7.–31.7.2022, ja se koskee kaikkia dyecat STUDIOn tuotteita. Alennetut hinnat näkyvät tuotekorteilla. Tuotteita on rajoitettu erä.

Kitten-sukkalangat ovat käsinvärjättyjä vahvikkeellisia villalankoja, jotka sopivat loistavasti neulottaviksi itsekseen tai värikkäinä kirjoneuleina. Voit myös yhdistää kaksi eriväristä lankaa toisiinsa, ja lopputuloksena saat eläväisen ja tuplasti värikkäämmän jäljen. Kitten sukkalangat sopivat myös nimestään huolimatta kauniisiin puseroihin, pipoihin sekä huiveihin.

HEI, KURKKAA TÄMÄ!

Suuren suosion vuoksi Kitten-sukkalangan sävyt Tokyo, The Magical Soul of My Tosca, Baby Yoda, Merimakkara, Pingu 2.0, Mando, Kalle ja Darling buds of May ovat valitettavasti päässeet loppumaan varastosta. Voit kuitenkin tilata langat pidennetyllä toimitusajalla – lähetämme ne sinulle heti, kun tuotetta on jälleen saatavilla. Toimitusaika on noin 3 viikkoa.

Silkkimohair on ylellinen sekoitus mohairia ja silkkiä. Pitkäkuituinen mohair tekee langasta pörröisen, mutta samalla vähemmän kutittavan kuin valikoimissa aiemmin ollut kid mohair. Pörröinen lanka tuo kaunista tekstuuria neulottuna yhdessä paksumman langan kanssa tai sitä voi neuloa yksin- tai kaksinkertaisena ilmaviksi neuleiksi ja asusteiksi.

Kampalanka Fingering on suomalainen 100 % villalanka, joka kuuluu dyecat STUDIOn ylellisimpiin lankapohjiin. Käsinvärjätty Kampalanka Fingering on erittäin pehmeä ja lämmin kotimainen lanka, joka soveltuu erinomaisesti myös herkälle iholle. Materiaali: 100 % suomalainen lampaanvilla.

HEI, KURKKAA TÄMÄ!

Suuren suosion vuoksi Kampalangan Darling buds of May -sävy on valitettavasti päässyt loppumaan varastosta. Voit kuitenkin tilata langat pidennetyllä toimitusajalla – lähetämme ne sinulle heti, kun tuotetta on jälleen saatavilla. Toimitusaika on noin 3 viikkoa.

Muhkean olomuotonsa ansiosta hahtuvalanka on mukava ja helppo neuloa, minkä takia se sopiikin erinomaisesti myös aloittaville käsityönystäville. Pehmeän pörröinen hahtuvalanka sopii erinomaisesti trendikkäisiin muhkupipoihin, kaulureihin, neulepuseroihin sekä takkeihin. Hahtuvalanka on 100 % suomalaista villaa, joka värjätään käsin Lahdessa.

Riittoisa lankalankku sisältää herkullisesti toisiinsa sointuvan valikoiman dyecat STUDIOn käsinvärjättyjä lankoja.

Vie neulominen uusiin ulottuvuuksiin persoonallisilla silmukkamerkeillä tai tilaa langoillesi kakutuspalvelu.

 

 

Siirry dyecat STUDIOn tuotelistaukseen tästä!

 

15.07.2022 — Emmi Turpeinen
Tunnisteet: diy viikon löytö