Kuuma, kuumempi, sateenkaarichili! Tämän päivän luukusta löytyy etu Lil Plotin suosittuihin Rainbow Chili Bonsai -kasvatuspaketteihin: saat paketeista 30 % alennuksen 19.12.2022 saakka.

Kasvatuspaketista saa hauskan projektin itselle, ja se on varmasti mieluinen lahjaidea viherharrastuksesta innostuneelle läheiselle. Paketista löytyy kaikki tarvittava oman chilin kasvattamiseen: siemenet, Lil Plot -kasvatusboksi multineen ja hoito-ohjeet.

– Rainbow Chili sopii kasvatettavaksi aloittelijallekin, koska sen kasvuvauhti on nopea ja hedelmienkin tuotanto alkaa jo 3–6 kuukauden kuluttua siemenen istutuksesta, Lil Plotilta kerrotaan.

Tilaa omasi tästä!

Kasvin hoidoksi riittää kastelu noin pari kertaa viikossa. Pimeä vuodenaikakaan ei ole este kasvatukselle: tuona aikana puu keskittyy juurien vahvistamiseen, jolloin itse kasvin kasvu on hidasta. Keväällä valon lisääntymisen myötä chili alkaa kukoistaa ja tuottaa hedelmiä. Hauskan ulottuvuuden chilin kasvattamiseen tuo myös se, että kasvista voi muotoilla japanilaistyylisen pikkupuun, bonsain.

 

Lil Plot

Helsinkiläinen Lil Plot on kahden ystävyksen, Jan-Erik Antinluoman ja Santeri Muukkosen, perustama yritys. Heidän missionaan on taata, että jokainen voi nauttia kasvun ihmeistä ja onnistua oman puun kasvattamisessa. ”Vaikka puun kasvattaminen on jo itsessään palkitsevaa, hauskaa ja jännittävää, se on myös konkreettinen teko paremman huomisen puolesta”, Jan-Erik ja Santeri kuvaavat.

Kaikki Lil Plotin tuotteet kasataan, pakataan ja lähetetään maailmalle yrityksen omasta pienestä autotallista käsin – toiminta on siis lähituotantoa parhaimmillaan. Puunkasvatuspakkaukset sisältävät kaiken tarvittavan: laatutarkastettuja siemeniä, ravinteikasta multaa, kierrätettävät ja vedenkestävät ruukut sekä helposti seurattavat ohjeet. Kylvön jälkeen pitää enää muistaa kastella ja malttaa odottaa. Myös eri lajien valikoima on laaja ja ainutlaatuinen: Lil Plotin kasvatuspaketeilla kokematonkin viherpeukalo kasvattaa eukalyptuspuun, sateenkaarichilin tai vaikka tammen!

 

13.12.2022